Skip to content

Coronawirus

1128129131133134257

Komentarz

• SigmundvonBurak napisal(a):
    Motes napisal(a):
    Brzost napisal(a):
    Ale w tych kolejkach stoją ci ze skierowaniami, czy ci, którzy prywatnie chcą się przetestować?
    Przeczytałem, że prywatnie. Tak sami z siebie. Za 5 stówek.
    Kolega zdaje sobie sprawę ,że niektórym to potrzebne zawodowo? Zaświadczenie .

OK, część postradała rozum.
  • oba gatunki
    u nasz na wsi nie stoją, bo testownia otworzy dopiero w pon rano
  • Najpierw pouczali rząd nas, że wirusa nie ma. Teraz pouczają co trzeba (było) zrobić. Ja wiedziałem, że tak będzie, ale mimo wszystko żyłka mi pęka.

Nie ma w słowniku ludzi kulturalnych słów, które mogłyby dostatecznie obelżywie określić taki postępowanie.
  • Widzisz, już w pierwszym zdaniu łżesz jak pies. Chyba tylko największe szury z szurów negowały istnienie wirusa. Inni co najwyżej "pandemiczność" zjawiska albo środki zastosowane do walki z nim.
  • Brzost napisal(a):
    Ale w tych kolejkach stoją ci ze skierowaniami, czy ci, którzy prywatnie chcą się przetestować?
    Kierowani przez rodzinnych zdaje się, przynajmniej w jakiejś części. U Kuraka lub w jego komentach wyczytać można teorię, że piguły
    christoph napisal(a):
    oba gatunki
    u nasz na wsi nie stoją, bo testownia otworzy dopiero w pon rano
    Tak jest, w Krakówku też są podobno jedni i drudzy. Narracja będzie taka, że zachłanne piguły biorą od ministerstwa od łebka, więc wysyłają na testy kogo popadnie.
  • stem że to papierek mocno historyczny, na moment wymazu,
    zawsze jeszcze można co złapać w drodze do domu
  • Polska w pierwszej dziesiątce zakażonych i zgonów na świecie, choć dane z Francji, Hiszpanii, Niemiec, słonecznej Italii może to jeszcze zmienią. Nikt się już nie śmieje z płaskiego szczytu ani memow nie robi. Wariata Szumowskiego nie ma, to luckosc chyba zadowolona.
  • Motes napisal(a):
    Widzisz, już w pierwszym zdaniu łżesz jak pies. Chyba tylko największe szury z szurów negowały istnienie wirusa. Inni co najwyżej "pandemiczność" zjawiska albo środki zastosowane do walki z nim.
    Prosimy o stosowanie się do zasad.
  • Najbardziej drastyczny przypadek, dziewczyna 24 lata, przyjeta do szpitala do pracy, po rutynowych badaniach .
    Przepracowała trzy dni, szpital nie covidowy, i źle sie poczuła.
    Dostała dreszczy i weszła do wanny, żeby sie rozgrzać.
    Czuła sie coraz gorzej, Rodzina wezwała pogotowie, kobieta miała gorączkę 42 stopnie, i temperatura rosła.
    Zmarla w karetce.
    Oddział , na którym pracowała w kwarantannie.
    połowa zarażonych.
  • edytowano October 2020
    robert.gorgon napisal(a):
    Polska w pierwszej dziesiątce zakażonych i zgonów na świecie, choć dane z Francji, Hiszpanii, Niemiec, słonecznej Italii może to jeszcze zmienią. Nikt się już nie śmieje z płaskiego szczytu ani memow nie robi. Wariata Szumowskiego nie ma, to luckosc chyba zadowolona.
    Robert sprawdź to jeszcze raz - nijak w żadnej kategorii Polski w pierwszej dziesiątce nie ma.
    Edit:
    W kategorii nowych jest, ale to nie jest zakończenie dnia. Jutro rano wejdź w worldometer i kliknij dane z yesterday. Wtedy mas bilans zamknięcia.
  • robert.gorgon napisal(a):
    Polska w pierwszej dziesiątce zakażonych i zgonów na świecie, choć dane z Francji, Hiszpanii, Niemiec, słonecznej Italii może to jeszcze zmienią. Nikt się już nie śmieje z płaskiego szczytu ani memow nie robi. Wariata Szumowskiego nie ma, to luckosc chyba zadowolona.
    Kurak Army błaga o powrót Szumowskiego, Niedzielski to bieżący Lucyper.
  • edytowano October 2020
    To tak dla przypomnienia, liczba śmierci bez uwzględniania przyczyny w NYC per tydzień:

image
  • Kompletnie nie wiem kto to jest Matka Kurka, tyle co gdzieś coś od was. Zrozumiałem skąd się wzięła ksywka i chłopa olałem. Ludzie się nie zmieniają.
  • JORGE napisal(a):
    Ludzie się nie zmieniają.
    Zupełnie jak ten, jak mu tam, Szaweł, Paweł? A te głupie ludzie jeszcze poprawę w konfesjonałach obiecują.

