Według wierzeń opartych na koncepcji reinkarnacji, to musiałby narobić strasznych świństw żeby się reinkarnować w bycie tak niskiego poziomu jak wirus. W jego przypadku obstawiałbym raczej co najniżej ratlerka.
"Punkty szczepień »drive thru« to złamanie zasad bezpieczeństwa, to obecnie zbędne, rozwiązanie na pokaz, rodem z thrillera o pandemii. Szczepienie to nie wbicie igły w "lewe ramię", to procedura medyczna oparta na kontakcie profesjonalisty medycznego z pacjentem. Nie fast-food!" – napisał na Twitterze w nocy z czwartku na piątek Grzesiowski.
W_Nieszczególny napisal(a): Według wierzeń opartych na koncepcji reinkarnacji, to musiałby narobić strasznych świństw żeby się reinkarnować w bycie tak niskiego poziomu jak wirus. W jego przypadku obstawiałbym raczej co najniżej ratlerka.
Paaanie ratlerek to jest miluśka egzystencja na poduszkach u pańci czyli dla tego pana nihil novi, kundelek w Bukareszcie tak by mógł poczuć co to walka o przetrwanie.
christoph napisal(a): "Punkty szczepień »drive thru« to złamanie zasad bezpieczeństwa, to obecnie zbędne, rozwiązanie na pokaz, rodem z thrillera o pandemii. Szczepienie to nie wbicie igły w "lewe ramię", to procedura medyczna oparta na kontakcie profesjonalisty medycznego z pacjentem. Nie fast-food!" – napisał na Twitterze w nocy z czwartku na piątek Grzesiowski.
Lepsze to, niż gromadzenie 30-40 nauczycieli w 1 małej poczekalni bez zachowania dystansów oraz ograniczanie badania kwalifikacyjnego do wypełnienia ankiety i podpisania się pod klauzulą, że szczepiony jest świadomy zagrożeń i szczepi się na własną odpowiedzialność.
krzychol66 napisal(a): Mnie w szpitalu inhalowali. Berodual się to nazywało. Więc rozumiem, że można inhalować przy covid.
berodual
W składzie preparatu zastosowano substancje czynne bromowodorek fenoterolu oraz jednowodny bromek ipratropium. Ich właściwości powodują rozszerzanie oskrzeli. Bromek ipratropium wykazuje działanie antycholinergiczne. W inhalacji wywiera na oskrzela głównie działanie miejscowe, a nie ogólne. Bromowodorek fenoterolu pobudza receptory β-adrenergiczne. Działa spazmolitycznie na mięśnie gładkie w oskrzelach i naczyniach, pozwalając zabezpieczyć i chronić oskrzela przed skurczem spowodowanym histaminą, metacholiną, zimnym powietrzem oraz alergenami. Jego szybkie zastosowanie zatrzymuje wydzielanie mediatorów zapalnych i kurczących oskrzela z komórek tucznych. W większych dawkach poprawia zdolność do rzęskowo-śluzowego oczyszczania dróg oddechowych.
akurat Gazeta Wyborcza bije wszystkich antykowidowców i silnie promuje maseczki itp itd
w weekend obszerna relacja z tymczasowych szpitali ztobionego z MCK (obok Spodka, hale targowe) i nowej hali lotniska w Pyrzowicach, zdjęcia, relacje studentów, ogólnie traumatyczne wspomnienia lekarzy i stydentów medycyny zwłaszcza
wszystko w zdaniach "medycy pracują bez wytchnienia", "bezcenna lekcja medycyny",
np.
gw: jak się zachowują chorzy? - Są smutni. Wręcz bije od nich potworna samotność. Widać to w ich zagubionych, orzestraszonych twarzach.
lub
- Bardzo wielu chorych się modli. Niektórzy rozmawiają ze sobą. Często się zdarza, że nawiązują kontakt ze swoim sąsiadem z boksu, a kilkanaście godzin potem tenn człowiek umiera. Pojawia się strach.
romeck: o samotności, jako pierwszorzędnym poczuciu pacjentów czytałem w Naszym Dzienniku kilka miesięcy temu i to z ust kapelana. Czyli tak to wygląda....
Komentarz
https://youtube.com/watch?v=ZWB7ghASLKM
Jak przy zatokach?
Cz można przy covid?
Berodual się to nazywało.
Więc rozumiem, że można inhalować przy covid.
w weekend obszerna relacja z tymczasowych szpitali ztobionego z MCK (obok Spodka, hale targowe) i nowej hali lotniska w Pyrzowicach, zdjęcia, relacje studentów, ogólnie traumatyczne wspomnienia lekarzy i stydentów medycyny zwłaszcza
wszystko w zdaniach "medycy pracują bez wytchnienia", "bezcenna lekcja medycyny",
np. lub
romeck:
o samotności, jako pierwszorzędnym poczuciu pacjentów czytałem w Naszym Dzienniku kilka miesięcy temu i to z ust kapelana.
Czyli tak to wygląda....
Płaska Ziemia otoczona Foliowymi Liśćmi
i że skrzyżowanymi Zabójczymii "Szczepionkami".
Autor zapomniał o czipach Gejtsa
Mam 1o1.08 BUA/ml
Pochwaliłem się w firmie i mnie wyśmiali, że teraz rozmowa zaczyna się od 2ooo
Jak żyć?
Czy moi bliscy są bezpieczni?
Ddm stosuje na codzień
...chyba że zaufają Ministerstwu Informacji