Skip to content

Coronawirus

1181182184186187257

Komentarz

• Michał5 napisal(a):
    Fil, Pan czytał tę wypowiedź abp?
    → Jest tu cała, po angielsku.
  • A tymczsem znowu ktoś się zorientował, że przez kowida inne choroby nie ustały:

Onkolodzy ze Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie alarmują, że napływa do nich fala pacjentów z nowymi rozpoznaniami nowotworów. "Mamy ogromnie krytyczną sytuację" - powiedział kierownik Oddziału Klinicznego Onkologii prof. Piotr Wysocki. Lekarze podejrzewają, że dojdzie do nałożenia się dwóch "roczników" pacjentów, bo z powodu pandemii w ubiegłym roku rozpoznano o 20 proc. mniej nowotworów.

https://wydarzenia.interia.pl/polska/news-nieprawdopodobna-fala-nowotworow-ludzie-blagaja-o-pomoc,nId,5244244
  • Jak tam zgony, nadmiarowe czy niedomiarowe?
  • Michał5 napisal(a):
    Fil, Pan czytał tę wypowiedź abp?
    tak, jakże inaczej, stąd komentarz
  • romeck napisal(a):
    Filioquist napisal(a):
    (Abp Vigano)

...gdyby pisał na Exc, uznany byłby za trolla
    Trollem się nie staje przez swoje poglądy!

...no tak, dlatego napisałem "gdyby pisał na Exc" - uznany byłby za trolla tutaj, bo by nie pasował do głównego nurtu
  • Nie kolego. Trollerka polega na tylko jednym - na braku szacunku do rozmówców. Tak, to twój przypadek.
  • los napisal(a):
    Nie kolego. Trollerka polega na tylko jednym - na braku szacunku do rozmówców. Tak, to twój przypadek.
    ...czy intencją Kolegi była gołosłowna potwarz?

• edytowano May 2021
    ...IIRC na Rebelyi był chyba taki wątek, żeby się ode mnie "odpieprzyć", nie ja założyłem, jakaś dobra dusza, nie są jakąś nowością dla mnie takie ataki

- w czym Koledze przeszkadzam?

tu wszystko jest: https://excathedra.pl/index.php?p=/profile/comments/10658/Filioquist

...za co mam się uderzyć w pierś?
  • Korea Południowa zdecydowanie walczy z fake newsami na temat szczepionek. Policja zatrzymuje osoby, które sieją dezinformację
    PAP
    05.03.2021 11:33
    Policja w Korei Południowej zatrzymała blisko 280 osób za rozpowszechnianie fałszywych informacji na temat szczepionek przeciwko COVID-19, w tym za twierdzenia o chipach w szczepionkach i ich wpływie na geny - podał w piątek dziennik "Korea Times".
  • Przemko napisal(a):
    Korea Południowa zdecydowanie walczy z fake newsami na temat szczepionek. Policja zatrzymuje osoby, które sieją dezinformację
    PAP
    05.03.2021 11:33
    Policja w Korei Południowej zatrzymała blisko 280 osób za rozpowszechnianie fałszywych informacji na temat szczepionek przeciwko COVID-19, w tym za twierdzenia o chipach w szczepionkach i ich wpływie na geny - podał w piątek dziennik "Korea Times".
    Świetny pomysł ! Coś z tym szaleństwem trzeba zrobić, nie tylko w kwestii szczepionek. To już zagraża bezpośrednio nam, to nie jest kwestia poglądów.
  • edytowano May 2021
    Trochę prywatne pytanie zadam. Jak długo może boleć ręką po szczepieniu ? Utrudnia mi już życie dwa tygodnie , wydaje mi się że to może być zapalenie więzadła ( miałem kiedyś naderwane więzadło , teraz podobne wrażenie ) . Cóż jutro do lekarza .
  • U mnie 3 dni
    Moderne
  • Kanadyjski oficer z zarzutami zdrady za antyszczepionkowe wystąpienia publiczne.

