Wiosna 2019 - pogoda
Krokusy w moim ogródku już przekwitają.
A gęsi lecą na północ jak głupie. Całe klucze. Kocham ten widok. I to gęgolenie. Nurmalnie rozczulam się do łez.
Żurawi jeszcze nie słyszałam, ale może omijają Warszawę.
Bociany zwiadowcze to chyba już od dwóch tygodni są na miejscu.
A gęsi lecą na północ jak głupie. Całe klucze. Kocham ten widok. I to gęgolenie. Nurmalnie rozczulam się do łez.
Żurawi jeszcze nie słyszałam, ale może omijają Warszawę.
Bociany zwiadowcze to chyba już od dwóch tygodni są na miejscu.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
to prześlę dyskusję z synem1 o antykwariatach
(wyszło, że te fajne to Glasgow)
(niech to będzie uznane jako moje wiosenne pienia @Maria , jak znajdę odpowiedn wątek, to przeniosę wpisy)
2, 4 stopnie nad ranem....
brr
i trochę pada i trchę słońca
Poza tym - pełno u mnie fiołków. I na posesji i na ścieżkach poza posesją, niemal po nich chodzimy zez psami.
Niedługo zaczną kwitnąc akacje i będzie to widok nad widokami :-)
Tyz piknie.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
niedziela, 31. marca 2019 (fotka brata, mam nadzieję że widać, bo linki z messengera)
pamiętam zawód taty wiele lat temu... ale kwiaty tak piękne i rośnie jak żywopłot (płasko, przy ścianie gałęzie prowadzone, dopiero ponad dach samopas), więc drzewko nie poszło pod topór.
śp. tata miał "produkcję" pomidorową
W sobotę poszłam na spacer do lasu. Myślałam, że się uduszę. Takiej suszy, piachu zatykającego gardło, drzew liściastych z nie do końca rozwiniętymi i już obwisłymi liśćmi nie pamiętam. Nie wchodziłam głębiej, nie byłam w stanie. Koszmar.
Czasem myślę, że Falenica wraz z przylegającym do niej kawałkiem Mazowieckiego Parku Krajobrazowego tworzą swoisty mikroklimat. Wszędzie wokół potrafi spaść nawet ulewny deszcz. U nas co najwyżej jakieś marne popłuczyny w postaci kilku kropel na krzyż, na ogół nawet to nie.
Ale od wczoraj powoli się rozpadało, przyroda złapała szansę. Dzięki Ci, Panie Boże.