Skip to content

[Książka] Krysys Kościoła w Polsce -- siostra Bruna

123457»

Komentarz

• W firmach 20-letnich i starszych jest też problem metodycznego, konsekwentnego i do pewnego stopnia świadomego włażenia na minę. Prawie wszystkie najpotężniejsze firmy świata 12 lat temu dokonały zbiorowego samobójstwa. To wiem na pewno, bo byłem wtedy w środku i to z tych lepiej poinformowanych. A co jeśli Kościół na Zachodzie uczynił coś podobnego?

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Pemja tylko, że po lekturze tej książki zacząłem się z rodziną codziennie modlić za Kościół, papieża, biskupa i wszystkich księży.

Duch wieje kędy chce!

• Czy nie było czasem tak, że po jakimś czasie okazało się, że "siostra" "Bruna" nie była jednak konsekrowana? Czy gdybyśmy posiadali tę wiedzę przed napisaniem postów w tym wątku, byłyby one identyczne? Czy ostatnio nie zżymaliśmy się na pewną panią która siebie nazywa "siostrą" i to samo czynią niemieckie media?

• Przeczytałem "siostra Brauna".

• Jest taka, Monika Braun się zowie. Ale fotogramy w sieci są niebrawarystyczne.

• @trep powiedział(a):
    Czy nie było czasem tak, że po jakimś czasie okazało się, że "siostra" "Bruna" nie była jednak konsekrowana? Czy gdybyśmy posiadali tę wiedzę przed napisaniem postów w tym wątku, byłyby one identyczne? Czy ostatnio nie zżymaliśmy się na pewną panią która siebie nazywa "siostrą" i to samo czynią niemieckie media?

ale ta mieszka w pustelni chyba?

• @Smok_Eustachy powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    Czy nie było czasem tak, że po jakimś czasie okazało się, że "siostra" "Bruna" nie była jednak konsekrowana? Czy gdybyśmy posiadali tę wiedzę przed napisaniem postów w tym wątku, byłyby one identyczne? Czy ostatnio nie zżymaliśmy się na pewną panią która siebie nazywa "siostrą" i to samo czynią niemieckie media?

ale ta mieszka w pustelni chyba?

swój dom nazwała pustelnią, przebrała się za zakonnicę i udziela w świecie wirtualnym. Bystra jest i pobożna, ale owieczką jest specyficzną.

• No i chyba "nasza była koleżanka", jak się zwykło tu określać byłych użytkowników forumka.

• edytowano December 2025

Czy Siostra Bruna była ową zakonnicą, która kupując krem Vichy i nieopatrznie będąc wówczas zauważaną przez Age W spowodowała powstanie bardzo intensywnie trendującego wątku na niegdysiejszym forum, który to wywołał tak znaczny impakt na postrzeganie statusu jego uczestników, że doprowadził kolegę Ice'a do konstatacji, iż stanowią oni w swej kilkumilionowej masie potencjalna grupę nabywców towarów luksusowych?

Dla kolegi jedynie pytam.

• Zaje...fajny wątek.

• I w końcu czyją siostrą jest Małgorzata Chmielewska?

@marniok powiedział(a):
    I w końcu czyją siostrą jest Małgorzata Chmielewska?

Małgorzata "Siostra" Chmielewska jest obecnie świecką liderką charytatywną podobnie jak Brat Jerzy.

• A czyj to brat bo nie kojarzę?

• Może to rodzeństwo?
    Siostra i Brat.

• Według groka jest to brat brata Andrzeja.

@los powiedział(a):
    A czyj to brat bo nie kojarzę?

Chodziło mi o mającego status świeckiego świętego brata Jerzego w czerwonych spodniach, który również robi jako lider charytatywny.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.