Skip to content

Zima 2017/18 Wiosna<br>- pogoda

123457»

Komentarz

• los napisal(a):
    Nie mam nic naprzeciw upałom w październiku.
    We w tym tempie raczey spodzieway się śniegów.

• Maria napisal(a):
    Poszłam se dzisiaj - 7 czerwca - na spacer po Falenicy ze psem. Noji? Noji lipy kwitną tak, że zapach aż zatyka. LIPY! Na początku czerwca! Świat zwariował @-)
    Jak po Czernobylu. U mnie lada dzień zakwitną funkie. Normalnie kwitną pod koniec lipca.
  • Wszystko było wcześniej. Dęby wypuściły liście w kwietniu. Robinia zwana niesłusznie akacją - na poczatku maja zamiast na końcu.
  • Brzost napisal(a):
    Robinia zwana niesłusznie akacją - na poczatku maja zamiast na końcu.
    Bo to 'robinia akacjowa'? :)

• romeck napisal(a):

Bo to 'robinia akacjowa'? :)

Tak :-)

• Przysłowie na dziś :
    Jak się Janek rozczuli, a Magdalena (22.07) go nie utuli, to będzie płakał do świętej Urszuli (21.10)
  • Albo
    Kiedy z Janem przyjdą deszcze to sześć niedziel kropi jeszcze.
  • Już jesień...
    Dostałam smsem ostrzeżenie przed silnym wiatrem. Ma być ciężka noc.
    +

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• U mnie leje dysc.
  • AnnaE napisal(a):
    Już jesień...
    Dostałam smsem ostrzeżenie przed silnym wiatrem. Ma być ciężka noc.
    +
    Wkurzające są te smsy. Dostaje je już któryś raz na wszystkie posiadane telefony, łącznie z smsami "testowymi" kiedy uruchamiali system. Powinna być opcja wyłączenia tego. Może gdzieś tam w górach to istotne, ale w centrum Krakowa te wiatry jakoś są niezauważalne, no ale jesteśmy w tym samym województwie.

Ilość czasu jaki społeczeństwo średnio traci na czytanie tego to pewnie spory koszt, gdyby przeliczyć na pieniądze.
  • A zatem sezon drapania szyb uważam za otwarty!
  • Potwierdzam. Dziś w Brodnicy doświadczyłem pierwszego przymrozku.
  • W Myśliborzu wieje, ale niekktórzy się cieszą! :)

image
  • edytowano January 2019
    No ale żeby w Nowy Rok burza?
    Z piorunami?
    (na pewno to nie są petardy ;)

Dziwne rzeczy.
  • No ale żeby w Nowy Rok burza?
    Z piorunami?
    (na pewno to nie są petardy ;)

Dziwne rzeczy.

W styczniu 2004 r. żegnaliśmy Ciocię na cmentarzy Bródnowskim. Był mróz, padał śnieg, świeciło Słońce i nagle przestało padać i zagrzmiało. Nawiasem mówiąc, jeśli są wśród ludzi święci, to Ciocia nią była.
  • Przypominam sobie burzę dnia 29 listopada 1988. Miałem wtedy dzień wolny od wojska, bo to Dzień Podchorążego. Szedłem Świętokrzyską i widziałem jak piorun uderzył w iglicę Pałacu Kultury.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.