Strajk nauczycieli
Niech se strajkują.
Do upadłego.
Egzaminów w tych szkołach nie robić - zrobić w innym terminie. II turę.
Zero podwyżek.
Zapłacić za czas strajku tylko za goły etat.
I mieć ich w doopie.
To mówię ja - była nauczycielka. Ze stażem ponad 20-letnim.
Do upadłego.
Egzaminów w tych szkołach nie robić - zrobić w innym terminie. II turę.
Zero podwyżek.
Zapłacić za czas strajku tylko za goły etat.
I mieć ich w doopie.
To mówię ja - była nauczycielka. Ze stażem ponad 20-letnim.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Udział pracownika w strajku zorganizowanym zgodnie z obowiązującymi przepisami nie jest naruszeniem obowiązków pracowniczych. W okresie takiego strajku pracownik zachowuje prawo do świadczeń z ubezpieczenia społecznego oraz uprawnień ze stosunku pracy, z wyłączeniem jednak prawa do wynagrodzenia. Okres prowadzenia akcji strajkowej jest okresem niewykonywania pracy.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Do poniedziałku mało kto będzie słuchał Broniarza
*
Mario, biegusiem do najbliższej szkoły!
Jesteś potrzebna.
*
Albo wziąć je pod pachę i zabrać z sobą do pracy ofkors.
Bo jego przedszkole bierze udział w strajku.
*
No ale. Jeżeli tak pogrywamy to sorki, stanę się zaraz największym wrogiem nauczycieli. Oczywiście wyłącznie ze względów politycznych, ale czy jest coś ważniejszego ? Ten strajk może wysadzić w powietrze dobrą zmianę, widzę czarne scenariusze. Najtrudniejszy rok w historii edukacji (2 roczniki) i jeszcze problemy z egzaminami i strajki. Rodzice oszaleją. Na tym przegra i PiS i nauczyciele. Ludzie już nienawidzą PiSu, a nauczycielami gardzą, teraz będzie jeszcze gorzej.
Opozycja Totalna nie ma już innej "masowej" broni. Nauczyciele to w dużej masie ZNP lub zetenpefile.
Kto im jeszcze zaufa?
*
(W Piekarach mniej niż połowa, sam jestem zdziwiony)
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1zyVN3wHfeq-09cSzEUBGo6TS5YiB10Dw&ll=50.3617258699489,18.90855597152813&z=12
mazowieckie 74 proc.
kujawsko-pomorskie - 86 proc.
warmińsko-mazurskie - 73 proc.
zachodniopomorskie - 74 proc.
pomorskie - 78 proc.
łódzkie - 88 proc.
wielkopolskie - 78 proc.
świętokrzyskie - 81 proc.
lubuskie - 41 proc.
dolnośląskie - 82 proc.
opolskie - 81 proc.
śląskie - 87 proc.
małopolskie - 80 proc.
podkarpackie - 84 proc.
podlaskie - 72 proc.
lubelskie - 87 proc.
Nagrodę wypłaconą grubą lolą przez łeb.
Pier**** debile.
Z takiego materiału nie ma też wychowawców przyszłych pokoleń.
Rozumiecie, szanowni panstwo?
Jeśli DZ wygra, lepszej okazji by rozpirzyć cały system szkolnictwa i zbudować go na nowo - nie będzie.
Poprawia się, ale nierówno, innym bardziej niż mi, to dawać - wyrwę swoje, nie będę gorszy.
W tym wszystkim chodzi również o godność i autorytet nauczyciela. Wiem, kiedy to rozpieprzyli, kiedy wprowadzili gimnazja. Wiem, co piszę, bo pracowałam również za komuny. Po wprowadzeniu gimnazjów przyznali rodzicom i uczniom mnóstwo praw, a z nauczycieli zrobili parobków bez prawa głosu i prawa do obrony. Rodzicom się te uprawnienia zaczęły kojarzyć prawie wyłącznie z gnojeniem nauczycieli i wykłócaniem się o oceny, a uczeń może już wszystko, może być chamski, może rozwalić każdą lekcję i nic z tym nie można zrobić, bo to dziecko ma wsparcie rodziców. Właściwie to nie wiem, czy to się zmieni, czy kiedykolwiek ludzie przestaną nazywać nauczycieli nierobami, bo widzą tylko te 18 godzin dydaktycznych.