TecumSeh napisal(a): No, mocno Kolega uderza w Rydzyka takim porównaniem, a nic mi nie wiadomo by się do poziomu Kurskiego choćby zbliżył. No ale może o czymś nie wiem.
Szyderstwo nie OK.
To żadne szydestwo. Ja do Rydzyka mam pewne zastrzeżenia, ale litości - nie takie.
TVP mówi o rzeczywistości politycznej w Polsce dokładnie to samo co my tutaj. Nie ma żadnego problemu z TVP, nie ma żadnego problemu z Kurskim, jest tylko problem z tymi co tego nie rozumieją.
trep napisal(a): Jesteś niekonsekwentny. Możesz sobie zadać pytanie: reprezentacja -Polski w piłce nożnej uzyskiwała lepsze wyniki za Brzęczka i Michniewicza a gorsze za Souzy. Masz jakieś dowody że to dzięki trenerom a nie pomimo?
Kolega zapomniał o jednej sprawie - to nie ja a Kolega pierwszy napisał że programy informacyjne TVP bronią się wynikami wyborów i sondaży. Więc to ja się pytam o dowody. Więc?
Manipulujesz. Nie żądasz dowodów na to, że Kurwizja ma wyniki. Te mogę wyszperać i podać. Ale ty piszesz: "a jaki masz dowód na to, że te wyniki są pomimo Kury a nie dzięki niemu?"
Na to pytanie nikt nie znajdzie odpowiedzi, tak jak nie znajdzie na to, że jakiekolwiek dobre wyniki są dzięki dobremu trenerowi a nie pomimo niego.
JORGE napisal(a): TVP mówi o rzeczywistości politycznej w Polsce dokładnie to samo co my tutaj. Nie ma żadnego problemu z TVP, nie ma żadnego problemu z Kurskim, jest tylko problem z tymi co tego nie rozumieją.
O, jak bym słyszał totalną a rebours.
trep napisal(a): Manipulujesz. Nie żądasz dowodów na to, że Kurwizja ma wyniki. Te mogę wyszperać i podać.
Wyniki wyborów i sondaży? Bo Kolegi zdanie dotyczyło TEGO właśnie ("póki się broni wygranymi wyborami i sondażami"). Jeśli są takie, to bardzo poproszę.
trep napisal(a): Ale ty piszesz: "a jaki masz dowód na to, że te wyniki są pomimo Kury a nie dzięki niemu?"
Na to pytanie nikt nie znajdzie odpowiedzi
Właśnie. Ale zdanie: "Tak więc jak na razie bronią się wynikami wszystkich kolejnych wyborów a i sondaży na następne. " - już koszer?
Tak właśnie. Walenie cepem przez TVP (jeśli jest takie) jest właściwie bo jak wiemy mądrej głowie dość dwa razy cepem przez łeb. (wg słynnego tutaj powiedzonka taty Szturmowca)
Tymczasem osoby prawicowe, konserwatywne, nieraz głosujące na PiS - albo przyznają że poziom Wiadomości to żenada, albo po prostu deklarują że nie oglądają.
Jak ktoś ma [wyedytowane] to mu będą śmierdzieć "Wiadomości", prowincjonalny uniwersytet w Akron i "Korona królów".
Kuba_ napisal(a): Jak ktoś ma [wyedytowane] to mu będą śmierdzieć "Wiadomości", prowincjonalny uniwersytet w Akron i "Korona królów".
Metoda wrzucania wszystkiego do jednego worka jest nader często spotykana na tym forum, ale niekoniecznie merytoryczna i właściwa.
MarianoX napisal(a): ...a na Trumpa głosują tylko prymitywne rednexy bez wykształcenia sformarowane prostackim foxnjusem, czyż nie?
Nie, a co to ma wspólnego z jakże prawdziwym (bo sami przynajecie) stwierdzeniem że Kura wali cepem przez łeb? Różnica polega na tym że Wy uważacie że tak trzeba, a ja że wprost naprzeciwnie.
janosik napisal(a): Już przerabialiśmy neutralność polityczną TVP za Wildsteina i pamiętamy czym to się skończyło. Kurski w TVP nie jest dla estetów.
Pisałem już - nie o neutralność polityczną chodzi. Musi być zawsze od ściany do ściany? Chodzi o formę przekazu - danie na talerzu, może być pod nos, ale nie łopatą do gardła. Tylko tyle i aż tyle.
trep napisal(a): "Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził" - rzecze stare porzekadło, jakże prawdziwe, co widać po tym wątku.
Co ciekawe rozmawiamy tutaj w gronie ludzi którzy zapewne w znakomitej większości Wiadomości w ogóle nie oglądamy. Nie oglądamy ale nam przeszkadza i wiemy że PiS miał by lepszy wynik gdyby Wiadomości były lepsze.
Elektorat PO uważa że PiS tylko szkodzi i że gdyby teraz rządziło PO to hohoho dopiero gospodarka by kwitła. Widzicie podobieństwa w myśleniu?
Przemko napisal(a): Co ciekawe rozmawiamy tutaj w gronie ludzi którzy zapewne w znakomitej większości Wiadomości w ogóle nie oglądamy. Nie oglądamy ale nam przeszkadza i wiemy że PiS miał by lepszy wynik gdyby Wiadomości były lepsze.
Wam, którzy nie oglądacie, raczej nie przeszkadza. Mnie, który jak pisałem, odkąd mama mieszka ze mną (czyli od września) - przeszkadza. I nie dlatego że jestem narażony na to (mógłbym jej dać słuchawki), ale dlatego że przykro patrzeć jak są traktowani widzowie. A totalni tego nie oglądają (chyba że dla beki) - jeśli ktoś to ogląda, to nasi.
