My patrzymy na naród całościowo, jako Młodzież Wszechpolska uważamy, że ważne są trzy czynniki – wspólnie czynnik kulturowy i religijny, czynnik polityczny i czynnik etniczny. Uważamy, że powinna funkcjonować dwustronna identyfikacja i dlatego jednak uważamy, że osoba czarnoskóra nie jest Polakiem. (...) Myślę, że taka osoba jak najbardziej może czuć się bezpiecznie, ale podkreślam, może być obywatelem, dobrym obywatelem, może uczestniczyć w wydarzenia patriotycznych, i wielokrotnie z takimi sytuacjami mieliśmy do czynienia, ale ten czynnik jest bardzo ważny, i osoba czarnoskóra nie mogłaby być np. członkiem naszej organizacji.
Czy to nie jest podstawa do zainteresowania się MSW a w dalszej perspektywie delegalizacji?
Na rzecznika prasowego organizacje wybierają zwykle koleżkę najbardziej gładkiego, oblatanego i wyszczekanego. Wyobrażacie sobie, jak strasznymi bucami są pozostali?
balbina napisal(a): pozdrow ja od davenii baardzo serdecznie!
Niestety pozdrowiłam ją tylko smsowo, bo nie dotarła na miejsce zbiórki. Była na marszu, ale nie przebiła się z wózkami na dół na patelnię. A potem to już nie ma szans na spotkanie w takim tłumie
z jakimi wozkami? jej pociechy sa juz przeciez odrosniete, nie?
los napisal(a): Na rzecznika prasowego organizacje wybierają zwykle koleżkę najbardziej gładkiego, oblatanego i wyszczekanego. Wyobrażacie sobie, jak strasznymi bucami są pozostali?
Dlatego Quń z Miłośnikiem Młodych Skinów tak ich wodził za nos. Cza by pewnego tancerza popytać
balbina napisal(a): pozdrow ja od davenii baardzo serdecznie!
Niestety pozdrowiłam ją tylko smsowo, bo nie dotarła na miejsce zbiórki. Była na marszu, ale nie przebiła się z wózkami na dół na patelnię. A potem to już nie ma szans na spotkanie w takim tłumie
z jakimi wozkami? jej pociechy sa juz przeciez odrosniete, nie?
Niepotrzebmie sie wygadal i musi poniesc kare. Od niedorzecznika oczekuje sie sprawnego nawijania makaronu na uszy, a nie szczerosci, od kuchni. Wzorem Czerepach opowiadajacy bez zmruzenia oka o dwuletniej zwloce PiS we wdrazaniu reformy wymiaru niesprawiedliwosci.
Dr Bawer Aondo-Akaa odcina się od działań Młodzieży Wszechpolskiej dzisiaj 06:16 W związku z dzisiejszymi deklaracjami Młodzieży Wszechpolskiej chciałbym Państwa poinformować, że jestem zmuszony wycofać swoje poparcie dla działań tej organizacji - napisał na Facebooku czarnoskóry członek Prawicy Rzeczpospolitej Bawer Aondo-Akaa, doktor teologii.
Stanowisko doktora jest reakcją na słowa członków Młodzieży Wszechpolskiej. Na oficjalnym koncie organizacji na portalu Twitter pojawił się wpis głoszący, że "brednią jest nazywanie Murzyna Polakiem". Rzecznik wszechpolaków, Mateusz Pławski mówił z kolei dla "Do Rzeczy", że "etniczności nie należy mieszać" i argumentował, że członkowie Młodzieży Wszechpolskiej nie są rasistami, a jedynie "rasowymi separatystami".
Choć Aondo-Akaa skrytykował działania MW, to pochwalił decyzję organizatorów Marszu Niepodległości "za zdecydowaną reakcję i wniosek o usunięcie rzecznika MW z zarządu stowarzyszenia".
A poza tym - to już nieistotne. Zostaliście naziolami po wsze czasy, najlepiej się po prostu rozwiązać. Jeden zenek jednym słowem skasował wam organizację, nad która wielu latami pracowało i która pewne nadzieje dawała.
