starybelf napisal(a): Natomiast na Węgrzech jest wielki szacunek dla Dynastii Habsburskiej. W każdym kościele katolickim, który odwiedziłem jest ołtarz lub popiersie lub portret poświęcony błogosławionemu Karolowi Habsburg-Lotaryńskiemu, Apostolskiemu Królowi Węgier.
To zupełnie jak w Krakowie i okolicach. Myślałem że padnę trupem, gdy mi beskidzki leśnik powiedział z dumą: "Od nas bliżej do Wiednia niż do Warszawy!"
W kościołach Wadowic, Kalwarii Zebrzydowskiej i Zatora wizerunków bł. Karola nie zauważyłem, a w Budapeszcie, Szkesfehervar, Tihany (naturalnie) i Siofoku owszem. Ponadto, gdyby ów leśnik pojechał do współczesnego Wiednia, pewnie bardzo by się zdziwił, bo trafiłby do Kairu czy inszego Rabatu.
Brzost napisal(a): ... To zupełnie jak w Krakowie i okolicach. Myślałem że padnę trupem, gdy mi beskidzki leśnik powiedział z dumą: "Od nas bliżej do Wiednia niż do Warszawy!"
christoph napisal(a):
Brzost napisal(a): Patrząc na Gógla, wychodzi że skłamał. Do Warszawy ze Starego Sącza pokazuje 100 km bliżej.
może mentalnie jemu bliżej do Cysorza niż do Warszawy?
Też bym się do tego skłaniał, może on Brzoście powiedział "Nam...." ? A to z kolei że względu na Habsburgów żywieckich?
zarządzanie kryzysowe w AAchen wydaje jod w tabletkach mieszkańcom, mówi, że nie ma powodu do paniki, ale mogą nie zdążyć, jakbypieprznęłło podobno jeszcze nie pieprznęłło
byłą wypowiedź wice burmiszcza w ZDF czyli w niemieckiej dwójce tv (ale nie mają takiego prezesa)
balbina napisal(a): kobieta i dwoje dzieci nie zyja zastrzeleni na stacji kolejowej.
A to podobno mąż tego dokonał. I nie wiadomo z jakiego kręgu kulturowego...
Ełłehu ekber!
Nie sądzę. W tamtym kręgu zabicie zony czy dzieci to jest zwykle wymierzenie sprawiedliwości i powód do dumy i chwały. To nie powinno wywołac stresu i poczucia winy skłaniającego do samobójstwa.
23 Letni afganski chrześcijanin został pobity i pocięty na stacji metra w Berlinie NeuKöln. Podeszło do niego dwóch i spytało dlaczego sie ochrzcił. Zerwali mu krzyż z szyi. Jeden trzymał a drugi bil i zadał dwa ciecia. Ichnie ABW zajmuje sie z tytułu waśni religijnych
Komentarz
Ponadto, gdyby ów leśnik pojechał do współczesnego Wiednia, pewnie bardzo by się zdziwił, bo trafiłby do Kairu czy inszego Rabatu.
tłumy pielgrzymów w kaplicy, gdzie trumna gotowa do powrotu do Ojczyzny stoi
węgierskich, zeby nie było
zacnie!
podobno jeszcze nie pieprznęłło
byłą wypowiedź wice burmiszcza w ZDF czyli w niemieckiej dwójce tv (ale nie mają takiego prezesa)
Policja (brytyjska) wszczęła śledztwo w sprawie "mowy nienawiści" za plakat z hasłem:
"Chroń dzieci. Walcz z bandami pastuchów (kóz)."
Nie sądzę. W tamtym kręgu zabicie zony czy dzieci to jest zwykle wymierzenie sprawiedliwości i powód do dumy i chwały. To nie powinno wywołac stresu i poczucia winy skłaniającego do samobójstwa.
23 Letni afganski chrześcijanin został pobity i pocięty na stacji metra w Berlinie NeuKöln. Podeszło do niego dwóch i spytało dlaczego sie ochrzcił. Zerwali mu krzyż z szyi. Jeden trzymał a drugi bil i zadał dwa ciecia. Ichnie ABW zajmuje sie z tytułu waśni religijnych
Zara, to był konwertyta z islamu? To musieli być mało gorliwi muzułmanie, przecież mieli obowiązek zabić.