Skip to content

Coronawirus

1204205207209210257

Komentarz

• romeck napisal(a):
    A we Szkocji ustawowy nakaz noszenia maseczek na ulicy (dworze, placu, polu, zewnątrz). We Anglii - niet.
    w Szkocji nie ma pola. w Szkocji jest outside, czyli na zewnątrz.
  • los napisal(a):
    ksero
    nooo taaa
    kiedyś pludrak - mieszanka francusko-niemiecka
    a dziś ksero z USA
  • Co oni kombinują z tą ustawą pracoszczepieniową?
  • peterman napisal(a):
    Co oni kombinują z tą ustawą pracoszczepieniową?
    Biznes się domaga, żeby mógł normalnie pracować w tym wywalić z roboty pracownika który musi pracować z ludźmi a nie chce się stosować do niczego.
  • Szwagier pod respiratorem bez przytomności. Oboje z siostrą antyszczepionkowcy. Rokowania złe. Pojechała tam do niej zaszczepiona mama i nie zaraziła się.

U mnie nocował przez tydzien znajomy- jak się okazało antyszczepionkowiec- zataił że miał kontakt z chorą siostrą tydzień wcześniej. Padł u mnie, wydusilem z niego wszystko i zorganizowalem opiekę i przez tydzień postarzał się o 15 lat (teraz już wraca do formy). Mało brakowało ale uniknąl szpitala. Myślę przy tym , że miał szczęście trafiąjc na mnie. Mimo kontaktu z nim i dosłownego ocierania mu potu z czoła ja sam pozostałem negatywny. Czyli jednak szczepionka działa.
  • dyzio- jesteś hiro!
    w domu, pod opieką lepiej się wychodzi z cova
  • Psychologowie dziecięcy twierdzą, że bunt u dziecka wynika z uświadomienia sobie, że świat jest złożony i momentami nieprzyjazny. Maluch nie jest w stanie oddzielić przyjaciół od wrogów, więc sprzeciwia się wszystkiemu. Jak widać odruch ten pozostaje u niektórych dorosłych.
  • dyzio napisal(a): Czyli jednak szczepionka działa.
    Pewnie że działa, tylko zmiennych jest wiele - w samej osobie zaszczepionej i w otoczeniu. Ten sam zaszczepiony który na pracy zdalnej wyśpi się i mając chorego w domu się nie zarazi, uległby chorobie gdyby niewyspany-osłabiony poszedł do pracy gdzie ma 4 chorych.
  • Przemko napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Biznes się domaga, żeby mógł normalnie pracować w tym wywalić z roboty pracownika który musi pracować z ludźmi a nie chce się stosować do niczego.
    Wataha Siarkowskiej ściga wszelkie próby pracodawców zmierzające do nagradzania za szczepienie, sprawdzania który z pracowników jest szczepiony (w kontekście dopuszczania do pracy z ludźmi, z żywnością, wodą pitną, delegacji zagranicznych itd). Wataha twierdzi, że jest to sprzeczne z Konstytucją. Bo sanitaryzm.
    Konstytucja dopuszcza możliwość ograniczenia gwarantowanych wolności w przypadku koniecznym dla ochrony zdrowia publicznego, ale wyłącznie w drodze ustawy. Stąd pomysł, żeby prawa pracodawców w ustawie zalegalizować.

• tak mnie naszło
    pracodawca nie może pytać o ciążę.
    czy dostanie takie prawo?
    kiedyś tam?
  • christoph napisal(a):
    dyzio- jesteś hiro!
    w domu, pod opieką lepiej się wychodzi z cova
    nie mógł nic zjeść- wszystko smakowało jak roztwór soli i odmawiał. Wyjątek jedyny- szarlotka. Było tak , że miał wyniki pulsoksymetru na granicy karetki pogotowia. Ale wtedy krzyczał jak tak to on pójdzie stąd na czworakach , że woli umrzeć na ulicy niz pójść do szpitala, bo szpitale zabijają, respiratory rozsadzają płuca na śmierć itp. No to ja , ze SOBIE możesz umierać bo wiem, że jesteś mocno praktykujący i w stanie łaski i jestem pewien , ze pójdziesz do nieba i nawet ci zazdroszczę. Ale dla mnie to jednak kłopot, bo lekarz wiszący na linii albo czworo twojego rodzeństwa może mnie rozliczać z zaniechania. Jednak nie spadło poniżej 90.
  • christoph napisal(a):
    tak mnie naszło
    kiedyś tam?
    Z 1 strony nie może, z 2 strony musi.
    Kobieta w ciąży nie może być zwolniona z pracy. Ale również nie może wykonywać niektórych rodzajów prac. Behapowiec wie.

