Bóg wstaje i rozpraszają się Jego wrogowie,
pierzchają przed Jego obliczem ci, którzy Go nienawidzą.
Jak dym przez wiatr rozwiany,
jak wosk, co rozpływa się przy ogniu,
@Ewerado powiedział(a):
Ciekawi mnie czy będą mieć choć odrobinę honoru ,żeby podać się do dymisji w najbliższych tygodniach i zrobić przyśpieszone wybory parlamentarne. Zapewne nie.
Wyborcy nie byli dopuszczani do głosowania na podstawie zaświadczenia z powodu lewej aplikacji. Borys Budka. PKW przesunęła termin ogłoszenia wyników. Rozpoczęła się trzecia tura chyba. Daleki byłbym od paniki ale nadal trzeba uważać na różne faule.
@Pani_Łyżeczka powiedział(a):
Ciekawe jaka faktycznie była różnica -ile dosypali.
Wydaje mi się, że aplikacja RKW do sprawdzania zaświadczeń mogła wywołać efekt mrożący. Nie dlatego, żeby była jakaś super, ale dlatego, że zrobiło się o niej głośno. Wyraźna wiadomość "sprawdzają" mogła niektórych ostudzić.
@Pani_Łyżeczka powiedział(a):
Wydaje mi się, że aplikacja RKW do sprawdzania zaświadczeń mogła wywołać efekt mrożący. Nie dlatego, żeby była jakaś super, ale dlatego, że zrobiło się o niej głośno. Wyraźna wiadomość "sprawdzają" mogła niektórych ostudzić.
Oczywiście, w pierwszych godzinach mogli ignorować sprawdzanie zaświadczeń i puszczali te fejki że nie można ich weryfikować, ale już o 10 na konferencji PKW o tym powiedziała, że można i trzeba sprawdzać.
To był dobry ruch. Tak naprawdę tę aplikację można by zastąpić spisywaniem numerów na kartkach i wprowadzaniem potem do jednej tabelki. Ale aplikacja brzmi lepiej i wywołuje lepszy efekt.
Niby mogą tu szukać pretekstu do podważenia wyników, ale wg mnie różnica głosów jest zbyt duża.
Oglądanie tv przez ostatnie pół roku było ponad moje siły. Teraz dopiero odpaliłem sobie ten wywiad GerMana w Polsacie. Przyjemny widok, trzeba przyznać. Symptomatyczne jest, że GerMan nazywa Jarro "Kaczyńskim" a o tym łysym kolesiu nawija "pan Murański", "pan Jacek Murański".
@Pigwa powiedział(a):
To był dobry ruch. Tak naprawdę tę aplikację można by zastąpić spisywaniem numerów na kartkach i wprowadzaniem potem do jednej tabelki. Ale aplikacja brzmi lepiej i wywołuje lepszy efekt.
Niby mogą tu szukać pretekstu do podważenia wyników, ale wg mnie różnica głosów jest zbyt duża.
Większość aplikacji właśnie na tym polega, że urządzenie robi za nas coś, co można by zrobić na kartce tylko trwałoby niemożebnie dłużej
A jednak jeszcze nie Finis, jeszcze Ona nie zginęła i trwa!
Bóg zapłać Wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób (udział w kampanii wyborczej, praca w komisjach wyborczych, udział w demonstracjach antyrządowych, zaangażowanie w social mediach) przyczynili się do zwycięstwa #Nawrocki2025
👏👊✌️🇵🇱🇵🇱🇵🇱
@Pigwa powiedział(a):
Większość aplikacji właśnie na tym polega, że urządzenie robi za nas coś, co można by zrobić na kartce tylko trwałoby niemożebnie dłużej
Ufff....
Taki miły łyk statystyki, Karol Nawrocki wygrał w elektoracie do 49 roku życia. Jak tam z zabieraniem dowodu, że tak złośliwie sobie powspominam...
No to zaczynamy demistyfikację tych wyborów. Z tym pójdzie prosto, wystarczy matematyka na podstawowym poziomie:
Wynik Nawrockiego - wynik Trzaskowskiego vs. liczba głosów nieważnych
Drugi mit to rzekome poparcie dla Nawrockiego w najmłodszym pokoleniu. To są wyniki sondażowe, a można zerknąć w domy studenckie, gdzie wyniki nie są sondażowe, tylko realne. I jest tam miazga - Trzaskowski dostaje od 66 do 80%... a jeśli wliczymy tę komisję, to do 100%. Bez zaokrąglenia, wszystkie ważne głosy dostał tam Trzaskowski.
Na Trzaskowskiego w tych domach studenckich głosowały przede wszystkim kobiety.
U mojego syna w liceum wśród chłopaków wygrał Sławomir Mentzen, a wśród dziewczyn miażdżąco Rafał Trzaskowski, podobnie było w innych gdańskich liceach.
