Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Natomiast pierwsze 15 lat bytności naszej w Wujni, jak sądzę, dość szczegółowo okazało tut. Ludożerce, że nie po to Niemcy rządzą, żeby robić dobrze Polakom, a raczej - Niemcom.
? Wujnia OK. Można sobie na narty w Dolomity polecieć albo na Rodos się potaplać w ciepłej wodzie w morzu ale w kranie też jest. Bez pokazywania dowodu, chyba że Lotem. Można pojechać do pracy do Anglii lub Niemiec (sprawdziłem), łyska staniała a nawet ostatnio w sklepach jest Westvleteren.
Ale przede wszystkiem - Wujni polska prowincja (ta głosująca na PiS) zawdzięcza przetrwanie. W okolicach roku 2000 bieda w Polsce poza większymi miastami była straszna. Dopłaty rolnicze to 500+ tamtego czasu a pewnie i lepiej.
Średnia powierzchnia gospodarstwa rolnego to dziś ok 11 ha , ta średnia była niższa w momencie akcesji. Czyli ok 8800 rocznie . Mediana pewnie dużo niższa. Z tym ,że dostają wszyscy .
A tu z tak zwanego nagła zbliża się czas zakończenia działania mostu pontonowego, czyli rząd PiS kończy dotować władającą Warszawą klikę z PO. W mediach jakaś dziwna cisza, co z tym fantem pragnie zrobić Pą Prezidą Czaskowski, bo czasu coś mało zostało. Ot taki gryll na konferencji: - Pragnie Pan startować w wyborach prezydenckich, a sprawy ekologicznej utylizacji ścieków w jednym mieście nie potrafi Pan rozwiązać, a i kozy wyzdychały...
leobulero napisal(a): deratyzacja - mieszka ktoś bardzo bardzo bogaty w tej dzielni?
Zależy który odcinek Powsińskiej... Ale od wschodniej strony jest zakątek willowy. Może nie jest to Górny Mokotów albo Saska Kępa, ale lokalizacja + prestiż to tak 9/10. I Jeziorko Czerniakowskie tuż obok, święty Graal deweloperów.
Komentarz
mój tata interesował się polityką i aktywnie działał w (pierwszej) Solidarności.
i znalazłem wśród szpargałów kserówkę z tytułem:
45 Zasad Zniewolenia
czyli sowieckiej instrukcji znalezionej w kancelarii Bieruta Sprawność kompleksu/ systemu Czajka (i pompy i spalarnia...) zankomicie w ten instruktaż się wpisuje, moim zdaniem.
(i nie mam pojęcia, czy te 45.... nie jest fejkiem z lat osiemdziesiątych)
Wręcz nieprawdopodobne
dużo niższa. Z tym ,że dostają wszyscy .
W mediach jakaś dziwna cisza, co z tym fantem pragnie zrobić Pą Prezidą Czaskowski, bo czasu coś mało zostało.
Ot taki gryll na konferencji: - Pragnie Pan startować w wyborach prezydenckich, a sprawy ekologicznej utylizacji ścieków w jednym mieście nie potrafi Pan rozwiązać, a i kozy wyzdychały...
Co zrobił Jogaiuo z mostem pontonowem/łyżwiowem pod Czerwinskiem?
Był użyty jeszcze raz?
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
środa 11. grudnia 2019
o godz. 9:45 pękła rura
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
to mgła. (serio)
(trzeba by porannych kierowców i pasażerów uwięzionych we mgle, zapytać się o to samo)
Widać mieszkańcy Slolycy lubieją klęby pary i zapach tzw. eksperymentów o poranku