• krzychol66 napisal(a):
    christoph napisal(a):
    tak mnie naszło
    kiedyś tam?
    Z 1 strony nie może, z 2 strony musi.
    Kobieta w ciąży nie może być zwolniona z pracy. Ale również nie może wykonywać niektórych rodzajów prac. Behapowiec wie.

w momencie przyjmowania do pracy
  • krzychol66 napisal(a):
    Przemko napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Wataha Siarkowskiej ściga wszelkie próby pracodawców zmierzające do nagradzania za szczepienie, sprawdzania który z pracowników jest szczepiony (w kontekście dopuszczania do pracy z ludźmi, z żywnością, wodą pitną, delegacji zagranicznych itd). Wataha twierdzi, że jest to sprzeczne z Konstytucją. Bo sanitaryzm.
    Konstytucja dopuszcza możliwość ograniczenia gwarantowanych wolności w przypadku koniecznym dla ochrony zdrowia publicznego, ale wyłącznie w drodze ustawy. Stąd pomysł, żeby prawa pracodawców w ustawie zalegalizować.

Czy te osoby są psychicznie gotowe na odkrycie systemu medycyny pracy, w tym np. książeczek sanepidu, albo badań wzroku dla kierowców?
  • christoph napisal(a):
    tak mnie naszło
    kiedyś tam?
    PiS dostanie tą ustawą w japę jak mokrą rybą przy urnach w 2023 roku - taka moja prognoza. Oczywiście przez dwa lata wszystko może jeszcze stanąć na głowie i z powrotem, i to kilka razy. Ruskie wchodzą właśnie z giwerami w nasze granice.
  • A co ma niby PiS w tej sytuacji robić?
  • MarianoX napisal(a):
    A co ma niby PiS w tej sytuacji robić?
    Nie mam pojęcia. Natomiast dla onuc będzie to pewnie główna platforma wyborcza. Z tych "PiS PO = jedno zło".
  • MarianoX napisal(a):
    A co ma niby PiS w tej sytuacji robić?
    Chce zobaczyć jak Wybrocza i opozycja stają w obronie niezaszczepionych.
  • Tim Pool i jego wesoła leśna ekipa połapali COVIDy. Refleksje szefa w tomacie zatem (pierwszy filmik o (ciężkim) przebiegu jego własnej choroby, drugi to rozważania z punktu widzenia pracodawcy).

• Szczepieni byli ci od tego Tima Poola?
  • edytowano November 2021
    polmisiek napisal(a):
    Szczepieni byli ci od tego Tima Poola?
    Niektórzy tak, niektórzy nie (Lydia na pewno nie, bo ma stwardnienie rozsiane i przeciwwskazanie od lekarza). Byli zaszczepieni którzy mieli pozytywny wynik testu, byli też tacy którzy test przeszli negatywnie - a okazali się chorzy. Jeden zaszczepiony niedawno który zachorował - przechodził chorobę łagodniej niż inny zaszczepiony, ale zaszczepiony kilka miesięcy temu. Dość skomplikowana układanka, a próba zbyt mała (kilkanaście osób), by wypowiadać się ex cathedra. Obowiązku szczepień Pool wprowadzić nadal nie zamierza.
  • Ameryka jest jednak daleko. Np. taki tekst "państwo jest wrogiem" Polak i Amerykanin zrozumieją zupełnie inaczej.
  • los napisal(a):
    Ameryka jest jednak daleko. Np. taki tekst "państwo jest wrogiem" Polak i Amerykanin zrozumieją zupełnie inaczej.
    To prawda. Wczoraj niebiescy mieli w Stanach okrutne trzęsienie gaci, przymusy szczepienne były w tle wielu wyścigów wyborczych (na pewno w Wirginii i New Jersey) - ciekawe, jak to się rozwinie.
    Bidet przekłada datę przymusu szczepiennego na styczeń.

