Moja Wnuczka, 3-letnia Łucja, mieszkająca w Norwegii, więc widywana rzadko na pytanie: "Czy chcesz żeby Cię dziś Babcia umyła?" "Tak!" Na to jej tata, Łukasz, nasz zięć : "Dobrze, tylko pamiętaj: Babci trzeba słuchać i wykonywać wszystkie polecenia."
Łucja po chwili namysłu: "No to Tata!"
Syn3 robi wykład swojej siostrze, jej koleżance i swoim kuzynkom (wszystkie 4 młodsze od niego).
"Mam najzdrowsze zęby więc mogę zjeść kanapki z najgrubszą warstwa nutelli, no i przy okazji ochronie was przed próchnicą i bólem zębów"
Tak że tak ..
@trep powiedział(a):
Jak wnuś przyjeżdża to przeważnie robię z nim rundkę autem po leśnych dróżkach. Do niego należy obsługa kierownicy- a że jest malutki, robi to na stojąco. Ja mu podpowiadam: ostro w lewo, kierunkowskaz, prostuj etc.
Wraca do domu z Gnojem, Gnój mówi:
— Widziałem, że jeździliście z dziadkiem.
— (pewnym głosem) Ja sam prowadziłem. Dziadek nic nie musiał robić. Już umiem!
Po kolejnej nauce jazdy:
— Tata, a Fabia to jest elektryk. Nie ma pedałów, sama jeździ.
Moja wnuczka Basia (l. 6) bardzo lubi gdy jej czytać "Biblię dla początkujących" z obrazkami. Czytamy więc po kawałku i mówię: "No to skończyliśmy Stary Testament. Dalej jest Nowy Testament. Basia: "No, nareszcie będzie o Panu Jezusie!"
Ja mam konto a mimo to "Te materiały nie są teraz dostępne
Dzieje się tak zwykle, gdy właściciel udostępnił zawartość tylko małej grupie osób, zmienił jej widoczność lub ją usunął."
Dzieje się tak zwykle, gdy właściciel udostępnił zawartość tylko małej grupie osób, zmienił jej widoczność lub ją usunął."
-- A powiedz mi, jakie ty masz obowiązki jako przewodniczący klasy?
-- Noo, czasem muszę klasę posprzątać……..I muszę być grzeczny……..żeby dawać dobry przykład.
Pani musiała wyjść z klasy. Wiedziała, że wnusio jest ruchliwy, najlepiej mu jakieś zadanie dać. Kazała mu przypilnować klasę. On jest najniższy ze wszystkich i b. drobny. Wraca i pyta:
-- No i jak, X (imię zmienione)? Klasa była grzeczna?
-- W zasadzie tak, ale musiałem dwie uwagi wpisać.
@trep powiedział(a):
Pani musiała wyjść z klasy. Wiedziała, że wnusio jest ruchliwy, najlepiej mu jakieś zadanie dać. Kazała mu przypilnować klasę. On jest najniższy ze wszystkich i b. drobny. Wraca i pyta:
Cusz, niewomptliwo zaposiadywa to po dziatku. Kturen tysz lubieje obuzą wpiseć uwagie. Takosz chibasz lepi wyńde zes klasy po dobremusz.
Kto wie, rodzice mówią, że jest we mnie zapatrzony jak w obrazek. Ale takie podejście, żeby się pojawiać tylko dla takich komentarzy, jest jałowe. Wiem, bo kiedyś sam tak robiłem.
Wrzucam na krótko. Niedługo usunę. Wnuś był najmłodszym strzelcem w historii strzelnicy. Pani instruktorka była mocno zdziwiona, że wnuś trafia w tarczę. Sąsiedzi widząc go od razu zaczęli gadać, że muszą swoich przyprowadzić.
W każdym razie ja jestem dziadkiem na odległość, więc dbam o to, by gdy mnie nawiedza, spędzał czas w sposób atrakcyjny i by było to dlań z jakimś pożytkiem, żeby uczył się czegoś nowego, żeby były to rzeczy "dorosłe".
@trep powiedział(a):
Wrzucam na krótko. Niedługo usunę. Wnuś był najmłodszym strzelcem w historii strzelnicy. Pani instruktorka była mocno zdziwiona, że wnuś trafia w tarczę. Sąsiedzi widząc go od razu zaczęli gadać, że muszą swoich przyprowadzić.
