Brzost napisal(a): Ministerstwo Kultury udostępniło bazę internetową dotyczącą ofiar zbrodni katyńskiej. Informuję o tym, bo jest to dzieło faktycznie dwóch osób (mojej Małżonki i Jej koleżanki z pokoju):
Marek Pęk @Marek_Pek Dziś pół dnia większość w @PolskiSenat procedowała uchwałę w której wyrażała swoje poparcie dla protestów i odsądzała od czci i wiary rządy PiS - po czym przeszedł wniosek senatorów @pisorgpl o odrzucenie uchwały....
Brzost napisal(a): Ministerstwo Kultury udostępniło bazę internetową dotyczącą ofiar zbrodni katyńskiej. Informuję o tym, bo jest to dzieło faktycznie dwóch osób (mojej Małżonki i Jej koleżanki z pokoju):
BRAWO! Ale jeśli dobrze widzę, nie są wymienione na stronie?
"Ważne są tylko kopuły pieśni które na górze wysokiej zostaną Nikt nie szuka inicjałów cieśli gdy cieśle dom postawią" (Harasymowicz - "W lesie listopadowym")
Dlatego też informuję krewnych, znajomych i przyjaciół aby wiedzieli, kto odwalił robotę :-)
BTW, wczoraj dzwoniło do nas Polskie Radio PR1 i nagrało jakąś wypowiedź Małżonki, nie wiem gdzie i kiedy zostanie (zostało) to puszczone.
Cyrus na tt, wkurzył się na Frasyniuka, który jak zwykle szczuł na JK. Do wideł, chamie! - napisał. Zalajkowałam i podałam dalej, ofkorz. :-)
Ja też straciłam wrodzoną mi kulturę oraz finezję (ekhem!) i moje wpisy na tt ograniczają się głównie do jednego czasownika w trybie rozkazującym na literkie "w", a zapożyczonego ze #strajkukobiet.
A mnie się przypomina hasło, które moje dzieci przyniosły ze szkoły: "Nie dyskutuj z chamem, bo sprowadzi Cię do swego poziomu i pokona doświadczeniem" ;-)
Mania napisal(a): moje wpisy na tt ograniczają się głównie do jednego czasownika w trybie rozkazującym na literkie "w", a zapożyczonego ze #strajkukobiet.
Brzost napisal(a): A mnie się przypomina hasło, które moje dzieci przyniosły ze szkoły: "Nie dyskutuj z chamem, bo sprowadzi Cię do swego poziomu i pokona doświadczeniem" ;-)
też właśnie dlatego najlepszy jest ten staropolski rozkaz.
Mania napisal(a): Cyrus na tt, wkurzył się na Frasyniuka, który jak zwykle szczuł na JK. Do wideł, chamie! - napisał. Zalajkowałam i podałam dalej, ofkorz. :-)
Ja też straciłam wrodzoną mi kulturę oraz finezję (ekhem!) i moje wpisy na tt ograniczają się głównie do jednego czasownika w trybie rozkazującym na literkie "w", a zapożyczonego ze #strajkukobiet.
Jeśli za słowami pójdą czyny, to może być piękna orka.
– Ale proszę nie zapominać, że ja ma[m] również – jako minister edukacji i nauki – kompetencje do rozdzielania środków inwestycyjnych dla uczelni, środków na badania, na granty. Takie wnioski leżą u nas w ministerstwie i nie mam najmniejszej wątpliwości, że będziemy musieli brać pod uwagę również to, co się dzieje na poszczególnych uczelniach, które narażają na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty zdrowia i życia nie tylko swoich studentów, ale również ich rodzin, również ich najbliższych, również seniorów z ich rodzin, zachęcając ich wręcz do wychodzenia na wielkie manifestacje w szczycie pandemii koronawirusa
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
No, no! Senat poparł PiS w wiadomej sprawie dzięki Libickiemu i Komarnickiemu :-)
https://pbs.twimg.com/media/ElblZ__XYAIh46M?format=jpg&name=4096x4096
Marek Pęk
@Marek_Pek
Dziś pół dnia większość w @PolskiSenat
procedowała uchwałę w której wyrażała swoje poparcie dla protestów i odsądzała od czci i wiary rządy PiS - po czym przeszedł wniosek senatorów @pisorgpl
o odrzucenie uchwały....
Ale jeśli dobrze widzę, nie są wymienione na stronie?
-> katyń miejscapamięci gov pl
które na górze wysokiej zostaną
Nikt nie szuka inicjałów cieśli
gdy cieśle dom postawią"
(Harasymowicz - "W lesie listopadowym")
Dlatego też informuję krewnych, znajomych i przyjaciół aby wiedzieli, kto odwalił robotę :-)
BTW, wczoraj dzwoniło do nas Polskie Radio PR1 i nagrało jakąś wypowiedź Małżonki, nie wiem gdzie i kiedy zostanie (zostało) to puszczone.
Do wideł, chamie! - napisał. Zalajkowałam i podałam dalej, ofkorz. :-)
"Nie dyskutuj z chamem, bo sprowadzi Cię do swego poziomu i pokona doświadczeniem" ;-)
+++
Świety Michale Archaniele...