Jak nazywamy heterodoksję, za którą opowiedział się człowiek z emblemacikiem klubiku w avku? Bo to chyba nie manicheizm, ale insza inszość, też jednak niechrześcijańska.

• Sugeruję koledze przeczytanie regulaminu. I stosowanie się.
  • edytowano October 2020
    Akurat w tej (medialnej kolejce koło T. Areny) kolejce stoją A raczej siedzą Ci co tyłka od samochodu odkleić nie mogą. Na Bochenka idzie dużo sprawniej no ale nie jest jak w maldonaldzie drajw-fru.
  • los napisal(a):
    Sugeruję koledze przeczytanie regulaminu. I stosowanie się.
    Przyznaję, upewniałem się pośrednio, czy ów człowiek dalej jest w czerwonej księdze gatunków zagrożonych, bo że nadal ma imprimatur na pisanie w taki sposób, w jaki inni tutaj pisać nie mogą, to już wiem z ostatnich kilku stron. Dziękuję za odpowiedź. Obiecuję zrobić właściwy użytek z tej wiedzy i regulaminu.
  • edytowano October 2020
    Motes napisal(a):

Przyznaję, upewniałem się pośrednio, czy ów człowiek dalej jest w czerwonej księdze gatunków zagrożonych, bo że nadal ma imprimatur na pisanie w taki sposób, w jaki inni tutaj pisać nie mogą, to już wiem z ostatnich kilku stron. Dziękuję za odpowiedź. Obiecuję zrobić właściwy użytek z tej wiedzy i regulaminu.
    Pisz z jednego konta. Raz starsza pani, raz to, raz stare.

• edytowano October 2020
    Niee, Motes to nie Głoś. Zero owszem, ale nie Motes.
  • Motes napisal(a):
    los napisal(a):
    Sugeruję koledze przeczytanie regulaminu. I stosowanie się.
    Sformułowania sugerują, że do Jorgego ma kolega stosunek niechętny. Jeśli tak, to regulamin daje bardzo precyzyjną wskazówkę: Jeśli kogoś nie lubisz, to z nim nie rozmawiaj. A jeśli mimo to koniecznie musisz temu komuś odpowiedzieć, ubierz swoja antypatię w najbardziej wyrafinowane formy grzecznościowe.

Coś niejasnego?
  • edytowano October 2020
    los napisal(a):
    Sformułowania sugerują, że do Jorgego ma kolega stosunek niechętny. Jeśli tak, to regulamin daje bardzo precyzyjną wskazówkę: Jeśli kogoś nie lubisz, to z nim nie rozmawiaj. A jeśli mimo to koniecznie musisz temu komuś odpowiedzieć, ubierz swoja antypatię w najbardziej wyrafinowane formy grzecznościowe.

Coś niejasnego?
    Generalnie to tamtą wypowiedzią zakończyłem rozmowę, przyjmując że prać Jorgego, adekwatnie do jego "pyszczenia", nie można, bo mama stoi obok i trzyma go za rękę. Jeśli napisałem, że zrobię użytek z tej wiedzy i regulaminu, to nie po to, żeby grozić, że będę teraz robić dramy z tego powodu w kolejnych wątkach. Raczej chodziło o to, że przemyślę tylko sens dalszej aktywności tutaj (to też nie groźba, mam świadomość bycia "randomem z internetów" w specyficznym środowisku, gdzie wiele osób się zna realnie i sobie ufa).

Powyższe pytanie ("Coś niejasnego?") jest więc lekko prowokujące. Jak najbardziej już wszystko jasne. Jeden w odniesieniu do konkretnych użytkowników może stosować takie wyrafinowane formy grzecznościowe jak "zjeby", "idioci", "sraki ludzkie", inni nie mogą. Przyjąłem.

• trep napisal(a):
    Niee, Motes to nie Głoś. Zero owszem, ale nie Motes.
    Bo to generalnie nie jest Głoś. Mogę się mylić w jednym przypadku, ale ktoś tu robi żenującą wojenkę na parę kont. Te same argumenty, ten sam problem, podobna ilość wejść na forum. I podobne manipulacje. Zaczyna mnie to trochę męczyć.
  • edytowano October 2020
    Spisek lekarsko-grabarski zniewala społeczeństwo za pomocą maseczek będących kajdanami XXI-wieku.

image
  • W rodzinie żony dwie osoby zarażone niezależnie od siebie. Zaczyna się zabawa... to będzie długa zima.
  • edytowano October 2020
    Paskudnie to wygląda
    image
  • A w Norwegii nie było nakazu maseczek (teraz widze coś tam wprowadzili w komunikacji publicznej)
  • kulawy_greg napisal(a):
    A w Norwegii nie było nakazu maseczek (teraz widze coś tam wprowadzili w komunikacji publicznej)
    W Norwegii na terytorium większym od Polski mieszka 5 mln ludzi i muzułumanów.
  • Terytorium srorium.
  • Miejmy nadzieję, że kiedyś wszyscy rządzący, którzy nie zapobiegli tej sytuacji odpowiedzą za swoje przestępstwa.
  • Arłukowicz, Kopacz, Tusk. Marzenie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.