Skip to content

Coronawirus

1176177179181182257

Komentarz

• To było tak:
    image
  • książę Filip napisal(a):
    jeśli umrę , to chciałbym się odrodzić jako śmiertelny wirus, żeby zmniejszyć przeludnienie
    Przekombinowane. Zmniejszył przeludnienie już przez to, że umarł, odradzać się już nie musi.

• los napisal(a):
    książę Filip napisal(a):
    jeśli umrę , to chciałbym się odrodzić jako śmiertelny wirus, żeby zmniejszyć przeludnienie
    Przekombinowane. Zmniejszył przeludnienie już przez to, że umarł, odradzać się już nie musi.

Ambicja.
  • Okazało się że w kontekście reinkarnacji czas nie musi być liniowy.
  • Ale że ten wirus w koronie to świeżo zeszły książę małżonek?
  • Korony nie dostał za zycia
  • O to chodziło!
  • edytowano April 2021
    Według wierzeń opartych na koncepcji reinkarnacji, to musiałby narobić strasznych świństw żeby się reinkarnować w bycie tak niskiego poziomu jak wirus. W jego przypadku obstawiałbym raczej co najniżej ratlerka.
  • "Punkty szczepień »drive thru« to złamanie zasad bezpieczeństwa, to obecnie zbędne, rozwiązanie na pokaz, rodem z thrillera o pandemii. Szczepienie to nie wbicie igły w "lewe ramię", to procedura medyczna oparta na kontakcie profesjonalisty medycznego z pacjentem. Nie fast-food!" – napisał na Twitterze w nocy z czwartku na piątek Grzesiowski.
  • W_Nieszczególny napisal(a):
    Według wierzeń opartych na koncepcji reinkarnacji, to musiałby narobić strasznych świństw żeby się reinkarnować w bycie tak niskiego poziomu jak wirus. W jego przypadku obstawiałbym raczej co najniżej ratlerka.
    Paaanie ratlerek to jest miluśka egzystencja na poduszkach u pańci czyli dla tego pana nihil novi, kundelek w Bukareszcie tak by mógł poczuć co to walka o przetrwanie.
  • christoph napisal(a):
    "Punkty szczepień »drive thru« to złamanie zasad bezpieczeństwa, to obecnie zbędne, rozwiązanie na pokaz, rodem z thrillera o pandemii. Szczepienie to nie wbicie igły w "lewe ramię", to procedura medyczna oparta na kontakcie profesjonalisty medycznego z pacjentem. Nie fast-food!" – napisał na Twitterze w nocy z czwartku na piątek Grzesiowski.
    Lepsze to, niż gromadzenie 30-40 nauczycieli w 1 małej poczekalni bez zachowania dystansów oraz ograniczanie badania kwalifikacyjnego do wypełnienia ankiety i podpisania się pod klauzulą, że szczepiony jest świadomy zagrożeń i szczepi się na własną odpowiedzialność.

• Paaanie ratlerek to jest miluśka egzystencja na poduszkach u pańci
    "Ta zniewaga krwi wymaga!' :D

https://youtube.com/watch?v=ZWB7ghASLKM
  • los napisal(a):
    Ale że ten wirus w koronie to świeżo zeszły książę małżonek?
    No taką mam końcepcję. Oczywiście proszę ją traktować z satyrycznym przymrużeniem ocząt.
  • Filioquist napisal(a):
    rozum.von.keikobad napisal(a):Czyli co, wtedy wirus nie zabijał, a potem nagle zaczął?
    ...wg rozkazu
    image
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Okazało się że w kontekście reinkarnacji czas nie musi być liniowy.
    to będzie Sars-3, kowid-2
  • Czy 1oo BAU/ml przeciw ciał to dużo?
  • christoph napisal(a):
    Czy 1oo BAU/ml przeciw ciał to dużo?
    Ja miałem 128 AU/ml. Podobno b. dobry wynik. Tylko co to "B" oznacza?
  • Tak mi napisali w smsie
  • edytowano April 2021
    Co z inhalacjami?
    Jak przy zatokach?
    Cz można przy covid?
  • christoph napisal(a):
    Co z inhalacjami?
    Jak przy zatokach?
    Cz można przy covid?
    Mnie w szpitalu inhalowali.
    Berodual się to nazywało.
    Więc rozumiem, że można inhalować przy covid.
  • krzychol66 napisal(a):
    Mnie w szpitalu inhalowali.
    Berodual się to nazywało.
    Więc rozumiem, że można inhalować przy covid.
    berodual