https://toronto.ctvnews.ca/military-officer-facing-mutiny-charge-after-anti-vaccine-speech-in-toronto-1.5441954

• Przemko napisal(a):
    Kanadyjski oficer z zarzutami zdrady za antyszczepionkowe wystąpienia publiczne.

https://toronto.ctvnews.ca/military-officer-facing-mutiny-charge-after-anti-vaccine-speech-in-toronto-1.5441954

Officer Cadet Ladislas Kenderesi
  • Nie zdrady a buntu. Zgadza się.
  • SigmundvonBurak napisal(a):
    Trochę prywatne pytanie zadam. Jak długo może boleć ręką po szczepieniu ? Utrudnia mi już życie dwa tygodnie , wydaje mi się że to może być zapalenie więzadła ( miałem kiedyś naderwane więzadło , teraz podobne wrażenie ) . Cóż jutro do lekarza .
    Byłem u lekarza i powiem szczerze jestem załamany. Na dzień dobry lekarz powiedział mi - Po co się pan szczepił po szczepionce umiera dwa razy tyle ludzi ! Zaraz to wszystko wyjdzie na jaw itd. I jest to osoba wydawałoby się godna zaufania , zaangażowana w parafii,choć zawsze sprawiała wrażenie lekko nawiedzonej ( terapie ziołowe itp) Oprócz wykładu dostałem leki przeciwbólowe i tyle. I co zrobić z takim lekarzem ? Ilu on osobom mógł namieszać w głowie ...
  • Iść do innego.
  • Oczywiście, bo jaką masz gwarancję, że twojego schorzenia nie będzie chciał leczyć medycyną niekąwekcjonalną?
  • Wcześniej poza częstszym przepisywaniem ziół i witamin wszystko było ok. Kierował do dobrych specjalistów , żonę pielgrzymującą po neurologach w końcu skierował do dobrego speca ,który od razu poprawnie zdiagnozował rodzaj migreny i pomógł ,bardzo pomógł mojej mamie w chorobie w ostatnich latach życia . Co to się z ludźmi dzieje...
  • Jedyna taka debata w Polsce o skutkach obostrzeń! Wśród prelegentów m.in.:

• Paweł Lisicki (doRzeczy, autor(
    • Krystian Kratiuk pch24.pl,
    • bp Atanazy Schneider,
    • Jan Pospieszalski
    • dr Paweł Basiukiewicz.

Dołącz do wydarzenia "Tydzień życia i wolności" 7. - 12. czerwca 2021 o godz. 21:00 online

#DajcieŻyć
    Nie wiedziałem, gdzie włożyć njus...
    Po prelegentach już wiem, że nie jestem zainteresowany.

Mnie naprawdę dziwi, że wiele osób widzi TYLKO Polskę, tak jakby w innych krajach i na innych kontynentach Zarazy nie było. Jakby obostrzenia to był krajowy wynalazek, a rząd PiS stał się nagle częścią Wielkiej Rodziny Światowych Rządów (dokonujących Wielkiego Przestawienia).

image

• Jestto smutne, gdyż chodzą po świecie ludzie, których czytało lub słuchało się z zainteresowaniem a poprzez ten złośliwy egalitaryzm już nie są tego godni, bo skoro są takimi idiotami (świniami) w jednych sprawach, to rośnie prawdopodobięstwo, że w innych też.

A może to dobrze...
  • Pluralizm 9/10 w skali michnika.
  • romeck napisal(a):
    Mnie naprawdę dziwi, że wiele osób widzi TYLKO Polskę, tak jakby w innych krajach i na innych kontynentach Zarazy nie było. Jakby obostrzenia to był krajowy wynalazek, a rząd PiS stał się nagle częścią Wielkiej Rodziny Światowych Rządów (dokonujących Wielkiego Przestawienia).
    Abstrahując już od słuszności tych obostrzeń, samo różnienie się od innych rządów nie jest dla Polski niczym nowym, udało się w sprawie aborcji, nie mamy też jeszcze małżeństw jednopłciowych, to czemu mamy akurat w sprawie obostrzeń się nie różnić?