Bo okres świąteczny i szczyt handlowy.

• w zeszłym roku w NRF było o 4,9% zgonów więcej niż rok wcześniej
    za to w tym roku mają inflację 4,1%
    nie ma powodów na wiązanie tych faktów
  • Polecam kanał pani profesor na fejsiku https://www.facebook.com/Prof-Agnieszka-Szuster-Ciesielska-wirusolog-immunolog-102990628638982/

"Bardzo interesująca korelacja. Gdy porównamy średni wskaźnik zakażeń na 100 tys. mieszkańców każdego województwa z obecnością przeciwciał ant-SARS-CoV-2 u osób poniżej 20 roku życia, to mamy potencjalne wytłumaczenie dlaczego wskaźniki zakażeń są takie wysokie w województwie lubelskim, podlaskim, mazowieckim i zachodniopomorskim.
    Mapa po lewej stronie – wskaźniki zakażeń na 100 tys. mieszkańców (dzisiejsze).
    Mapa po prawej stronie – występowanie przeciwciał przeciw SARS-CoV-2 u osób poniżej 20 roku życia (biały kolor – najniższe). Obecność przeciwciał poinfekcyjnych i/lub poszczepiennych.
    Źródło: "

image
  • Szwagier zmarł. 10 dni choroby (z czego pierwszych 6 kluczowych leczenie w domu na "zapalenie oskrzeli", wykonanie testu dopiero przy agonalnej saturacji 74) i wszystko się zmieniło. Szwagier antyszczepionkowiec w zaświatach, więc tutaj firma komputerowa zatrudniająca kilka osób przestała istnieć... Siostra, czworo dzieci.
    Naprawdę mam jak najgorsze myśli pod adresem zjebów z Konfederacji. Oni z siostrą całe lata właściwie nie interesowali się polityką. Ostatnie trzy lata się radykalizowali co było dla mnie dziwne. Dlaczego?
  • dyzio napisal(a):
    Szwagier zmarł. 10 dni choroby (z czego pierwszych 6 kluczowych leczenie w domu na "zapalenie oskrzeli", wykonanie testu dopiero przy agonalnej saturacji 74) i wszystko się zmieniło. Szwagier antyszczepionkowiec w zaświatach, więc tutaj firma komputerowa zatrudniająca kilka osób przestała istnieć... Siostra, czworo dzieci.
    Naprawdę mam jak najgorsze myśli pod adresem zjebów z Konfederacji. Oni z siostrą całe lata właściwie nie interesowali się polityką. Ostatnie trzy lata się radykalizowali co było dla mnie dziwne. Dlaczego?
    R.I.P.
    Dobry Boże... +++

Zradykalizowali się bo mieli taką podatność, charakterologiczną czy jak to nazwać. Wśród małych przedsiębiorców bardzo dużo jest szurów, widzę to po znajomych, znajomość ekonomii na poziomie takim samym jak i medycyny czy wszyatkiego innego. Konfederacja przedsiębiorcy, pracowici self made meni, inflacja i paliwo drogie bo Kaczyński drukuje pieniądze patologii która na niego głosuje. Ja też tam byłem, nie wiem dlaczego wyszedłem a inni nie, zresztą jak widać po qizie niby można wyjść ale nie do końca.
  • los napisal(a):
    Ameryka jest jednak daleko. Np. taki tekst "państwo jest wrogiem" Polak i Amerykanin zrozumieją zupełnie inaczej.
    Tam rządzi
    dyzio napisal(a):
    Szwagier zmarł. 10 dni choroby (z czego pierwszych 6 kluczowych leczenie w domu na "zapalenie oskrzeli", wykonanie testu dopiero przy agonalnej saturacji 74) i wszystko się zmieniło. Szwagier antyszczepionkowiec w zaświatach, więc tutaj firma komputerowa zatrudniająca kilka osób przestała istnieć... Siostra, czworo dzieci.
    ...i popierających ich złamasów z PCh24, którzy poświęcają "smiercionkom" i "maseczkom zniewolenia" trzy razy więcej czasu niż sprawom chrześcijaństwa, kryzysu Kościoła, zagrożeniom duchowym, atakom na Polskę etc. razem wziętym.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.