W składzie preparatu zastosowano substancje czynne bromowodorek fenoterolu oraz jednowodny bromek ipratropium. Ich właściwości powodują rozszerzanie oskrzeli. Bromek ipratropium wykazuje działanie antycholinergiczne. W inhalacji wywiera na oskrzela głównie działanie miejscowe, a nie ogólne. Bromowodorek fenoterolu pobudza receptory β-adrenergiczne. Działa spazmolitycznie na mięśnie gładkie w oskrzelach i naczyniach, pozwalając zabezpieczyć i chronić oskrzela przed skurczem spowodowanym histaminą, metacholiną, zimnym powietrzem oraz alergenami. Jego szybkie zastosowanie zatrzymuje wydzielanie mediatorów zapalnych i kurczących oskrzela z komórek tucznych. W większych dawkach poprawia zdolność do rzęskowo-śluzowego oczyszczania dróg oddechowych.
  • akurat Gazeta Wyborcza bije wszystkich antykowidowców i silnie promuje maseczki itp itd

w weekend obszerna relacja z tymczasowych szpitali ztobionego z MCK (obok Spodka, hale targowe) i nowej hali lotniska w Pyrzowicach, zdjęcia, relacje studentów, ogólnie traumatyczne wspomnienia lekarzy i stydentów medycyny zwłaszcza

wszystko w zdaniach "medycy pracują bez wytchnienia", "bezcenna lekcja medycyny",

np.
    gw: jak się zachowują chorzy?
    - Są smutni. Wręcz bije od nich potworna samotność. Widać to w ich zagubionych, orzestraszonych twarzach.
    lub
    - Bardzo wielu chorych się modli. Niektórzy rozmawiają ze sobą. Często się zdarza, że nawiązują kontakt ze swoim sąsiadem z boksu, a kilkanaście godzin potem tenn człowiek umiera. Pojawia się strach.

romeck:
    o samotności, jako pierwszorzędnym poczuciu pacjentów czytałem w Naszym Dzienniku kilka miesięcy temu i to z ust kapelana.
    Czyli tak to wygląda....
  • edytowano April 2021
    romeck napisal(a):
    Filioquist napisal(a):
    rozum.von.keikobad napisal(a):Czyli co, wtedy wirus nie zabijał, a potem nagle zaczął?
    ...wg rozkazu
    image
    Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.

Płaska Ziemia otoczona Foliowymi Liśćmi
    i że skrzyżowanymi Zabójczymii "Szczepionkami".

Autor zapomniał o czipach Gejtsa
  • Coś zostawił na drugi tom
  • christoph napisal(a):
    Coś zostawił na drugi tom
    Parsk
  • A teraz na poważnie.
    Mam 1o1.08 BUA/ml
    Pochwaliłem się w firmie i mnie wyśmiali, że teraz rozmowa zaczyna się od 2ooo

Jak żyć?

Czy moi bliscy są bezpieczni?
    Ddm stosuje na codzień
  • A co to? jakieś zawody kto ma więcej? Może kolega taki zdrowy, że mniej przeciwciał potrzebuje :)
  • christoph napisal(a):
    A teraz na poważnie.
    Mam 1o1.08 BUA/ml
    Pochwaliłem się w firmie i mnie wyśmiali, że teraz rozmowa zaczyna się od 2ooo

Jak żyć?

Czy moi bliscy są bezpieczni?
    Ddm stosuje na codzień
    ...nigdy nie będą już bezpieczni, jeśli wierzyć rządowi ZP

...chyba że zaufają Ministerstwu Informacji
  • christoph napisal(a):
    Co z inhalacjami?
    Jak przy zatokach?
    Cz można przy covid?
    A czemu miałyby zasszkodzić?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.