Skip to content

Kupujcie bitcoiny! Nadchodzi nowy wielki kryzys!!!!!!

1293031323335»

Komentarz

• Na bitcoinach dziś promka!

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Bitcoin: -17% w tydzień, -25% w miesiąc, -40% w pół roku, -27% w rok.
    Dlaczego nie świętujemy tego sukcesu?
    Natomiast dywagacje inwestorów, że to zwykła korekta po okresie hossy i takie korekty to norma, a poza tym nie ma powodu do takiej przeceny, więc na pewno warto kupować.

Liczba dnia: 1117000000000 (jeden bilion 117 miliardów dolarów) z kapitalizacji rynkowej wyparowało do dziś od październikowego szczytu górki.To więcej niż PKB Polski w 2025 r.

• Fajnie, że na krypto nie ma zamknięcia sesji w weekend, więc może sobie dalej spadać.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Na bitcoinach dziś promka!

Peem tak:
    Nie kupujcie bitcoinów! Za duże ryzyko.
    Jeszcze rok temu, jak po wyborach Trumpa, z 40 skoczył na 100 sam se myślałem: ale można bełło zarobić!
    Kupujesz jednego bitcoina i na końcu roku masz zarobek 60 tys. tyle co słaba roczna pensja. A dwa bite konie to jeszcze lepij; mały inwestment i można żyć nic nie robiąc, hehe.

Patrząc dzisiej to myślę, że już lepij jeździć do kasyna i grać w luretkie ale nie na pojedyńcze liczby tylko np. na parzyste-nieparzyste albo na czarne-czerwone, bo to prawie 50/50 szans. Prawie, bo caszamy może wypaść zielone, hehe.
    Ale ile masz za to w kasynie zabawy to twoje.
    Lepsze to niż nie spać po nocach bo panikujesz czy ci bity koń jutro pójdzie w górę czy opadnie, hehe.

👣

🐾
    🐾

• edytowano 8 February

Mordechaju, moje wpisy były sarkastyczne, bo los mi wytłumaczył jaką rolę spełnia bitykoń. Czyli przejmuje spekulacyjny nadmiar gotówki z rynku, oraz część nadwyżek naiwniaków, zamraża je, czyli ogranicza inflację oraz kanalizuje agresywną spekulację, aby w spektakularnych spadkach ową gotówkę znikać.

• Ja wiem, że sarkastyczne, jeszcze umiem odróżnić, hehe.
    Odnosiłem się do tytułu wątku i to tyż żartem.
    Jeszcze jutro cuś o bitcoinach napiszę.

Aj waj, czuwaj!

👣

🐾
    🐾

• @Mordechlaj_Mashke powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Na bitcoinach dziś promka!

Peem tak:
    Nie kupujcie bitcoinów! Za duże ryzyko.
    Jeszcze rok temu, jak po wyborach Trumpa, z 40 skoczył na 100 sam se myślałem: ale można bełło zarobić!
    Kupujesz jednego bitcoina i na końcu roku masz zarobek 60 tys. tyle co słaba roczna pensja. A dwa bite konie to jeszcze lepij; mały inwestment i można żyć nic nie robiąc, hehe.

Patrząc dzisiej to myślę, że już lepij jeździć do kasyna i grać w luretkie ale nie na pojedyńcze liczby tylko np. na parzyste-nieparzyste albo na czarne-czerwone, bo to prawie 50/50 szans. Prawie, bo caszamy może wypaść zielone, hehe.
    Ale ile masz za to w kasynie zabawy to twoje.
    Lepsze to niż nie spać po nocach bo panikujesz czy ci bity koń jutro pójdzie w górę czy opadnie, hehe.

Ale nadal by był Kolega ponad 50% do przodu

• Parę faktów / ciekawostek.