Przemko napisal(a): Elektorat PO uważa że PiS tylko szkodzi i że gdyby teraz rządziło PO to hohoho dopiero gospodarka by kwitła. Widzicie podobieństwa w myśleniu?
Absolutnie żadnych, gdyż hasłu "Pis tylko szkodzi" przeczą oczywiste, wprost weryfikowalne fakty. Mojej tezie jakieś łatwo weryfikowalne fakty przeczą? To proszę o podanie.
Nawiasem mówiąc - Kolega olgąda wiadomości? Bo jeśli faktycznie nie oglądacie - to nie wiecie o czym mówicie. Trzeba usiąść, obejrzeć, jak pisałem - co najmniej pięć dni z rzędu.
Kolego, nie naśladuj Rozuma. Znamy twój pogląd na temat TVP. Czy naprawdę uważasz, że stanie się on bardziej prawdziwy, jeśli zostanie powtórzony jeszcze raz? A jeśli będzie ostatnim najostatniejszym wpisem w wątku, to stanie się jeszcze bardziej prawdziwy?
Znamy twój pogląd na temat TVP. Czy naprawdę uważasz, że stanie się on bardziej prawdziwy, jeśli zostanie powtórzony jeszcze raz?
Elo, ale to chyba bardziej rozmowa o estetyce, nieprawdaż? Może nie mam najważniejszej informacji - czy ktoś na tym forumku posiada absolutny monopol na prawdę? W sensie "Roma locuta, causa finita"?
Koleżanka Małżonka pasjami uwielbia oglądać Dziennik TVPiS, a że lubi mieć w tym czasie masowane stopy, to i ja siłą rzeczy paczę. Zdarza się, że i 5 dni z rzędu. Każę przełanczać albo wyciszać tylko wtedy, gdy widzę zdradzieckie mordy. Tak. Wiem o czym piszę.
Przemko napisal(a): To nie jest rozmowa o estetyce właśnie, estetyka to nauka o prawdzie, dobru i pięknie, które to wartości są obiektywne. Tu chodzi o emocje.
no wuaśnie- ekonomija jest nauką o emocjach, same słupki to za mało
Zgadzam się z osobami, które twierdzą, że tvp publiczna to propaganda i pałką w łeb. Nie jestem w stanie oglądać wiadomości, bo mnie boli brzuch. Mogę oglądać tv trwam, bo to kultura i obiektywizm.
Co więcej, w czasie np. kampanii wybiórczej to ja jej mówię, co będzie w dzienniku. Kedyś to, co jej mówiłem, że będzie, było po jakichś dwóch dniach. Teraz się nauczyli i puszczają tego samego dnia to, co ja wiem np. z dwójforumka.
Ale mignął mi gdzieś taki tweet, jak był wywiad redaktora jakiejś zdradzieckiej stacji z pracownicą TVP i on jej zarzucał, i to ostro, pracę dla TVP. Ona coś tam, że przecież spoko, a on, że jak to spoko, skoro TVP nie mówi nic dobrego o opozycji.
No, nie mówi, bo nie kłamie.
A ci ludzie, co im daje subtelny TVN taką wolnoś tworzenia światopoglądu, to doszli już do takego momentu, że jak TVN przerwał jakiś program (relację z konwencji zdrajców?) i puścił na żywca wystąpienie Morawera dzieś tam, grozili, że już tej "propisoskiej" stacji nie włączą.
Komentarz
Na to pytanie nikt nie znajdzie odpowiedzi, tak jak nie znajdzie na to, że jakiekolwiek dobre wyniki są dzięki dobremu trenerowi a nie pomimo niego.
Właśnie. Ale zdanie: "Tak więc jak na razie bronią się wynikami wszystkich kolejnych wyborów a i sondaży na następne. " - już koszer?
Walenie cepem przez TVP (jeśli jest takie) jest właściwie bo jak wiemy mądrej głowie dość dwa razy cepem przez łeb. (wg słynnego tutaj powiedzonka taty Szturmowca)
Chodzi o formę przekazu - danie na talerzu, może być pod nos, ale nie łopatą do gardła. Tylko tyle i aż tyle.
Elektorat PO uważa że PiS tylko szkodzi i że gdyby teraz rządziło PO to hohoho dopiero gospodarka by kwitła. Widzicie podobieństwa w myśleniu?
- Twitter
Absolutnie żadnych, gdyż hasłu "Pis tylko szkodzi" przeczą oczywiste, wprost weryfikowalne fakty.
Mojej tezie jakieś łatwo weryfikowalne fakty przeczą? To proszę o podanie.
Nawiasem mówiąc - Kolega olgąda wiadomości?
Bo jeśli faktycznie nie oglądacie - to nie wiecie o czym mówicie. Trzeba usiąść, obejrzeć, jak pisałem - co najmniej pięć dni z rzędu.
Tak. Wiem o czym piszę.
ekonomija jest nauką o emocjach, same słupki to za mało
Ale mignął mi gdzieś taki tweet, jak był wywiad redaktora jakiejś zdradzieckiej stacji z pracownicą TVP i on jej zarzucał, i to ostro, pracę dla TVP. Ona coś tam, że przecież spoko, a on, że jak to spoko, skoro TVP nie mówi nic dobrego o opozycji.
No, nie mówi, bo nie kłamie.
A ci ludzie, co im daje subtelny TVN taką wolnoś tworzenia światopoglądu, to doszli już do takego momentu, że jak TVN przerwał jakiś program (relację z konwencji zdrajców?) i puścił na żywca wystąpienie Morawera dzieś tam, grozili, że już tej "propisoskiej" stacji nie włączą.