W każdym razie ja jestem dziadkiem na odległość, więc dbam o to, by gdy mnie nawiedza, spędzał czas w sposób atrakcyjny i by było to dlań z jakimś pożytkiem, żeby uczył się czegoś nowego, żeby były to rzeczy "dorosłe".
Warto byłoby nauczyć go tego i owego o komunistach.
Jak by to napisać....hmmm?
Nie chodzi o to co ale jak, tzn jak jesteśmy w kościele to o wszem córka śpiewa ale nijak ma się to do śpiewu jaki odstawia w miejscu odosobnienia (nie chodzi o zetki i aśki z wątku obok).
Noooo, sąsiedzi się nachwalic nie mogą, tak niesie po wentylacji, w całym pionie ją słychać
Komentarz
Ten sam wnuczek, miał i trochę ma jeszcze bzika na punkcie telefonów, szczególnie iphonów (które nazywa ipopami).
"- tata... jak nie stracić pieniędzy na ładowarkę? Po prostu musisz kupić ipopa, a kabel jest w środku, zobacz"
Moja Wnuczka, 3-letnia Łucja, mieszkająca w Norwegii, więc widywana rzadko na pytanie: "Czy chcesz żeby Cię dziś Babcia umyła?" "Tak!" Na to jej tata, Łukasz, nasz zięć : "Dobrze, tylko pamiętaj: Babci trzeba słuchać i wykonywać wszystkie polecenia."
Łucja po chwili namysłu: "No to Tata!"
Syn3 robi wykład swojej siostrze, jej koleżance i swoim kuzynkom (wszystkie 4 młodsze od niego).
"Mam najzdrowsze zęby więc mogę zjeść kanapki z najgrubszą warstwa nutelli, no i przy okazji ochronie was przed próchnicą i bólem zębów"
Tak że tak ..
Po kolejnej nauce jazdy:
— Tata, a Fabia to jest elektryk. Nie ma pedałów, sama jeździ.
Dzwonią wnuki. Rodzice gdzieś wyszli, dzieci same w domu. Żona mówi do wnuka:
-- X (imie zmienione), to teraz musisz słuchać siostry, dopóki rodzice nie wrócą. Ona jest starsza.
Wnuczka na to:
-- Daj 30 złotych.
Ale do kogo to mówi?
Do młodszego brata.
Uf, bałem się, że do babci
Moja wnuczka Basia (l. 6) bardzo lubi gdy jej czytać "Biblię dla początkujących" z obrazkami. Czytamy więc po kawałku i mówię: "No to skończyliśmy Stary Testament. Dalej jest Nowy Testament. Basia: "No, nareszcie będzie o Panu Jezusie!"
Moja ukochana kuzyneczka Imogene wystąpiła szopce świątecznej w roli owieczki:
https://www.facebook.com/100041910724328/videos/pcb.1390498462357165/1579938249296470
Ten film nie jest już dostępny.
Jak nie jak tak?
Żeby obejrzeć trzeba mieć konto chyba.
Żądana strona nie została znaleziona.
U mnie dokładnie to się wyświetla.
.
.
👣
🐾
🐾
Dialog z wnukiem:
-- A powiedz mi, jakie ty masz obowiązki jako przewodniczący klasy?
-- Noo, czasem muszę klasę posprzątać……..I muszę być grzeczny……..żeby dawać dobry przykład.
Cudne
W której klasie jest wnusio?
W pierwszej.
Liceum?
Podstawowej.
Cusz, niewomptliwo zaposiadywa to po dziatku. Kturen tysz lubieje obuzą wpiseć uwagie. Takosz chibasz lepi wyńde zes klasy po dobremusz.
Kto wie, rodzice mówią, że jest we mnie zapatrzony jak w obrazek. Ale takie podejście, żeby się pojawiać tylko dla takich komentarzy, jest jałowe. Wiem, bo kiedyś sam tak robiłem.
Kaplica, piaskownica, strzelnica 👍
Dobry z kolegi dziadek
Warto byłoby nauczyć go tego i owego o komunistach.
Będzie pakiet. Na razie od paru lat na każde powitanie i pożegnanie błogosławię im i robię znak krzyża na czółkach. Nawet czapki już zdejmują
Jak by to napisać....hmmm?
Nie chodzi o to co ale jak, tzn jak jesteśmy w kościele to o wszem córka śpiewa ale nijak ma się to do śpiewu jaki odstawia w miejscu odosobnienia (nie chodzi o zetki i aśki z wątku obok).
Noooo, sąsiedzi się nachwalic nie mogą, tak niesie po wentylacji, w całym pionie ją słychać
tak że tak....