Głupota to czy gotówka od Sorosa czy z Agory? Moim zdaniem ten poziom głupoty nie ma prawa występować w przyrodzie, więc obstawiłbym kreta, ale słabo znam środowisko narodowców, może być jednak głupota.
O racach. Race mozna uzywac na wodzie i nie w zgromadeniach. Mysle ze dlatego organizatorzy zgadzaja sie od kilku lat na trase mostem bo wlasnie wtedy po wejsciu na most odpalane sa race ktore teoretycznie sa nad woda.... a praktycznie zawsze mozna je odrzucic za barierke. Race same w sobie sa bezpieczne dla tego kto umie je odpalic i trzymac. Bezpieczniejsze od sztucznych ogni zdecydowanie. Drugi raz race sa odpalane pod Stadionem na bloniach praskich kiedy juz oficjalnie marsz juz nie idzie czyli go nie ma . Race to potega i rzecz obowiazkowa. Rzekłam.
A poza tym - to już nieistotne. Zostaliście naziolami po wsze czasy, najlepiej się po prostu rozwiązać. Jeden zenek jednym słowem skasował wam organizację, nad która wielu latami pracowało i która pewne nadzieje dawała.
Głupota to czy gotówka od Sorosa czy z Agory? Moim zdaniem ten poziom głupoty nie ma prawa występować w przyrodzie, więc obstawiłbym kreta, ale słabo znam środowisko narodowców, może być jednak głupota.
Wybronia sie. Zostali na biezaco jeszcze w niedziele mocno sfatygowani w mediach spolecznosciowych. Odcieli sie. Nie taki kryzys te ziomale juz maja za soba. Tu raczej kroi sie ich marginalizacja na rok 2018 i przejecie dobrego produktu jakim jest marsz pod opiekuncze skrzydla rzadu i komitetu obchodow 100 lecia niepodleglosci.
Komentarz
jest i górnik robociarski
dzieki!
Ma nowe
Z innej beczki - race są medialnie fatalne. Kojarzą się z zadymą i rozruchami.Rozumiem intencje ale lepiej to wyeliminować.
Dr Bawer Aondo-Akaa odcina się od działań Młodzieży Wszechpolskiej
dzisiaj 06:16
W związku z dzisiejszymi deklaracjami Młodzieży Wszechpolskiej chciałbym Państwa poinformować, że jestem zmuszony wycofać swoje poparcie dla działań tej organizacji - napisał na Facebooku czarnoskóry członek Prawicy Rzeczpospolitej Bawer Aondo-Akaa, doktor teologii.
Stanowisko doktora jest reakcją na słowa członków Młodzieży Wszechpolskiej. Na oficjalnym koncie organizacji na portalu Twitter pojawił się wpis głoszący, że "brednią jest nazywanie Murzyna Polakiem". Rzecznik wszechpolaków, Mateusz Pławski mówił z kolei dla "Do Rzeczy", że "etniczności nie należy mieszać" i argumentował, że członkowie Młodzieży Wszechpolskiej nie są rasistami, a jedynie "rasowymi separatystami".
Choć Aondo-Akaa skrytykował działania MW, to pochwalił decyzję organizatorów Marszu Niepodległości "za zdecydowaną reakcję i wniosek o usunięcie rzecznika MW z zarządu stowarzyszenia".
Race mozna uzywac na wodzie i nie w zgromadeniach. Mysle ze dlatego organizatorzy zgadzaja sie od kilku lat na trase mostem bo wlasnie wtedy po wejsciu na most odpalane sa race ktore teoretycznie sa nad woda.... a praktycznie zawsze mozna je odrzucic za barierke.
Race same w sobie sa bezpieczne dla tego kto umie je odpalic i trzymac. Bezpieczniejsze od sztucznych ogni zdecydowanie.
Drugi raz race sa odpalane pod Stadionem na bloniach praskich kiedy juz oficjalnie marsz juz nie idzie czyli go nie ma .
Race to potega i rzecz obowiazkowa.
Rzekłam.
Tu raczej kroi sie ich marginalizacja na rok 2018 i przejecie dobrego produktu jakim jest marsz pod opiekuncze skrzydla rzadu i komitetu obchodow 100 lecia niepodleglosci.