W zaokrągleniu:
    Wykopano prawie 20 milionów bitcoinów czyly 95% możliwych.
    Do wykopania zostało 1 milion.
    Całkowita, możliwa liczba wykopanych bitcoinów to 21 000 000 co, przewiduje się że nastąpi w 2140r. ale 99% zostanie wykopane do 2035 a do 2040 roku - 99,9%.
    Obecnie kopie się ok. 900 dziennie.
    Szacuje się, że około 20% wszystkich bitcoinów zostało straconych bezpowrotnie, często z powodu zapomnianych haseł, hehe.

Przewidywania co do wartości bitcoina w przyszłości to:
    .
    .
    .
    image
    .
    .

Hehe

.
    .
    https://www.google.com/search?q=ile+bedzie+kosztowac+1bt+w+2030,+2035+i+pozniej+w+us+$&sca_esv=94f317455afcf545&rlz=1C1VDKB_enCA1195CA1197&udm=50&fbs=ADc_l-aN0CWEZBOHjofHoaMMDiKp0UJuhqwKhR0QUhF54-6jIZ4fQLFxpd-X3cjBjwn-bveyDdFq6p_1Ihh_Ql-GGwzDrx965YmoBHPdZqjpk_wLcmpGci6GHjD3Yb7CUg40pGdySu-i9o2aebHSqMA9NZRxGyeXSvv8yptCB5iSZMdAdEYV09CDi3O8Ulzn2n4gfrtqo9izidRpFyetc1fdVMZpAyTGRQ&aep=1&ntc=1&sa=X&ved=2ahUKEwj5mqnQkM2SAxWZv4kEHSI7Nt4Q2J8OegQIDhAE&biw=1280&bih=585&dpr=1.5&mstk=AUtExfCteW8XQITqGAlIOjMwutDw-B_HwnlIbwS-q2qBf441pLXx523L9yJgB4cqL-nO30L4fk0RLj2qJhagDfM37KMiA3uB-I7ybjb2Cf1zz_M0j1q94O2IYT33wwHtQTDHnt5J8emwnEY8fXNUNcEiYp_MkILkk10u0Ck&csuir=1

👣

🐾
    🐾

• edytowano 9 February

.

• A tymczasem na krajowym podwórku:

Największa polska giełda kryptowalut może mieć poważne problemy z płynnością. Analiza, do której dotarły money.pl i Wirtualna Polska, ujawnia spadek rezerw bitcoinów giełdy Zondacrypto o 99 proc. Użytkownicy zgłaszają problemy z wypłatą środków, a przynajmniej część klubów sponsorowanych przez giełdę od miesięcy nie otrzymuje należnych płatności. W tym samym czasie z Zondy wypłacono do innej giełdy ponad 76 mln zł.

Źródło rewelacji.
    A teraz garść informacji:

• 'Polska giełda' to nadużycie semantyczne, bo jej właścicielem jest firma z Estonii kontrolowana przez fundusz ze Szwajcarii, a ten nie ujawnia kto jest jego właścicielem;
    • to się kiedyś nazywało BitBay, ale po zniknięciu jej założyciela Sylwestera Suszka się zrebrandowała i przekształciła;
    • nie wiadomo czy tam jest realny problem, czy usiłowanie wywołania tz ranu aby firmę powalił brak płynności;

Informacje o kontaktach tej firmy z 'prawicą' są prawdziwe, o ile Newsweek w Polsce jest prawicowy.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    A tymczasem na krajowym podwórku:

Największa polska giełda kryptowalut może mieć poważne problemy z płynnością. Analiza, do której dotarły money.pl i Wirtualna Polska, ujawnia spadek rezerw bitcoinów giełdy Zondacrypto o 99 proc. Użytkownicy zgłaszają problemy z wypłatą środków, a przynajmniej część klubów sponsorowanych przez giełdę od miesięcy nie otrzymuje należnych płatności. W tym samym czasie z Zondy wypłacono do innej giełdy ponad 76 mln zł.

