A wszyscy aspołeczni kretyni którzy rządzącym przeszkadzali w zapobieganiu tej sytuacji i sami nic nie robili będą żyć długo i nieszczęśliwie w nędzy i zapomnieniu.
Rafał napisal(a): A wszyscy aspołeczni kretyni którzy rządzącym przeszkadzali w zapobieganiu tej sytuacji i sami nic nie robili będą żyć długo i nieszczęśliwie w nędzy i zapomnieniu.
W kwestii czerwonego harcerstwa oświadczam że nie byłbym takim harcerzem. Za komuny, która dobrze pamiętam bo kilka krzyżyków mam na karku, nie najlepiej mi szło z władzami i karierą.
Rafał napisal(a): W kwestii czerwonego harcerstwa oświadczam że nie byłbym takim harcerzem. Za komuny, która dobrze pamiętam bo kilka krzyżyków mam na karku, nie najlepiej mi szło z władzami i karierą.
Rozumiem. A kiedy pojąłeś, że jednak socjalizm jest lepszy od kapitalizmu?
Test maseczki FFP3: - Testowany: 49 lat, mężczyzna, zasiedziały lekko otyły, astma, - czas około 1,5 h - dodatkowe czynniki: córka lat 3,5 na hulajnodze. Rezultat: - jeżeli nie miałem dodatkowego zapotrzebowania na tlen, to nie stwierdzam upośledzenia oddechowego, podczas biegania oddech przyspiesza szybciej, gadki o spadku saturacji dla osób o mojej wydolności lub większej to brednie, - wilgocenie, ja korzystałem z polskiej maseczki ze stosownymi atestami, wilgoć się zbiera, ale spływa po odpowiednim profilu i się zbiera, przy czasie korzystania do 2h to nie jest problem, a maskę daje się łatwo wysuszyć, dłużej nie testowałem, - upierdliwość, dla mężczyzny odgnieciona miejscami twarz, maska dobrze przywiera, nie jest problemem, co z makijażem to nie wiem, bo nie stosuję. Podkreślę, że FFP3 ponoć najbardziej upierdliwą jest. Wnioski: - no se sami wyciągajcie.
Fakt. W upał też się przydają jak wieje i piaskiem w oczy sypie. Obejrzyjcie sobie jakiś western albo film o dzielnych Beduinach. Jeden mój Kolega tak się stawia na Mszy niedzielnej. Ma zawsze gustowną chustę.
Ze wszystkimi maskami stosowanymi do tej pory miałam problem z zaparowywaniem okularów. Coś na ten temat?
1. Z linkiem problem, bo nie jak zakupowałem a rodzina, ale siem postaram. 2. Zaparowywania nie ma, bo od wierzchu jest drucik do modelującego doginania, a od środka taka gąbka, co w połączeniu z 2 gumkonaciągami daje solidny efekt. 3. A raczej efekty, bo parowania nie ma, ale twarzoodgniot jest
orez napisal(a): zakladanie masek starym ludziom to jest mord.To są bezlitosne totury.Dzisiejsi starcy,to spolegliwi ludzie,wychowani przez dyscyplinę strachu w komunie,podporządkowują się nakazom,ktore ich zabijają.Bezbronni i ufni.....
1. 'spolegliwy' oznacza 'można na nim polegać', a nie co w powyższym poście
2a. 100 % osób nie mających maseczek na nosie w saloniku RUCH, gdzie od miesiąca pracuję to osoby 60+
2b. połowa osób nie mających maseczek na nosie w autobusach miejskich (Piekary Śląskie) to osoby 60+ (i trochę się poprawiło po wprowadzeniu całkowitego zakazu poruszania się bez maseczek: już tylko 1/4 osób w autobusie nie ma maseczek (w sensie - tylko na brodzie))
2a. 100 % osób nie mających maseczek na nosie w saloniku RUCH, gdzie od miesiąca pracuję to osoby 60+
Może inaczej się duszą więc zdejmują? Ale raczej mają w dupiu, skoro w kościele panie nadal prawie godzinę w maseczkach prawidłowo noszonych dają radę. Z trzeciej strony może to słynny błąd przeżywalności.
Komentarz
Prosit trepie!
- Testowany: 49 lat, mężczyzna, zasiedziały lekko otyły, astma,
- czas około 1,5 h
- dodatkowe czynniki: córka lat 3,5 na hulajnodze.
Rezultat:
- jeżeli nie miałem dodatkowego zapotrzebowania na tlen, to nie stwierdzam upośledzenia oddechowego, podczas biegania oddech przyspiesza szybciej, gadki o spadku saturacji dla osób o mojej wydolności lub większej to brednie,
- wilgocenie, ja korzystałem z polskiej maseczki ze stosownymi atestami, wilgoć się zbiera, ale spływa po odpowiednim profilu i się zbiera, przy czasie korzystania do 2h to nie jest problem, a maskę daje się łatwo wysuszyć, dłużej nie testowałem,
- upierdliwość, dla mężczyzny odgnieciona miejscami twarz, maska dobrze przywiera, nie jest problemem, co z makijażem to nie wiem, bo nie stosuję.
Podkreślę, że FFP3 ponoć najbardziej upierdliwą jest.
Wnioski:
- no se sami wyciągajcie.
Ze wszystkimi maskami stosowanymi do tej pory miałam problem z zaparowywaniem okularów.
Coś na ten temat?
2. Zaparowywania nie ma, bo od wierzchu jest drucik do modelującego doginania, a od środka taka gąbka, co w połączeniu z 2 gumkonaciągami daje solidny efekt.
3. A raczej efekty, bo parowania nie ma, ale twarzoodgniot jest
2b. połowa osób nie mających maseczek na nosie w autobusach miejskich (Piekary Śląskie) to osoby 60+
(i trochę się poprawiło po wprowadzeniu całkowitego zakazu poruszania się bez maseczek: już tylko 1/4 osób w autobusie nie ma maseczek (w sensie - tylko na brodzie))