Komentarz
Psalm na dzisiaj
Bóg wstaje i rozpraszają się Jego wrogowie,
pierzchają przed Jego obliczem ci, którzy Go nienawidzą.
Jak dym przez wiatr rozwiany,
jak wosk, co rozpływa się przy ogniu,
Czekam na "Donald się wściekł"
"Wściekł się bardziej" jak było na filmie z Rohanem.
?
To nie jest mała różnica: 367 tys. to już więcej niż ma mieszkańców spore miasto w Polsce. Lublin, Bydgoszcz, Białystok, Olsztyn, Gdynia.
I to jest wspaniała wiadomość -- to solidne zwycięstwo, które trudno będzie podważyć.
Okazało się, że media mogą robić dosłownie wszystko, a i tak nie wybiorą Polakom prezydenta. I to chyba jest w tym wszystkim najlepsze.
Wyobraźcie sobie, jak premier gratuluje zwycięzcy wyboru na prezydenta Polski. Kiedy to uczyni? Przed czy po Niemcach?
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
https://x.com/jciesz/status/1929289771794190486
Wyborcy nie byli dopuszczani do głosowania na podstawie zaświadczenia z powodu lewej aplikacji. Borys Budka. PKW przesunęła termin ogłoszenia wyników. Rozpoczęła się trzecia tura chyba. Daleki byłbym od paniki ale nadal trzeba uważać na różne faule.
Okładka z 2016.
Oczywiście, w pierwszych godzinach mogli ignorować sprawdzanie zaświadczeń i puszczali te fejki że nie można ich weryfikować, ale już o 10 na konferencji PKW o tym powiedziała, że można i trzeba sprawdzać.
Używanie tej aplikacji powinno być obowiązkowe.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
I znów Polska podzielona na pół.
...duże miasta plus przesiedleńcy vs normalni Polacy?
Myślę że to jest ważna informacja również dla Tuska - w bazie wojskowej w Kosowie na Karola zagłosowało 74% żołnierzy.
"Potwór korsykański wylądował w zatoce Juan"; "Ludożerca idzie na Grenoble"; "Jego cesarska mość jest oczekiwany jutro w swym wiernym Paryżu".
Oglądanie tv przez ostatnie pół roku było ponad moje siły. Teraz dopiero odpaliłem sobie ten wywiad GerMana w Polsacie. Przyjemny widok, trzeba przyznać. Symptomatyczne jest, że GerMan nazywa Jarro "Kaczyńskim" a o tym łysym kolesiu nawija "pan Murański", "pan Jacek Murański".
A jednak jeszcze nie Finis, jeszcze Ona nie zginęła i trwa!
Bóg zapłać Wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób (udział w kampanii wyborczej, praca w komisjach wyborczych, udział w demonstracjach antyrządowych, zaangażowanie w social mediach) przyczynili się do zwycięstwa #Nawrocki2025
👏👊✌️🇵🇱🇵🇱🇵🇱
Fakt
Ufff....
Taki miły łyk statystyki, Karol Nawrocki wygrał w elektoracie do 49 roku życia. Jak tam z zabieraniem dowodu, że tak złośliwie sobie powspominam...
No to zaczynamy demistyfikację tych wyborów. Z tym pójdzie prosto, wystarczy matematyka na podstawowym poziomie:
Wynik Nawrockiego - wynik Trzaskowskiego vs. liczba głosów nieważnych
10606877 - 10237286 = 369591 vs. 189294
Dane stąd: https://wybory.gov.pl/prezydent2025/pl/2/wynik/pl?initscroll=719.2000122070312
Drugi mit to rzekome poparcie dla Nawrockiego w najmłodszym pokoleniu. To są wyniki sondażowe, a można zerknąć w domy studenckie, gdzie wyniki nie są sondażowe, tylko realne. I jest tam miazga - Trzaskowski dostaje od 66 do 80%... a jeśli wliczymy tę komisję, to do 100%. Bez zaokrąglenia, wszystkie ważne głosy dostał tam Trzaskowski.
https://wybory.gov.pl/prezydent2025/pl/obkw/2/1476668
Pamiętasz w którym materiale Stanowski mówił o spowiedzi?
Na Trzaskowskiego w tych domach studenckich głosowały przede wszystkim kobiety.
U mojego syna w liceum wśród chłopaków wygrał Sławomir Mentzen, a wśród dziewczyn miażdżąco Rafał Trzaskowski, podobnie było w innych gdańskich liceach.
Także tak.
Dokładnie a powodem jest,że Nawrocki 'nie szanuje kobiet'
Podczas wywiadu Nawrockiego w Kanale Zero. To było jakoś w połowie kwietnia.