Źródło rewelacji.
    A teraz garść informacji:

• 'Polska giełda' to nadużycie semantyczne, bo jej właścicielem jest firma z Estonii kontrolowana przez fundusz ze Szwajcarii, a ten nie ujawnia kto jest jego właścicielem;
    • to się kiedyś nazywało BitBay, ale po zniknięciu jej założyciela Sylwestera Suszka się zrebrandowała i przekształciła;
    • nie wiadomo czy tam jest realny problem, czy usiłowanie wywołania tz ranu aby firmę powalił brak płynności;

Informacje o kontaktach tej firmy z 'prawicą' są prawdziwe, o ile Newsweek w Polsce jest prawicowy.

Mentzen robi z firmy ofiarę KNF, że do Estonii "została wypędzona"

https://x.com/SlawomirMentzen/status/2041416481825501561

https://x.com/SlawomirMentzen/status/2041416485524873550

• MSPANC

• Jaja kobyły czytelnik Najwyższego Czasu zaświadczam, że Estonia była w nim wielokrotnie przedstawiana jako wzór liberalizmu zawstydzający SocEruropę i SocAmerykę.

• Tak bylo, nie inaczej.

• Też bym się chętnie pośmiał. OCB?

• Nie śmieszy? Ojej...

• Nie no, oczywiście że śmieszy tumani przestrasza do łez.

Tyle że nie wiem co.

• loslos
    edytowano 25 April

Zestawienienie dyskusji z ostatnimi zdarzeniami w kwestii Zondacrypto. Mnie śmieszy.

• Czy to wstyd nie wiedzieć czym są owe kryptowałki?

• nie

• Mnie tylko utwierdza że pewne opinie są słuszne.

• @peterman powiedział(a):
    Podoba mi się, że niemal zawsze stacją docelową takich przedsiębroludków jest Tel Awiw.

Obecnie kraj w którym położone jest to miasto jest schronieniem nie tylko złodziei i oszustów ale również ludobójców.

• edytowano 27 April

A tutaj Interia przypomina garść ciekawostek z tego świata:

(z rynku krypto) W latach 2021-2022 z rynku zniknęło aż 1,8 biliona dolarów wartości.
    (...) Największe tąpnięcia przyszły w 2022 roku. Upadek ekosystemu Terra i tokena Luna sprawił, że z rynku wyparowały setki miliardów dolarów. Chwilę później doszło do jednego z największych finansowych skandali współczesności - bankructwa giełdy FTX.
    (...) Już w 2014 roku runęła giełda Mt. Gox, która w szczytowym momencie obsługiwała większość światowego handlu bitcoinem.
    (...) Giełdy kryptowalut stały się atrakcyjnym celem dla cyberprzestępców. Ataki na platformy takie jak Bitfinex czy Coincheck kończyły się kradzieżą setek milionów dolarów.
    (...) Przykładem jest giełda FCoin, która przez błąd w kodzie wypłacała użytkownikom zbyt wysokie nagrody, tworząc ogromną dziurę finansową. Innym razem problemem była nagła śmierć właściciela, jak w przypadku QuadrigaCX, gdzie dostęp do środków przepadł razem z jedyną osobą posiadającą klucze.
    (...) Jeszcze większa skala strat dotyczy samych projektów kryptowalutowych. Od 2021 roku powstały miliony nowych tokenów, z czego ponad połowa już nie istnieje. W samym 2025 roku z rynku zniknęło niemal dwa miliony projektów.

Tak gwoli przypomnienia. Więc nasza Zonda to małe popłuczyny po dobrze znanych historiach ze świata.
    Aby nie było, w historii klasycznych pieniędzy też tego było dużo, z tym, że wiek dziecięcy już przeszliśmy w zeszłym tysiącleciu.

A co do roli krypto, to przypomnę kolejny raz definicję losa, że owe 'aktywa' pełnią rolę antyinflacyjną i moderująco wpływają na kapitały spekulacyjne. Na piwie zostało to dokładnie omówione (ale zawsze można powtórzyć)

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.