Skip to content

Legia v. Ktoś tam skądś - JORGE proszony o komentarz

1233234235237239

Komentarz

• Ogólnie fajny mecz. Chłopacy pokazali serce w odrabianiu strat. Które oczywiście głupio sami spowodowali, ale taki urok polskiej piłki.

• No i Zalewski to jest czarodziej

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):

Jeśli kibice serio tak uważają, a nie tylko trollują jak kolega, to równie serio zasługują, żeby nie wygrywać nawet z Mołdawią.

A dziś znów wspaniały, spektakularny, niezapomniany występ. 35 minut i już 4 gole, pięknie, sama radość oglądać.

sam trollujesz.

Ja nie jestem jakimś znowu kibicem, ale nie chce zwycięstw wynikających z 711 telefonów do fryzjera,
    czy awansów wywalczonych błagalnym tarzaniem się przed Argentyńczykami aby zlitowali się i nie strzelali kolejnych goli.

• A Legia i Jagiellonia już po 2 zwycięstwa. Tag sze tag.

• Ło już? Mać, nie załwarzyłem.

Wszyscy się onanizowali, że Real wygrał 5:2, a Barcelona 4:1.

• Wszyscy znowu zaniemówili po kolejnym wielkim meczu?
    xD

• edytowano November 2024

Garść cytatów:

"Michał Probierz - jego garnitury to stylizacyjny HIT!"
    "nie milkną komentarze na temat stylizacji Michała Probierza. Strój, który zachwycił cały świat"
    "Michał Probierz: trener na boisku, trendsetter w świecie mody"

W rywalizacji czysto sportowej dwóch ostatnich trenerów naszej reprezentacji Michał Probierz z dumą zajmuje zaszczytne drugie miejsce, a Czesław Michniewicz jest zaledwie przedostatni.

Trener Michniewicz by co najwyżej brzydko zremisował w dresie.

Wszyscy znowu zaniemówili po kolejnym wielkim meczu?
    xD

Wielka Krystyna w wieku 60 lat jest królową strzelczyń.

xD

Do przerwy ich gnietliśmy, czyli tak jakby trochę remis.

@qiz powiedział(a):

Do przerwy ich gnietliśmy, czyli tak jakby trochę remis.

Teraz już bez ironii:
    Do przerwy nie powiedziałbym o "gnieceniu", ale istotnie, Polska lepiej się prezentowała. Miała też więcej szans bramkowych - nie jest tak, że tamci nic nie mieli, ale w takich, że mógł być gol było powiedzmy 3:1 dla Polski. Więc nie jest tak, że zawodnicy nic nie potrafili. A po przerwie jest jakiś dramat, w zasadzie od pierwszej minuty. Co się stało w szatni? W portugalskiej ja sobie wyobrażam, że jednak Martinez coś poukładał, jakoś chłopaków zmotywował i się zaczęło. A w polskiej, jakieś pomysły?
    EDIT: to nie jest żaden remis, bo wygrywanie polega właśnie na tym, żeby coś wyciągnąć z meczu, gdzie niekoniecznie idzie.
    To trochę przypomina 6:1 Michniewicza z Belgią, też wyjazd, też zaczęło się fajnie, a potem było coraz gorzej. I ... też tamtych trenował Martinez :D
    Kilka dni później Michniewicz miał bardzo dobry mecz z Holandią, zobaczymy co ten ugra.

Teraz już bez ironii:
    Do przerwy nie powiedziałbym o "gnieceniu", ale istotnie, Polska lepiej się prezentowała. Miała też więcej szans bramkowych - nie jest tak, że tamci nic nie mieli, ale w takich, że mógł być gol było powiedzmy 3:1 dla Polski. Więc nie jest tak, że zawodnicy nic nie potrafili. A po przerwie jest jakiś dramat, w zasadzie od pierwszej minuty. Co się stało w szatni? W portugalskiej ja sobie wyobrażam, że jednak Martinez coś poukładał, jakoś chłopaków zmotywował i się zaczęło. A w polskiej, jakieś pomysły?
    EDIT: to nie jest żaden remis, bo wygrywanie polega właśnie na tym, żeby coś wyciągnąć z meczu, gdzie niekoniecznie idzie.
    To trochę przypomina 6:1 Michniewicza z Belgią, też wyjazd, też zaczęło się fajnie, a potem było coraz gorzej. I ... też tamtych trenował Martinez :D
    Kilka dni później Michniewicz miał bardzo dobry mecz z Holandią, zobaczymy co ten ugra.

