Może jednak Wilhelm nie będzie musiał iść z Witoldem na Krzyżaków, bo już go prawie panowie pognali z Krakowa. Gdzieś czytałam, że dostał za to jakieś odszkodowanie, co nie zmienia faktu, że z zemsty i z powodu urażonej dumy spaprał później dziewczynie opinię.
Przeważnie w serialach jest tak, że z sezonu na sezon są coraz słabsze. Z "Koroną królów" jest na odwrót - z sezon na sezon jest coraz lepsza! Z początku oglądałem "z obowiązku", bo byłem ciekawy, jak to będzie wyglądało, potem też z przekory wobec hejtu. Teraz oglądam po prostu dla przyjemności, bo jest ciekawy, z dobrze skreślonymi postaciami i wątkami.
Rzchanym napisal(a): Przeważnie w serialach jest tak, że z sezonu na sezon są coraz słabsze. Z "Koroną królów" jest na odwrót - z sezon na sezon jest coraz lepsza! Z początku oglądałem "z obowiązku", bo byłem ciekawy, jak to będzie wyglądało, potem też z przekory wobec hejtu. Teraz oglądam po prostu dla przyjemności, bo jest ciekawy, z dobrze skreślonymi postaciami i wątkami.
Zwracam uwagę, że KAŻDY z nas jest podatny na hejt, zniechęcenie, wyśmianie. Nie patrzymy obiektywnie na zjawisko, które było przedmiotem ataku. Weź pod uwagę, że Korona Królów może być cały czas taka sama. To twoje postrzeganie się zmieniło, mózg wyrzucił hejt, dopiero teraz. Pomimo, że byłeś świadomy !!! To jest najgorsze, świadomość i zrozumienie sytuacji nie gwarantuje, że odruchy bezwarunkowe mózgu będą tożsame. Z reguły nie są, trzeba czasu.
Korona królów nie jest wciąż taka sama. Na początku porównywałam ją z serialami brytyjskimi i wypadała bardzo ubogo. Jest coraz lepiej. Akcja nie toczy się w jednym miejscu, więcej ludzi bierze udział i stroje cudne. Trochę mnie denerwuje język niektórych bohaterów, którzy próbują mówić "po wschodniemu". W przypadku Jogajły i Witolda jest to naturalne, u innych bardzo razi.
JORGE napisal(a): Weź pod uwagę, że Korona Królów może być cały czas taka sama. To twoje postrzeganie się zmieniło
Co do zasady - może tak być. Z drugiej strony - ciężko by serial kręcony od kilku lat był ciągle taki sam. Może być lepszy albo gorszy, ale nie taki sam.
Serial "Korona Królów" już niebawem będzie miał okazję podbić serca japońskich telewidzów. Czy historyczna telenowela TVP odniesie sukces na azjatyckim rynku?
O tym, że historia Jagiellonów trafi do japońskiej telewizji TVP informowała już rok temu. Tamtejsi widzowie pierwsze odcinki "Korony Królów" zobaczą już w grudniu. Do sieci trafił właśnie zwiastun produkcji przygotowany na japoński rynek.
Serial "Korona Królów" już niebawem będzie miał okazję podbić serca japońskich telewidzów. Czy historyczna telenowela TVP odniesie sukces na azjatyckim rynku?
O tym, że historia Jagiellonów trafi do japońskiej telewizji TVP informowała już rok temu. Tamtejsi widzowie pierwsze odcinki "Korony Królów" zobaczą już w grudniu. Do sieci trafił właśnie zwiastun produkcji przygotowany na japoński rynek.
Jadwiga zeszła. Też uważam, że to rewelacyjny film a nie szafuję takimi komplementami. Aktorstwo nieco teatralne ale scenariusz powyżej angielskich seriali historycznych. Najgorzej wyszło im z oświetleniem, przez to cała całkiem dobra scenografia wygląda nienaturalnie.
To z 2019!
De facto. Ale w tut. wątku ten news nie objawił się. Kornikarski obowiązek zobowiązuje.
Komentarz
(nie pisząc, że łacina była językiem urzędowwym, a tej tam...)
Z drugiej strony - ciężko by serial kręcony od kilku lat był ciągle taki sam. Może być lepszy albo gorszy, ale nie taki sam.
(aktor grający Litwina i króla Polski, Wasyl Wasyłyk, lwowianin)
https://rozrywka.dziennik.pl/seriale/artykuly/613546,korona-krolow-japonska-telewizja-zwiastun-serial-tvp.html
Zmarła Jadwiga, Witold wyruszył na bitwę nad Worsklą.
De facto. Ale w tut. wątku ten news nie objawił się. Kornikarski obowiązek zobowiązuje.
https://radiopogoda.pl/korona-krolow-jagiellonowie-kiedy-premiera-kontynuacji-serialu
ps. Zdjęcia już nakręcono.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
trochę bieda
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
i tak będę oglądał