Kolorowy fifrak z kolczykiem w nozdrzach, byly pracownik CA, zowie się Christopher Wylie, a bluzę z napisem "Warszawa" nosi gdyż jest miłośnikiem produktów odzieżowych firmy z Małopolski, ktora owe napisy umieszcza.
randolph napisal(a): ...Kolorowy fifrak z kolczykiem w nozdrzach, byly pracownik CA, zowie się Christopher Wylie.
A Wiki podaje że porzucił szkołę w wiekuu lat 16-u bez żadnej kwalifikacji (dyplomu? matury?) "As a child he was diagnosed with dyslexia and ADHD."
Ale za to później ukoończył... prawo!
W wieku 17 lat zaczął pracować dla szefa Liberalnej Partii Kanady Michała Ignacjewa , wnuka ministra edukacji ZSRR (z czasów II wijny światowej)!!! (odpowiadał za stratedię w social media).
Chris jest gayem i veganem.
===== przy okazji - doczytałem że menedzęrem kampanii Trumpa był... Lewandowski. Corey Lewandowski. (komentator polityczny w Fox News, lobbysta, pochodzenie polskie)
taaa, za szybko - pomyślał że II wojna, a to I była...stąd zsrr
His historical memoir, The Russian Album, traces his family's life in Russia and their troubles and subsequent emigration as a result of the Bolshevik Revolution.
Z ciekawości zajrzałem do "polskiej ikonki" a tam na początek: "Pułkownik (na emeryturze) French L. MacLean, oficer piechoty były serwowane ponad 34 lata w armii Stanów Zjednoczonych."
Nie lubię, kiedy ktoś udaje że mi przetłumaczył a w rzeczywistości przepuścił przez wyżymaczkę ;-)
Ale nie trzeba łączyć kont. Można mieć inny i login i hasło, i dane. Jest wciąż inna "polityka" portalu. Można mieć niezależnie od FB, można mieć nie mając FB. Podobnie z WhatsApp. Podobnie z Messengerem. (messenger.com)
margerytka napisal(a): weżcie mi nie kumatej językowo wyjaśnijcie co się tak na prawdę zdarzyło na przesłuchaniu pana Zuckerberga w Senacie USA
Nic odkrywczego, ale oczywistości otwartym tekstem. Generalnie FB gówno może, to jest raczej targ między agendami rządowymi, co z tym narzędziem dalej zrobią. Czy skompromitują i spuszczą na dno (co się nikomu nie opłaca), czy podetkną wtyczki bezpośrednio, blokując niezależnych agregatorów danych (jak CA). Gdyby Republikanie szli po linii z Trumpem i mieli mocniejszą kontrolę w agencjach, to pewnie zrobili by porządek... A tak będzie prowizorka.
Czyli jest jak jakiś czas temu przewidywałem - nic słupowi nie zrobią - na razie jak grzecznie milczy i opowiada banały. Jest zbyt widoczny aby teraz miał nagle zachorować albo zginąć w czasie przejażdżki rowerem.
Chcecie - słuchajcie. Gdyż jak trafnie zauważyli już Trep i Kuba, gusta muzyczne to bardzo subiektywna sprawa i zależą głównie od temperamentu.
Tu dodać można, że od temperamentu zależy znacznie więcej, wyszło to już przy "aferze" z Cambridge Analytica, gdzie reklamy Trumpa dobierano właśnie oceniając w zestandaryzowany sposób osobowość rozmówcy, a nie rasę, wiek czy zawód.
Komentarz
Kolorowy fifrak z kolczykiem w nozdrzach, byly pracownik CA, zowie się Christopher Wylie, a bluzę z napisem "Warszawa" nosi gdyż jest miłośnikiem produktów odzieżowych firmy z Małopolski, ktora owe napisy umieszcza.
Pytanie dla nas, czy mamy ducha bojowego czy samym instytucjonalnym wrzaskiem nas pokonają?
A tak w ogole to Warsaw musi dla anglojezycznych ciekawie1 brzmiec, wszak to znaczy Pila Wojenna.
"As a child he was diagnosed with dyslexia and ADHD."
Ale za to później ukoończył... prawo!
W wieku 17 lat zaczął pracować dla szefa Liberalnej Partii Kanady Michała Ignacjewa , wnuka ministra edukacji ZSRR (z czasów II wijny światowej)!!! (odpowiadał za stratedię w social media).
Chris jest gayem i veganem.
=====
przy okazji -
doczytałem że menedzęrem kampanii Trumpa był... Lewandowski. Corey Lewandowski. (komentator polityczny w Fox News, lobbysta, pochodzenie polskie)
Nie lubię, kiedy ktoś udaje że mi przetłumaczył a w rzeczywistości przepuścił przez wyżymaczkę ;-)
http://fashionpost.pl/czego-nie-wiecie-o-marce-misbhv/
heh, a sama pani od koszulki "Warszawa" już 3 lata temu stwierdziła że z FB lepiej przerzucić się na instagram
https://www.vice.com/pl/article/nnaj77/natalia-maczek-misbhv
Można mieć inny i login i hasło, i dane.
Jest wciąż inna "polityka" portalu.
Można mieć niezależnie od FB, można mieć nie mając FB.
Podobnie z WhatsApp.
Podobnie z Messengerem. (messenger.com)
Gdyby Republikanie szli po linii z Trumpem i mieli mocniejszą kontrolę w agencjach, to pewnie zrobili by porządek... A tak będzie prowizorka.
ale
łudząco podobny jest do....