Skip to content

Dobre wieści spoza Agory na jesienne wieczory

14567810»

Komentarz

• Mini reportażyk - to, co kocham.
    Ale dlaczego nie w specjalnym do tego wątku? https://excathedra.pl/discussion/12565/mini-reportaze-obrazki-z-zycia#latest

Nie mogę przenieść, ale może ktoś z Adminów da radę?

• A, no i jeszcze probosz odprawi Mszę w intencji tych pracowników wodociągów, którzy włączyli się w pomoc.

• Chwałcia!

• Niech żyją!

• Nie każdy tam zagląda, to tutej ogłaszam.

https://excathedra.pl/discussion/comment/550950/#Comment_550950

• Biskup gdański udziela osobom przebywającym w tamtejszej archidiecezji suspensy w piątek w oktawie Bożego Ciała. Można żreć mięcho. Warunkiem jest odmówienie Modlitwy Pańskiej w intencji powołań kapłańskich.

• @trep powiedział(a):
    Biskup gdański udziela osobom przebywającym w tamtejszej archidiecezji suspensy w piątek w oktawie Bożego Ciała. Można żreć mięcho. Warunkiem jest odmówienie Modlitwy Pańskiej w intencji powołań kapłańskich.

U mnie w parafii tak samo, dla wszystkich. No i ?

• Można żreć mięcho. Dobrze, bo zostały mi jeszcze kotlety z obiadu.

• @JORGE powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    Biskup gdański udziela osobom przebywającym w tamtejszej archidiecezji suspensy w piątek w oktawie Bożego Ciała. Można żreć mięcho. Warunkiem jest odmówienie Modlitwy Pańskiej w intencji powołań kapłańskich.

U mnie w parafii tak samo, dla wszystkich. No i ?

Co no i? Dobrą wieść podałem trójmieszczaną, gdyby ktoś nie wiedział. Byłem przypadkiem na Mszy w Gdyni i słyszałem.

• A można nie żryć?

Bo jutro graduation córki na uniwerku z rańca a potem kolacja u nasz i same ryby, owoce morza i inne jarskie frykasy Tereska bedzie serwować.

👣

🐾
    🐾

• W Krakowie i Tarnowie na gryllach tylko pieczarki z ricottą,”steki” z kalfiora w glazurze curry, do tego pstrąg na maśle koperkowym. Sałatek nie ma bo arbuzy i czereśnie zapewniają błonnik.

Powiadam wam asceza ….🤣🤣🤣

• Ktoś wie, jak w Szczecinie?

• @Pani_Łyżeczka powiedział(a):
    W Krakowie i Tarnowie na gryllach tylko pieczarki z ricottą,”steki” z kalfiora w glazurze curry, do tego pstrąg na maśle koperkowym. Sałatek nie ma bo arbuzy i czereśnie zapewniają błonnik.

Powiadam wam asceza ….🤣🤣🤣

No i narobiła mię Koleżanka smaku...

• @trep powiedział(a):
    Biskup gdański udziela osobom przebywającym w tamtejszej archidiecezji suspensy w piątek w oktawie Bożego Ciała.

Chyba dyspensy.
    Suspensy też może udzielić, ale nie jest to powód do jedzenia mięsa :-)

• Wczoraj w pracy, dzisiaj w pracy i nic nie wiedziałem...
    ....skaranie z tymy klechamy....pościłem dzisiaj ...

• @marniok powiedział(a):
    Wczoraj w pracy, dzisiaj w pracy i nic nie wiedziałem...
    ....skaranie z tymy klechamy....pościłem dzisiaj ...

Niczym Himilsbach z tym angielskim!

• ja też wczoraj w pracy, zjadłem hinduskiego kalafiora w panierce, ważne, że łomża uzupełniła brakujące kalorie

• Spoko. Dyspensa nie oznacza nakazu jedzenia mięsa ;-) Nas poczęstowali wczoraj wieczorem teściowie Grześka mięsną obiadokolacją i zjedlismy "o nic nie pytając dla spokoju sumienia" a potem przeczytałem że w diecezji drohiczyńskiej też jest dyspensa.

• edytowano 21 June

.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.