Skip to content

A moje dziecko powiedziało...

12021222325

Komentarz

• Ten sam wnuczek, miał i trochę ma jeszcze bzika na punkcie telefonów, szczególnie iphonów (które nazywa ipopami).

"- tata... jak nie stracić pieniędzy na ładowarkę? Po prostu musisz kupić ipopa, a kabel jest w środku, zobacz"

• @trep powiedział(a):
    Jak wnuś przyjeżdża to przeważnie robię z nim rundkę autem po leśnych dróżkach. Do niego należy obsługa kierownicy- a że jest malutki, robi to na stojąco. Ja mu podpowiadam: ostro w lewo, kierunkowskaz, prostuj etc.

Wraca do domu z Gnojem, Gnój mówi:
    — Widziałem, że jeździliście z dziadkiem.
    — (pewnym głosem) Ja sam prowadziłem. Dziadek nic nie musiał robić. Już umiem!

Po kolejnej nauce jazdy:

— Tata, a Fabia to jest elektryk. Nie ma pedałów, sama jeździ.

• Dzwonią wnuki. Rodzice gdzieś wyszli, dzieci same w domu. Żona mówi do wnuka:

-- X (imie zmienione), to teraz musisz słuchać siostry, dopóki rodzice nie wrócą. Ona jest starsza.
    Wnuczka na to:
    -- Daj 30 złotych.

• Ale do kogo to mówi?

• Do młodszego brata.

• Uf, bałem się, że do babci

• Moja ukochana kuzyneczka Imogene wystąpiła szopce świątecznej w roli owieczki:
    https://www.facebook.com/100041910724328/videos/pcb.1390498462357165/1579938249296470

• Ten film nie jest już dostępny.

• Jak nie jak tak?

• Żeby obejrzeć trzeba mieć konto chyba.

• Żądana strona nie została znaleziona.

• Ja mam konto a mimo to "Te materiały nie są teraz dostępne
    Dzieje się tak zwykle, gdy właściciel udostępnił zawartość tylko małej grupie osób, zmienił jej widoczność lub ją usunął."

• @Brzost powiedział(a):

Ja mam konto a mimo to "Te materiały nie są teraz dostępne
    Dzieje się tak zwykle, gdy właściciel udostępnił zawartość tylko małej grupie osób, zmienił jej widoczność lub ją usunął."

U mnie dokładnie to się wyświetla.
    .
    .
    image

👣

🐾
    🐾

• Dialog z wnukiem:

-- A powiedz mi, jakie ty masz obowiązki jako przewodniczący klasy?
    -- Noo, czasem muszę klasę posprzątać……..I muszę być grzeczny……..żeby dawać dobry przykład.

• Pani musiała wyjść z klasy. Wiedziała, że wnusio jest ruchliwy, najlepiej mu jakieś zadanie dać. Kazała mu przypilnować klasę. On jest najniższy ze wszystkich i b. drobny. Wraca i pyta:
    -- No i jak, X (imię zmienione)? Klasa była grzeczna?
    -- W zasadzie tak, ale musiałem dwie uwagi wpisać.

• Cudne :D

W której klasie jest wnusio?

• W pierwszej.

• Podstawowej.

• @trep powiedział(a):
    Pani musiała wyjść z klasy. Wiedziała, że wnusio jest ruchliwy, najlepiej mu jakieś zadanie dać. Kazała mu przypilnować klasę. On jest najniższy ze wszystkich i b. drobny. Wraca i pyta:
    -- No i jak, X (imię zmienione)? Klasa była grzeczna?
    -- W zasadzie tak, ale musiałem dwie uwagi wpisać.

Cusz, niewomptliwo zaposiadywa to po dziatku. Kturen tysz lubieje obuzą wpiseć uwagie. Takosz chibasz lepi wyńde zes klasy po dobremusz.

• Kto wie, rodzice mówią, że jest we mnie zapatrzony jak w obrazek. Ale takie podejście, żeby się pojawiać tylko dla takich komentarzy, jest jałowe. Wiem, bo kiedyś sam tak robiłem.

• Wrzucam na krótko. Niedługo usunę. Wnuś był najmłodszym strzelcem w historii strzelnicy. Pani instruktorka była mocno zdziwiona, że wnuś trafia w tarczę. Sąsiedzi widząc go od razu zaczęli gadać, że muszą swoich przyprowadzić.

W każdym razie ja jestem dziadkiem na odległość, więc dbam o to, by gdy mnie nawiedza, spędzał czas w sposób atrakcyjny i by było to dlań z jakimś pożytkiem, żeby uczył się czegoś nowego, żeby były to rzeczy "dorosłe".

• edytowano December 2024

Kaplica, piaskownica, strzelnica 👍
    Dobry z kolegi dziadek

• @trep powiedział(a):
    Wrzucam na krótko. Niedługo usunę. Wnuś był najmłodszym strzelcem w historii strzelnicy. Pani instruktorka była mocno zdziwiona, że wnuś trafia w tarczę. Sąsiedzi widząc go od razu zaczęli gadać, że muszą swoich przyprowadzić.

W każdym razie ja jestem dziadkiem na odległość, więc dbam o to, by gdy mnie nawiedza, spędzał czas w sposób atrakcyjny i by było to dlań z jakimś pożytkiem, żeby uczył się czegoś nowego, żeby były to rzeczy "dorosłe".

Warto byłoby nauczyć go tego i owego o komunistach.

• Będzie pakiet. Na razie od paru lat na każde powitanie i pożegnanie błogosławię im i robię znak krzyża na czółkach. Nawet czapki już zdejmują :)

• edytowano December 2024

Jak by to napisać....hmmm?
    Nie chodzi o to co ale jak, tzn jak jesteśmy w kościele to o wszem córka śpiewa ale nijak ma się to do śpiewu jaki odstawia w miejscu odosobnienia (nie chodzi o zetki i aśki z wątku obok).
    Noooo, sąsiedzi się nachwalic nie mogą, tak niesie po wentylacji, w całym pionie ją słychać

tak że tak....

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.