Belgia za Michniewicza to był gruby wałek, przy 1-0 albo 1-1 Witsel sfaulował na czerwoną.

xD

Co tu komentować? The horror. Czemu się tak Polska posypała? Bereszyński? Bednarek? Bednarek to zszedł chyba, żeby nie wyłapać żółtej kartki i zagrać ze Szkocją.

• Jeszcze były jakieś jaja ze Świderskim, który już miał wejść, ale ponoć okazało się, że nie został zgłoszony na mecz.

Ja kiedyś ukułem taki bąmo: Siatkówka plażowa jest jak dłubanie w nosie. Przyjemne, gdy się to robi samemu ale patrzeć się na to nie da.

A dziś przed meczem ostatniej szansy pociotek przedstawił inny: Oglądanie reprezentacji w kopaną pod trenerem Probieżem jest jak oglądanie seksu rodziców. Niby nasi, a jednak wstyd patrzeć.

• Szybko poszło. Ale sikor imponujący.

• W telewizorze mówią, że nasi "przeważają".

• Komentator twierdzi, że "Nie można mieć żadnych pretensyj do trenera Probieża".

• Dowiedziałem się, że Nikola Zalewski założył tyle siatek przeciwnikom, jak chyba nikt inny.

• "Po najlepszym meczu żegnamy się z dywizją B Ligi Narodów"

• @trep powiedział(a):
    Komentator twierdzi, że "Nie można mieć żadnych pretensyj do trenera Probieża".

Poniekąd, bez ironii, ja się z tym zgadzam. Jeśli zadaniem trenera jest dostawanie pochwał od dziennikarzy, a wyniki nie mają znaczenia, to facet się sprawdza.

• Wpierdol iście platformerski

• Jakby Donald Tusk został premierem Sahary...

• O kim mówiono "dobry trener, tylko wyników nie ma"?

• Trener Probierz opanował umiejętność drapania się lewą ręką za prawym uchem i wznoszenia lewej pięści co pozwala wyeksponować znajdujący się na przegubie efektowny sikor.

Oczywiście wygląd trenera to nie wszystko. To tylko jakieś 90 procent.

• @Kuba_ powiedział(a):
    O kim mówiono "dobry trener, tylko wyników nie ma"?

O kim?

Nie oglądam od lat polskiej ligi, jeśli to jego charakterystyka, to idealnie nadawał się do oczekiwań głośnej części publiki od grudnia 2022 r.

Mnie się takie teksty kojarzą z Wengerem, on jednak do czasu wyniki też osiągał niezłe. A że przeważnie najciekawszą ligę świata wygrywał kto inny, cóż zwycięzca mógł być tylko jeden. Ale w przypadku Probierza problem nie polega na tym, że nie wygrał euro, tylko że dwa razy z rzędu był ostatni w grupie.

• Jako pierwszy polski trener jako pierwszy odpadł z turnieju i jako pierwszy polski trener spadł z grupy A ligi narodów. Nie mam twoich statystyk, ale stawiam, że bilans bramek ma również najgorszy, zwłaszcza w aspekcie rankingu przeciwników. Ale sikor imponujący, nie ma takiego brzucha jak Czesio i takiej furtki między zębami jak Brzęczek.

• Wydaje mi się, że to było o Andrzeju Strejlau.

• @Kuba_ powiedział(a):
    Wydaje mi się, że to było o Andrzeju Strejlau.

Ja Strejlaua nawet lubię jako "drugiego" komentatora, dużo lepszy niż ten Węgrzyn albo Mielcarski. Jako trenera to już chyba nie pamiętam.

• Skoro już o Strejlaule (jak to odmienić?) mowa, to nie wypada trzymać tego dla siebie:

• Był taki profesor na UJ, który mówił z podobną częstotliwością "tutaj" i "właśnie"... ktoś to nawet liczył na jakimś wykładzie, dobijał chyba do setki (na 1,5 godziny wykładu).
    W przypadku Strejlaua jednak poszczególne zdania ze "świetnie" i "doskonale" w większości mają sens - u wspomnianego profesora "tutaj" i "właśnie" zazwyczaj były przerywnikiem, takim jak u wielu osób "k...", bez żadnej funkcji w zdaniu.

Przypuszczam, że podobny filmik można by zrobić z większością komentatorów sportowych, zwłaszcza że ich zasób używanego słownictwa jest niewielki. Najlepiej to widać (słychać) jak się ogląda transmisję / skrót w języku obcym, opanowanie na poziomie A1 często pozwala na zrozumienie całości.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.