christoph napisal(a): @marniok zapasy tłuszczu u mnie świadczą o zbliżającej się epoce lodowcowej...
U mnie podobnie tylko ze nierówno rozlozone
Mam teorię na ten temat - otóż rosnąca jesienią i zimą opona jest dowodem na to, że zimą rośnie przyciąganie ziemskie. Jest więcej potwierdzeń - niechęć do wysiłku fizycznego rośnie zimą na przykład.
Mój najmłodszy śpi z tyłkiem do góry, nogi podwinięte pod brzuch i w kucki leży, w domu mówimy że śpi "na allaha" - jak mu z tym wygodnie to ino on wie?
Ale macie fajnie:) Ja zaharowałam się przy wykopie marchwi, buraków i selerów i sprzątaniu ogrodu. Przez kilka dni spadłam 3 kilo. Dzisiaj leje u nas, ale przez okno widzę równiutko skopane grzędy i ostrzyżony maliniak Teraz tylko wiechcie po rabatach kwiatowych i opróżnienie donic,ale to kiedyś, bo begonie w tym roku nad wyraz piękne do tej pory. Przymrozków nie widać na horyzoncie, tak niech zostanie. Jeszcze ma poświecić .
Komentarz
Ma ktoś w domu ptactwo? Bo o kotach niczego nie znalazłam
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Szanowny Brzost podglądnie czy tłusty
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
Idzie ostra zima.
Brrr.
A rośliny? Jak się do takiej szykują?
*
*
zapasy tłuszczu u mnie świadczą o zbliżającej się epoce lodowcowej...
U mnie podobnie tylko ze nierówno rozlozone
Tylko muszę się zdecydować czy w przód czy w tył ;-)
Ja zaharowałam się przy wykopie marchwi, buraków i selerów i sprzątaniu ogrodu.
Przez kilka dni spadłam 3 kilo. Dzisiaj leje u nas, ale przez okno widzę równiutko skopane grzędy i ostrzyżony maliniak
Teraz tylko wiechcie po rabatach kwiatowych i opróżnienie donic,ale to kiedyś, bo begonie w tym roku nad wyraz piękne do tej pory.
Przymrozków nie widać na horyzoncie, tak niech zostanie. Jeszcze ma poświecić .
*
W USA - w północnych stanach - śnieżne zawieje.
U nas ma sypnąć w czwartek.
*
Dają radę?
Nie wiem czy sobie nie sprawię po zimie.