• W kwestii aborcji my się nie chcemy różnić, odwrotnie - chcemy by inni byli tacy jak my. A upieramy się przy swym zdaniu, nawet przeciw światu (choć wolelibyśmy razem ze światem), bo mamy kurwa rację. 2*2=4 i zostanie 4 bez względu na to, ile osób będzie ten ekscentryczny pogląd wyznawać: cały świat czy garstka po katakumbach.

A w sprawie maseczek istotnie niektórzy chcą się różnić. Dlaczego? Bo są przeraźliwie tacy sami i nie stać ich na to, by się wyróżnić w czymkolwiek innym - coś lepiej zrobić, więcej wytrzymać, wiedzieć, czego inni nie wiedzą.

Im bardziej się taki napnie, by się różnić, tym bardziej dla wszystkich będzie oczywiste, że niczym się nie różni.

• romeck napisal(a):
    Jedyna taka debata w Polsce o skutkach obostrzeń! Wśród prelegentów m.in.:

• bp Atanazy Schneider,
    • Jan Pospieszalski
    • dr Paweł Basiukiewicz.

Dołącz do wydarzenia "Tydzień życia i wolności" 7. - 12. czerwca 2021 o godz. 21:00 online

#DajcieŻyć

image

Już o tym rozmawialiśmy wielokrotnje - poniewaz my nic nie wiemy o życiu w innych krajach, tak ogólnie, a jak idzie o obostrzenia to już wybitnie bo od początku rozpoczął się ostrzał nieprawdziwymi informacjami. Australia czy Nowa Zelandia jako pierwsze zamknęły plaże i lasy i ludzie siedzieli w domach (choć formalnie nie musieli to posłuchali się), a do dziś słyszę legendy że tam żadnych obostrzeń nie było, żadnych. A jak mówię że na Litwie (czy tam Łotwie) byl zakaz przemieszczania się w ogóle nawet prywatnym transportem miedzy miastami to nie wierzą, bo o tym nie słyszeli.
  • los napisal(a):
    A w sprawie maseczek istotnie niektórzy chcą się różnić. Dlaczego? Bo są przeraźliwie tacy sami i nie stać ich na to, by się wyróżnić w czymkolwiek innym - coś lepiej zrobić, więcej wytrzymać, wiedzieć, czego inni nie wiedzą.

Im bardziej się taki napnie, by się różnić, tym bardziej dla wszystkich będzie oczywiste, że niczym się nie różni.

W rzeczy samej, to tak jak z tatuażami. W większości przypadków robią je sobie ludzie, którzy kompletnie niczym się nie wyróżniają i chcą w ten sposób zaistnieć. Ale tatuaże to sprawa osobista i trochę jednak kulturowa (ale pomińmy), maseczki zaś nie są indywidualnym wyborem, bo konsekwencje są zbiorowe.

• U sąsiadów zza Odry wzmożenie sie obserwuje.
    Dziatwa chodzi do szkól hybrydowo, testują sie na potęgę.
    Handel przyduszony.
  • romeck napisal(a):
    Jedyna taka debata w Polsce o skutkach obostrzeń! Wśród prelegentów m.in.:

• bp Atanazy Schneider,
    • Jan Pospieszalski
    • dr Paweł Basiukiewicz.

#DajcieŻyć

image
    Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.

Podoba mi się hashtag: Przestańcie ględzić i weźcie się kurna za jakąś uczciwą robotę, a ludziom #dajcieżyć.
  • Było. Lisicki, Pospieszalski, ten grzyb z PCH24 - to jest już inny świat. Nie mamy z nimi nic wspólnego.
  • Interesujące. Dlaczego odpłynęli?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.