Maria napisal(a): Poszłam se dzisiaj - 7 czerwca - na spacer po Falenicy ze psem. Noji? Noji lipy kwitną tak, że zapach aż zatyka. LIPY! Na początku czerwca! Świat zwariował @-)
Jak po Czernobylu. U mnie lada dzień zakwitną funkie. Normalnie kwitną pod koniec lipca.
AnnaE napisal(a): Już jesień... Dostałam smsem ostrzeżenie przed silnym wiatrem. Ma być ciężka noc. +
Wkurzające są te smsy. Dostaje je już któryś raz na wszystkie posiadane telefony, łącznie z smsami "testowymi" kiedy uruchamiali system. Powinna być opcja wyłączenia tego. Może gdzieś tam w górach to istotne, ale w centrum Krakowa te wiatry jakoś są niezauważalne, no ale jesteśmy w tym samym województwie.
Ilość czasu jaki społeczeństwo średnio traci na czytanie tego to pewnie spory koszt, gdyby przeliczyć na pieniądze.
No ale żeby w Nowy Rok burza? Z piorunami? (na pewno to nie są petardy
Dziwne rzeczy.
W styczniu 2004 r. żegnaliśmy Ciocię na cmentarzy Bródnowskim. Był mróz, padał śnieg, świeciło Słońce i nagle przestało padać i zagrzmiało. Nawiasem mówiąc, jeśli są wśród ludzi święci, to Ciocia nią była.
Przypominam sobie burzę dnia 29 listopada 1988. Miałem wtedy dzień wolny od wojska, bo to Dzień Podchorążego. Szedłem Świętokrzyską i widziałem jak piorun uderzył w iglicę Pałacu Kultury.
Komentarz
Jak się Janek rozczuli, a Magdalena (22.07) go nie utuli, to będzie płakał do świętej Urszuli (21.10)
Kiedy z Janem przyjdą deszcze to sześć niedziel kropi jeszcze.
Dostałam smsem ostrzeżenie przed silnym wiatrem. Ma być ciężka noc.
+
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Ilość czasu jaki społeczeństwo średnio traci na czytanie tego to pewnie spory koszt, gdyby przeliczyć na pieniądze.
Z piorunami?
(na pewno to nie są petardy
Dziwne rzeczy.
Z piorunami?
(na pewno to nie są petardy
Dziwne rzeczy.
W styczniu 2004 r. żegnaliśmy Ciocię na cmentarzy Bródnowskim. Był mróz, padał śnieg, świeciło Słońce i nagle przestało padać i zagrzmiało. Nawiasem mówiąc, jeśli są wśród ludzi święci, to Ciocia nią była.