No tak!
Był taki wątek wychwalający Stalina.
My wszyscy z niego.
Nowe granice, współpraca kościoła z małej i z dużej.
W imię spokoju spolegliwosci z nową władzą. Taka nowa narodowa demokracja socjalistyczna
@prof Legutek powiedział(a):
U nas ta niepodległość bywa nam odbierana. Zwykle z dużym naszym udziałem. Można wręcz powiedzieć, że w polskim narodzie jest pewien gen samobójczy, który skłania dużą część Polaków do oddawania niepodległości. Żyjemy w takich czasach i w takim momencie, że rozgrywa się spór o suwerenność.
U nas ta niepodległość bywa nam odbierana. Zwykle z dużym naszym udziałem. Można wręcz powiedzieć, że w polskim narodzie jest pewien gen samobójczy, który skłania dużą część Polaków do oddawania niepodległości. Żyjemy w takich czasach i w takim momencie, że rozgrywa się spór o suwerenność.
Tak, zaczyna przemawiać do mnie teoria kolegi losa o rozpuszczeniu się europolaków i krystalizacji (destylacji jak mówi dyzio) Polaków. Widzieliście proponowane zmiany w szkolnej podstawie programowej? Tną po historii ale również po kształceniu do myślenia, znowu Polskość przetrwa w domach.
Jeśli teraz Legutko wykona myk, który wcześniej zrobili Ludwik Dorn, Krzysztof Kwiatkowski, Radosław Sikorski i wielu innych, stracę do niego szacunek. Mam nadzieję, że jednak nie.
@trep powiedział(a):
Nie zrobi tak. To nie tego formatu człowiek.
Tego nie wiemy, bo tam jest atak całej sfory usłużnych, więc bywa trudno.
Co do meritum, to pokolenie 50+ bardzo zawiodło w kwestii wychowania swoich dzieci przy wydatnej pomocy większości kleru.
To zachowanie można porównać do osoby, która poszła do podłej knajpy i zdziwiła się, że zawartość portfela utraciła.
Fakt, że nic nie piszą u rybaków, sugeruje jednak, że jest coś na rzeczy. Jakby Dorzecze walnęło babola, z okazji by skorzystali, by im to wytknąć.
W sumie dziwić się bardzo nie należy. Prof. Legutek jest myślicielem a nie bokserem. I ma 75 lat. Jeśli jest szansa na przeprowadzenie czegoś w UE (a czy jest czy jej nie ma to Kaczyński wie milion razy lepiej niż wszyscy internetowi mundrale razem wzięci), to jest to robota dla takich ludzi jak Morawiecki a nie takich jak Legutko.
To oczywiste. Mnie raczej chodziło o opis zjawiska. Mogło być tak, że Kaczor ustalił z Legutko, że profesor jest za stary na boksera - nawet mogło być że sam profesor poprosił o więcej wytchnienia - a przestawia się to, jakby Ozyrys zwołał zebranie, wywołał Legutko na środek sali i odpruł mu tarczę wzorowego ucznia.
Dlaczego zastrzegający sobie anonimowość, biega z nowogrodzkimi newsami wyłącznie do teutońskich szczekaczek, ewentualnie na Czerską?
Jestem niespotykanie naiwny czy tylko trochę?
@los powiedział(a):
Fakt, że nic nie piszą u rybaków, sugeruje jednak, że jest coś na rzeczy. Jakby Dorzecze walnęło babola, z okazji by skorzystali, by im to wytknąć.
W sumie dziwić się bardzo nie należy. Prof. Legutek jest myślicielem a nie bokserem. I ma 75 lat. Jeśli jest szansa na przeprowadzenie czegoś w UE (a czy jest czy jej nie ma to Kaczyński wie milion razy lepiej niż wszyscy internetowi mundrale razem wzięci), to jest to robota dla takich ludzi jak Morawiecki a nie takich jak Legutko.
No, Morawiecki już nam pokazał jak makiawellicznie tam działa.
Przy wszystkich zastrzeżeniach do pana Morawieckiego, jakbym miał większą czy mniejszą pracę do wykonania a wybór między nim a wszystkimi mundralami świata, długo bym się nie zastanawiał, komu to powierzyć.
"17 lut
W moją nikt nie pluje. Mnie akurat interesowała jedna obietnica: dojechać PiS. To sumiennie choć pomału cała koalicja realizuje. W dudzie mam pińsetplusy, trzynastki, dopłaty, sraty taty. Ja nie potrzebuję łaski polityków żeby godnie żyć."
Komentarz
No tak!
Był taki wątek wychwalający Stalina.
My wszyscy z niego.
Nowe granice, współpraca kościoła z małej i z dużej.
