Rafał napisal(a): To jest walka o łapę na kasie samorządowej czyli na wydatkach wielomiliardowej wartości i obsadzenie kilkuset tysięcy posad w administracji samorządowej praz podległych jej lub zależnych od niej spółkach i instytucjach oraz organizacjach w skali kraju. W wykonaniu PO i PSL jest to więc walka o przeżycie. Najwyraźniej utracili instynkt samozachowawczy i nie chcą przeżyć, a może nie potrafią bo są na to za głupi i nie przystosowani. W wykonaniu PiS to jest dla mniejszości walka o lepszą, ambitną i uczciwą Polskę, a w wykonaniu większości walka o lepsze życie dla siebie, rodziny i znajomych.
Dlatego PiS słusznie postawił na odbicie jak największej liczby sejmików.
ms.wygnaniec napisal(a): Ta kampania ma nie służyć niczemu innemu niż utytłaniu PiS dowolnymi brudami, celem PO nie są lokalne zwycięstwa (to cel drugorzędny) ale uszkadzanie wizerunku PiS. Jeżeli się nie mylimy zapowiada się niezła fala obrzydlistwa.
Ta broń często uderza rykoszetem. Miętus przegrał.
Rafał napisal(a): To jest walka o łapę na kasie samorządowej czyli na wydatkach wielomiliardowej wartości i obsadzenie kilkuset tysięcy posad w administracji samorządowej praz podległych jej lub zależnych od niej spółkach i instytucjach oraz organizacjach w skali kraju. W wykonaniu PO i PSL jest to więc walka o przeżycie. Najwyraźniej utracili instynkt samozachowawczy i nie chcą przeżyć, a może nie potrafią bo są na to za głupi i nie przystosowani. W wykonaniu PiS to jest dla mniejszości walka o lepszą, ambitną i uczciwą Polskę, a w wykonaniu większości walka o lepsze życie dla siebie, rodziny i znajomych.
Ściślej rzecz biorąc, obronienie tych posad, bo w samorządach ta opcja rządzi co najmniej od 2005 r. (kiedy porozwiązywano większość koalicji z PiS), a na pewno od 2006 r.
Janusz Piechociński @Piechocinski 59 sek.60 sekund temu
W 2017 r. na opłacenie wszystkich pracowników administracji samorządowej wydano ponad 14,1 mld zł W administracji samorządu terytorialnego pracowało ponad 244 tys. osób. Każda zarabiała przeciętnie 4824 zł.
Takiej prawdy na wizji ostatni bal się czerwony, choc już jego rzecznik Urban praktykował wizyjny nihilizm, osiagajac spore sukcesy.
Kobieta wykrzyczała prawdę, ale Karski nie ma jej płaszcza, a ona mu nic nie zrobi. Naród przed telewizorem cos pewnie usłyszał ale ile z tego zrozumiał - nie wie nikt.
Proszę się uważnie przyglądać aktywności pana Jana Śpiewaka, ile energii ten 'antysystemowy' kandydat poświęca atakując Patryka Jakiego, a ile na piętnowanie patologii PO duetu HGW-Trzaskowski. Taki przyczynek statystyczny.
No ja rozumiem że i wśród Żydów bywają różnice zdań. Rostshildów pewnie w kibucach nie kochają, ale Sorosa to już chyba tak. Śpiewak wolałby aby warszawskie kamienice były przyznawane kibucom, a nie jakimś tam potomkom bogatych kamieniczników. Nie wiem co sądzi o tymczasowym ich użytkowaniu przez gojów. Może przez lewicowych dopuszcza.
dedon moim zdaniem z "dementi Dawida" wynika coś jeszcze (znane i ograne od dawna ale warto o tym mówić póki nie za późno) : że w konflikcie Żydzi (czy filosemici) przeważnie wybierają to co po stronie żydowskiej
Do Żydów nie mam pretensji. To naturalne, że każdy stara się swój naród ukazać w jak najlepszym świetle. Mam pretensje tylko do tych Polaków, którzy zatracili ten przyrodzony odruch.
Zmiana spojrzenia u Prezesa, moze to wpływ min. Jakiego?
"Deklarowałem przemawiając choćby wczoraj, we Wrocławiu, że my jesteśmy gotowi współpracować w samorządzie z każdym, że my odrzucamy swego rodzaju selekcję, jaką zarządziła kiedyś Platforma, że z tymi wolno, a tymi tzn. PiS-em nie wolno.
Tym samym Jarosław Kaczyński zasugerował, że jest w stanie podjąć współpracę z mniejszością niemiecką, która jest znaczącą siłą w województwie opolskim.
Rafał napisal(a): Może liczy ze ta mniejszość wystąpi z postulatem powrotu Miśni i Łużyc do macierzy.
Nu, na razie kwestia tego powrotu jest gorąco dyskutowana w NRF, gdyż okazało się, że przeszczep NRD owszem przyjął się, ale nie za bałdzo. I jeśli np. jakiś miłujący pokój nachodźca pociacha tępym nożem miejscowego Łużyczanina czy też Miśnianina, to się ludność okoliczna burzy - por. ostatnie zajścia w Saskiej Kamienicy. Tak tedy oferta przejęcia Saksonii mogłaby zostać przyjęta zaskakująco pozytywnie.
Komentarz
tak dla przypomnienia.
https://vod.tvp.pl/video/studio-polska,18082018,38278193
W reżymowey tvp.
Kobieta wykrzyczała prawdę, ale Karski nie ma jej płaszcza, a ona mu nic nie zrobi. Naród przed telewizorem cos pewnie usłyszał ale ile z tego zrozumiał - nie wie nikt.
Taki przyczynek statystyczny.
A fatusa brakuje na forum....
====
( )
"Deklarowałem przemawiając choćby wczoraj, we Wrocławiu, że my jesteśmy gotowi współpracować w samorządzie z każdym, że my odrzucamy swego rodzaju selekcję, jaką zarządziła kiedyś Platforma, że z tymi wolno, a tymi tzn. PiS-em nie wolno.
Tym samym Jarosław Kaczyński zasugerował, że jest w stanie podjąć współpracę z mniejszością niemiecką, która jest znaczącą siłą w województwie opolskim.
http://m.fronda.pl/a/jaroslaw-kaczynski-jaki-bedzie-wiele-znaczyl-w-polityce,115109.html
Jakoś domagam się od ludzi, by mnie traktowali poważnie.