ms.wygnaniec napisal(a): ...Pisząc poważnie jedynie regulacja w USA i blokady na poziomie DNS będą już nie do pokonania (dla 99% uczestników, wczoraj zadałem proste pytanie : kto zna IP naszego forum?)....
czy to oznacza, że blokada DNS nie blokuje dostępu do strony przez wpisanie adresu IP?
przy okazji, IP excathedry.pl
165.227.248.142
Dokładnie tak - DNSy są po to, żeby nie trzeba było wpisywać IP.
ms.wygnaniec napisal(a): ...Pisząc poważnie jedynie regulacja w USA i blokady na poziomie DNS będą już nie do pokonania (dla 99% uczestników, wczoraj zadałem proste pytanie : kto zna IP naszego forum?)....
czy to oznacza, że blokada DNS nie blokuje dostępu do strony przez wpisanie adresu IP?
przy okazji, IP excathedry.pl
165.227.248.142
Dokładnie tak - DNSy są po to, żeby nie trzeba było wpisywać IP.
No to wrocimy do notesow z numerami, tyle ze nie bedziemy szukac telefonu np. do babci, ale IP blokowanego portalu.
Wim! Wpisałam w pasek, dostałam komunikat, że cośtam, cośtam bez certyfikata, co natychmiast zlekceważyłam i wyskoczyła stronka z ulubionym forumkiem:))))))))))))))))))))))))
Bardzo very prosta operacja Numerek wpisałam w tajno księge kodów wszelakich (spalić przed przeczytaniem) - jestem przygotowana.
Powinno zadziałać tylko jest wrzask powiązany z https że coś tam nie do końca dobrze.
Nie ma co się martwić. Szara strefa będzie funkcjonować. Tkz. cenzura nie jest w stanie zamknąć internetu. Jest w stanie tylko utrudnić znalezienie pewnych stron.
Powinno zadziałać tylko jest wrzask powiązany z https że coś tam nie do końca dobrze.
Nie ma co się martwić. Szara strefa będzie funkcjonować. Tkz. cenzura nie jest w stanie zamknąć internetu. Jest w stanie tylko utrudnić znalezienie pewnych stron.
Czyli co? Za taki badziew jak Acta2 PO sprzedała się żeby Francja z Niemcami ubili deal ws NS2? Ze Peło to głupie pipki wiemy, ale ze Az tak grupie?, ale ze duet M/M tak się dał zrobić w bambuko bele dziecku z przeglądarką i umiejętnością kopiuj-wklej?
Maria napisal(a): A gdzie to ajpi wpisać, że się tak elemantarzowo zapytam, a?
w tym samym miejscu!
IP <=> domena 165.227.248.142 <=> excathedra.pl
wlaściwym adresem naszego forum jest 165.227.248.142 nazwa excathedra.pl jest "tylko" przyporządkowana do (właściwego) adresu ze względu ładności & łatwości
Maria napisal(a): Numerek wpisałam w tajno księge kodów wszelakich (spalić przed przeczytaniem) - jestem przygotowana.
To jeszcze1 numerek do mnie (priv) ponieważ stety-niestety jestem właścicielem domeny, jak sie coś ze mna stanie.... Trzebaby napisac testament czy coś.....czyli raczej telefon do małej żonki.
To jeszcze2 numerek do półmiśka ponieważ trzyma te domene na kompie (DNS) gdzieś w firmie w USA i to on am kodziki, jak coś się z nim stanie.... Trzeba by - nie wiem co trzeba by.
Uff... Mało brakowało! W skład doradczego komitetu ds etyki AI powołanego przez Google wkradła się podstępem 1 (jedna!) konserwatystka. Nie można było tego tolerować, na szczęście firma dała słuszny odpór tej nazistowskiej inwazji.
peterman napisal(a): Uff... Mało brakowało! W skład doradczego komitetu ds etyki AI powołanego przez Google wkradła się podstępem 1 (jedna!) konserwatystka. Nie można było tego tolerować, na szczęście firma dała słuszny odpór tej nazistowskiej inwazji.
jako że PO-KO głosowala za ACTA2 w Parlamencie Europejskim, to pewnie właśnie m.in. po to, by mieć skuteczne narzędzia do usuwania z życia publicznego inaczej myśłących o LGBT+PO-PSL
Ale przecież wszystko już było. Komuna miała rozbudowaną cenzurę i zdechła. No wiem że może niezupełnie zdechła bo w Wujni ma nowe życie, ale jednak to jest inne życie i inna komuna. No wiem też że nowe technologie, internet i media społecznościowe itd. To jednak tylko forma. Znajdzie się na nią remedium. Może bardzo proste w postaci bezpośredniego kontaktu, rozmowy, notatki na papierze itp. Jeśli tylko nie będzie gotowości na poddanie się cenzurze w głowach i sercach to cenzura nie wygra. Chyba jednak ludzie w swej masie nie są gotowi na neofeudalizm i nowe niewolnictwo.