W imię spokoju spolegliwosci z nową władzą. Taka nowa narodowa demokracja socjalistyczna
Póki co - iskra, która wyszła z Polski:
Tak, uważam Wielką Nowennę za najważniejszą autonomiczną polską decyzję XX wieku .
https://www.pap.pl/aktualnosci/news,1586111,europosel-legutko-nieszczesciem-polski-jest-ze-czesc-jej-elit-nienawidzi
Dla prof. Legutka to zagrożenie, dla mnie szansa.
Tak, zaczyna przemawiać do mnie teoria kolegi losa o rozpuszczeniu się europolaków i krystalizacji (destylacji jak mówi dyzio) Polaków. Widzieliście proponowane zmiany w szkolnej podstawie programowej? Tną po historii ale również po kształceniu do myślenia, znowu Polskość przetrwa w domach.
!!!
To wypowiedź profesora z czerwca 2023. To mądry człek i dziś, kiedy Polski już nie ma, zapewne bliski mu jet twój tok rozumowania.
A propos, profesor wypadł z łask Wielkiego Manitou, zdaje się...
Nawet jeśli to prawda, to jakie to ma znaczenie? Poza tym, póki o tym słyszę tylko od mejstrimu, nie przyjmuję do wiadomości.
Czy Dorzecze to mejnstrim?
Nie
A Radyjo Wnet? Bo tam przebąkiwali o tem...
Jeśli teraz Legutko wykona myk, który wcześniej zrobili Ludwik Dorn, Krzysztof Kwiatkowski, Radosław Sikorski i wielu innych, stracę do niego szacunek. Mam nadzieję, że jednak nie.
Nie zrobi tak. To nie tego formatu człowiek.
Też tak uważam. Ale o wielu innych myślałem tak samo.
Tego nie wiemy, bo tam jest atak całej sfory usłużnych, więc bywa trudno.
Co do meritum, to pokolenie 50+ bardzo zawiodło w kwestii wychowania swoich dzieci przy wydatnej pomocy większości kleru.
To zachowanie można porównać do osoby, która poszła do podłej knajpy i zdziwiła się, że zawartość portfela utraciła.
+100
Do wykucia w kamieniu. Liczni przedstawiciele pokolenia sprzedali wiarę i ojczyznę i poszli na służbę do wrogów w zamian za perkal i szklane paciorki.
Przeczytałem o tym w Dorzeczu i jednak oni tam powołują się na mejnstrim a przy podtytule "upokorzył" stawiają pytajnik.
Klikalność rulez
To oczywiste. Mnie raczej chodziło o opis zjawiska. Mogło być tak, że Kaczor ustalił z Legutko, że profesor jest za stary na boksera - nawet mogło być że sam profesor poprosił o więcej wytchnienia - a przestawia się to, jakby Ozyrys zwołał zebranie, wywołał Legutko na środek sali i odpruł mu tarczę wzorowego ucznia.
Oczywiście, jak było - nie wiemy.
Nu, niby nie wiemy, ale jakoś tak z doświadczenia domyślamy się, że Ozyrys już szykuje ceremonialny charch.
Niekoniecznie, czasem to bywa bukiet kwiatów.
Znany fakt, że przemówienia Ozyrysa bywają jak charchy ukryte wśród kwiatów.
Dlaczego zastrzegający sobie anonimowość, biega z nowogrodzkimi newsami wyłącznie do teutońskich szczekaczek, ewentualnie na Czerską?
Jestem niespotykanie naiwny czy tylko trochę?
No, Morawiecki już nam pokazał jak makiawellicznie tam działa.
Przy wszystkich zastrzeżeniach do pana Morawieckiego, jakbym miał większą czy mniejszą pracę do wykonania a wybór między nim a wszystkimi mundralami świata, długo bym się nie zastanawiał, komu to powierzyć.
Na marginesie- w Popielec kościół na wrocławskim typowo wielkomiejskim blokowisku pękał w szwach.
Prawie nie było ludzi <30.
Pan Bóg potrafi i ze zła wyciągnąć na koniec dobro
Tymczasem na X... interakcje.
Nasza Strona:
"To jest naprawdę niesamowite jak łatwo niektórym przychodzi akceptacja tego, że ich partia pluje im bezczelnie w twarz"
odpowiedź przeciętnego przedstawiciela Tamtej Strony:
Adam Okuń
@OkunAdam
"17 lut
W moją nikt nie pluje. Mnie akurat interesowała jedna obietnica: dojechać PiS. To sumiennie choć pomału cała koalicja realizuje. W dudzie mam pińsetplusy, trzynastki, dopłaty, sraty taty. Ja nie potrzebuję łaski polityków żeby godnie żyć."
Hm.