Pozostaje nadzieja, że inteligentny. Z krótkiego riserczu w necie: cieszy się zaufaniem Pani Premier, jest bardziej pisowski od poprzednika, ma poczucie humera.
No nie wiem, w tiwi wygląda to na 20k raczej, zobaczymy, co poda Policja. Jak na znaczenie przypisane wydarzeniu i zaangażowanie środków, 20-30 tysięcy to słaby wynik.
Pigwa napisal(a): Policja podała 9 tys., ale oni zwykle trochę zaniżają. Rok temu ratusz podawał 200 tys., w tym roku 50 tys. - chyba zmienili metodę liczenia
Pigwa napisal(a): Policja podała 9 tys., ale oni zwykle trochę zaniżają. Rok temu ratusz podawał 200 tys., w tym roku 50 tys. - chyba zmienili metodę liczenia
Ale podobnież GazWyb podał tylko 7-10 tys.
Pewnie jak się ogarną, to powiedzą, że tyle było na placu, a poza tym to jeszcze ho ho.
Ale to nieważne: nawet jeśli było 20 tysięcy (pamiętam MN 2012, który szacowano na maks. 25 tys., i to była naprawdę kupa ludzi), to - tak jak pisze extraneus - jest to raczej niewiele w stosunku do środków i reklamy.
I w sumie to mam ambiwalentne odczucia. Z jednej strony to dobrze, bo widać, że ludzie mają marsze opozycji tam gdzie słońce nie dochodzi. Ale z drugiej strony - najwyraźniej PO wcale się nie pali pod tyłkiem, bo gdyby się paliło, to zmobilizowałaby więcej osób. Samych członków PO jest ponoć 40 tysięcy, a gdzie PSL z rodzinami i przyjaciele królika (czy sowy).
Pigwa napisal(a): I w sumie to mam ambiwalentne odczucia. Z jednej strony to dobrze, bo widać, że ludzie mają marsze opozycji tam gdzie słońce nie dochodzi. Ale z drugiej strony - najwyraźniej PO wcale się nie pali pod tyłkiem, bo gdyby się paliło, to zmobilizowałaby więcej osób. Samych członków PO jest ponoć 40 tysięcy, a gdzie PSL z rodzinami i przyjaciele królika (czy sowy).
Nic na to nie poradzimy. Ale w RIOach od poniedziałku robota powinna aż furczeć.
Słyszało koleżeństwo o sprawie Magdy Ż. zamordowanej w Egipcie? Internauci wykryli, że jej rzekomy chłopak to gej, syn dziennikarza GW, handlarz kobietami. Jeden z wpisów:
"Peter Nev Zagadke rozwiązałem już dawno temu, nie pisałem wam bo mi sie nie chciało. Mianowicie grupe na facebooku założył Markus, wstawiając zdjęcie małego chłopca. Wszelkie wpisy które mówiły,, może Markus" natychmiast kasował. Zabraniał złego słowa na siebie samego. Osoby banował i kasował z grupy. Markus to uznany fryzjer zasiadający w loży jurorów. Znacie heteroseksualnego fryzjera? Szansa na to jest około 10%. Najbliższy przyjaciel Markusa to narkoman zamieszczający chore wpisy o zabijaniu dziewczyn, ich przyjaźn wygląda na płomienny romans. Są to geje którzy Magde poznali w salonie gdy Markus robił jej fryzure za 500zł. Pan fryzjer znał Mahmouda który od lat miał z nim deal w postaci wysyłania ładnych dziewczyn do jego kurortu. Sam Mahmoud chciał obcować z 11 latką co jest udokumentowane. Zobaczyli, że dziewczyna jest mocno do przodu. Zaproponowali jej legalną pracę w Egipcie jako dama do towarzystwa dla biznesmenów. Miało być bez seksów z dużym zarobkiem. Miała tylko załatwić sobie kase na bilet, wymyśliła w tym celu miłość i chłopaka Markusa. Tata dał kase, nie wiedział jednak na co. Skończyło się brutalnym gwałtem w pare osób i odurzeniem narkotykami. Sprawa zaczęła być coraz bardziej głośna, geje dogadali się z Arabami, że Magde trzeba uciszyć raz a dobrze. Dochodzi do morderstwa(w chwili skoku z parteru, tak parteru bo egipcjanie zamiast parter mowią 1 piętro była już nieprzytomna)."
Komentarz
Muszę przyznać, że spodziewałam się, że będzie ich więcej.
Jak na znaczenie przypisane wydarzeniu i zaangażowanie środków, 20-30 tysięcy to słaby wynik.
Rok temu ratusz podawał 200 tys., w tym roku 50 tys. - chyba zmienili metodę liczenia
Ale to nieważne: nawet jeśli było 20 tysięcy (pamiętam MN 2012, który szacowano na maks. 25 tys., i to była naprawdę kupa ludzi), to - tak jak pisze extraneus - jest to raczej niewiele w stosunku do środków i reklamy.
I w sumie to mam ambiwalentne odczucia.
Z jednej strony to dobrze, bo widać, że ludzie mają marsze opozycji tam gdzie słońce nie dochodzi.
Ale z drugiej strony - najwyraźniej PO wcale się nie pali pod tyłkiem, bo gdyby się paliło, to zmobilizowałaby więcej osób. Samych członków PO jest ponoć 40 tysięcy, a gdzie PSL z rodzinami i przyjaciele królika (czy sowy).
Co za ksenofobia! :-D
tvp info: 15.540
Co to za *** ludzie! I jakim kretynem jestem ja, ciągle dziwiąc się ich *** naturze!
Edit: "parszywi" i "parszywej" zamieniłem na gwiazdki, nie powinno się tak pisać o ludziach.
Internauci wykryli, że jej rzekomy chłopak to gej, syn dziennikarza GW, handlarz kobietami. Jeden z wpisów:
"Peter Nev
Zagadke rozwiązałem już dawno temu, nie pisałem wam bo mi sie nie chciało. Mianowicie grupe na facebooku założył Markus, wstawiając zdjęcie małego chłopca. Wszelkie wpisy które mówiły,, może Markus" natychmiast kasował. Zabraniał złego słowa na siebie samego. Osoby banował i kasował z grupy.
Markus to uznany fryzjer zasiadający w loży jurorów. Znacie heteroseksualnego fryzjera? Szansa na to jest około 10%.
Najbliższy przyjaciel Markusa to narkoman zamieszczający chore wpisy o zabijaniu dziewczyn, ich przyjaźn wygląda na płomienny romans.
Są to geje którzy Magde poznali w salonie gdy Markus robił jej fryzure za 500zł. Pan fryzjer znał Mahmouda który od lat miał z nim deal w postaci wysyłania ładnych dziewczyn do jego kurortu. Sam Mahmoud chciał obcować z 11 latką co jest udokumentowane.
Zobaczyli, że dziewczyna jest mocno do przodu. Zaproponowali jej legalną pracę w Egipcie jako dama do towarzystwa dla biznesmenów. Miało być bez seksów z dużym zarobkiem. Miała tylko załatwić sobie kase na bilet, wymyśliła w tym celu miłość i chłopaka Markusa. Tata dał kase, nie wiedział jednak na co.
Skończyło się brutalnym gwałtem w pare osób i odurzeniem narkotykami. Sprawa zaczęła być coraz bardziej głośna, geje dogadali się z Arabami, że Magde trzeba uciszyć raz a dobrze. Dochodzi do morderstwa(w chwili skoku z parteru, tak parteru bo egipcjanie zamiast parter mowią 1 piętro była już nieprzytomna)."