obywatel Unii (jeszcze) nie może wjechać do innego kraju Unii? jak Puigdemon wjedzie autem od strony NIemiec lub Czech , albo Słowacji noo chyba że polskie służby czuwają nad jego każdym krokiem
Najpierw nie dał, bo se źle wymierzył proporcje Norweżka vs jej państwo.
Zdanie zmienił po długim nacisku z różnych stron, co się bez reszty wpisuje w powyższą charakterystykę.
Ciaput safanduła, konformista i lewak. Bardzo charakterystyczne dlań jest przypisanie sobie sukcesu wyczyszczenia MSZ z komuszych dyplomatów*. Odtrąbiony sukces jest oparty na założeniu, że czytelnik ma nikłe pojęcie o elementarnej matematyce wedle której wszyscy oni osiągnęli już wiek emerytalny.
* - komuszy dyplomata to taki który karierę zaczynał przed 1989 r.
Komentarz
https://wpolityce.pl/m/polityka/439974-adamowicz-w-usakonta-na-facebooku-nie-powinny-byc-anonimowe
No to wrocimy do notesow z numerami, tyle ze nie bedziemy szukac telefonu np. do babci, ale IP blokowanego portalu.
Bardzo very prosta operacja
Numerek wpisałam w tajno księge kodów wszelakich (spalić przed przeczytaniem) - jestem przygotowana.
Czyli co?
Za taki badziew jak Acta2 PO sprzedała się żeby Francja z Niemcami ubili deal ws NS2?
Ze Peło to głupie pipki wiemy, ale ze Az tak grupie?, ale ze duet M/M tak się dał zrobić w bambuko bele dziecku z przeglądarką i umiejętnością kopiuj-wklej?
IP <=> domena
165.227.248.142 <=> excathedra.pl
wlaściwym adresem naszego forum jest 165.227.248.142
nazwa excathedra.pl jest "tylko" przyporządkowana do (właściwego) adresu ze względu ładności & łatwości
To jeszcze1 numerek do mnie (priv) ponieważ stety-niestety jestem właścicielem domeny, jak sie coś ze mna stanie.... Trzebaby napisac testament czy coś.....czyli raczej telefon do małej żonki.
To jeszcze2 numerek do półmiśka ponieważ trzyma te domene na kompie (DNS) gdzieś w firmie w USA i to on am kodziki, jak coś się z nim stanie.... Trzeba by - nie wiem co trzeba by.
)
kurczę, to jest serio!
Radę rozpędzono na cztery wiatry.
https://www.breitbart.com/news/google-disbands-artificial-intelligence-ethics-board/
https://android.com.pl/artykuly/206552-terreg-unia-europejska/
https://www.breitbart.com/tech/2019/04/08/amazon-is-on-a-digital-book-burning-spree/
jak Puigdemon wjedzie autem od strony NIemiec lub Czech , albo Słowacji
noo chyba że polskie służby czuwają nad jego każdym krokiem
Kopać stojących wyżej na drabinie - nie będzie. Może z idealnego wyczucia hierarchiczności, może z konformizmu, może przez spodnie w kolorze braun.
Teraz ma drugiego testa, da-li szfeckiemu Ruskowi asylum.
W mojej ocenie takie sprawy też są ważne, i to w ciekawy sposób.
?
?
!!!
jak tolerowany pobyt dla Puigdemona w Niemczech
czekam na braci odłączonych zmuszanych do edukacji sexualniej dzieci , baptystó i swiadków Jehowy
btw czy Czaputowicz i Duda dają azyl komuś z USA?
Zdanie zmienił po długim nacisku z różnych stron, co się bez reszty wpisuje w powyższą charakterystykę.
Ciaput safanduła, konformista i lewak. Bardzo charakterystyczne dlań jest przypisanie sobie sukcesu wyczyszczenia MSZ z komuszych dyplomatów*. Odtrąbiony sukces jest oparty na założeniu, że czytelnik ma nikłe pojęcie o elementarnej matematyce wedle której wszyscy oni osiągnęli już wiek emerytalny.
* - komuszy dyplomata to taki który karierę zaczynał przed 1989 r.