Szwagier pod respiratorem bez przytomności. Oboje z siostrą antyszczepionkowcy. Rokowania złe. Pojechała tam do niej zaszczepiona mama i nie zaraziła się.
U mnie nocował przez tydzien znajomy- jak się okazało antyszczepionkowiec- zataił że miał kontakt z chorą siostrą tydzień wcześniej. Padł u mnie, wydusilem z niego wszystko i zorganizowalem opiekę i przez tydzień postarzał się o 15 lat (teraz już wraca do formy). Mało brakowało ale uniknąl szpitala. Myślę przy tym , że miał szczęście trafiąjc na mnie. Mimo kontaktu z nim i dosłownego ocierania mu potu z czoła ja sam pozostałem negatywny. Czyli jednak szczepionka działa.
Psychologowie dziecięcy twierdzą, że bunt u dziecka wynika z uświadomienia sobie, że świat jest złożony i momentami nieprzyjazny. Maluch nie jest w stanie oddzielić przyjaciół od wrogów, więc sprzeciwia się wszystkiemu. Jak widać odruch ten pozostaje u niektórych dorosłych.
dyzio napisal(a): Czyli jednak szczepionka działa.
Pewnie że działa, tylko zmiennych jest wiele - w samej osobie zaszczepionej i w otoczeniu. Ten sam zaszczepiony który na pracy zdalnej wyśpi się i mając chorego w domu się nie zarazi, uległby chorobie gdyby niewyspany-osłabiony poszedł do pracy gdzie ma 4 chorych.
peterman napisal(a): Co oni kombinują z tą ustawą pracoszczepieniową?
Biznes się domaga, żeby mógł normalnie pracować w tym wywalić z roboty pracownika który musi pracować z ludźmi a nie chce się stosować do niczego.
Wataha Siarkowskiej ściga wszelkie próby pracodawców zmierzające do nagradzania za szczepienie, sprawdzania który z pracowników jest szczepiony (w kontekście dopuszczania do pracy z ludźmi, z żywnością, wodą pitną, delegacji zagranicznych itd). Wataha twierdzi, że jest to sprzeczne z Konstytucją. Bo sanitaryzm. Konstytucja dopuszcza możliwość ograniczenia gwarantowanych wolności w przypadku koniecznym dla ochrony zdrowia publicznego, ale wyłącznie w drodze ustawy. Stąd pomysł, żeby prawa pracodawców w ustawie zalegalizować.
christoph napisal(a): dyzio- jesteś hiro! w domu, pod opieką lepiej się wychodzi z cova
nie mógł nic zjeść- wszystko smakowało jak roztwór soli i odmawiał. Wyjątek jedyny- szarlotka. Było tak , że miał wyniki pulsoksymetru na granicy karetki pogotowia. Ale wtedy krzyczał jak tak to on pójdzie stąd na czworakach , że woli umrzeć na ulicy niz pójść do szpitala, bo szpitale zabijają, respiratory rozsadzają płuca na śmierć itp. No to ja , ze SOBIE możesz umierać bo wiem, że jesteś mocno praktykujący i w stanie łaski i jestem pewien , ze pójdziesz do nieba i nawet ci zazdroszczę. Ale dla mnie to jednak kłopot, bo lekarz wiszący na linii albo czworo twojego rodzeństwa może mnie rozliczać z zaniechania. Jednak nie spadło poniżej 90.
christoph napisal(a): tak mnie naszło pracodawca nie może pytać o ciążę. czy dostanie takie prawo? kiedyś tam?
Z 1 strony nie może, z 2 strony musi. Kobieta w ciąży nie może być zwolniona z pracy. Ale również nie może wykonywać niektórych rodzajów prac. Behapowiec wie.
christoph napisal(a): tak mnie naszło pracodawca nie może pytać o ciążę. czy dostanie takie prawo? kiedyś tam?
Z 1 strony nie może, z 2 strony musi. Kobieta w ciąży nie może być zwolniona z pracy. Ale również nie może wykonywać niektórych rodzajów prac. Behapowiec wie.
peterman napisal(a): Co oni kombinują z tą ustawą pracoszczepieniową?
Biznes się domaga, żeby mógł normalnie pracować w tym wywalić z roboty pracownika który musi pracować z ludźmi a nie chce się stosować do niczego.
Wataha Siarkowskiej ściga wszelkie próby pracodawców zmierzające do nagradzania za szczepienie, sprawdzania który z pracowników jest szczepiony (w kontekście dopuszczania do pracy z ludźmi, z żywnością, wodą pitną, delegacji zagranicznych itd). Wataha twierdzi, że jest to sprzeczne z Konstytucją. Bo sanitaryzm. Konstytucja dopuszcza możliwość ograniczenia gwarantowanych wolności w przypadku koniecznym dla ochrony zdrowia publicznego, ale wyłącznie w drodze ustawy. Stąd pomysł, żeby prawa pracodawców w ustawie zalegalizować.
Czy te osoby są psychicznie gotowe na odkrycie systemu medycyny pracy, w tym np. książeczek sanepidu, albo badań wzroku dla kierowców?
PiS dostanie tą ustawą w japę jak mokrą rybą przy urnach w 2023 roku - taka moja prognoza. Oczywiście przez dwa lata wszystko może jeszcze stanąć na głowie i z powrotem, i to kilka razy. Ruskie wchodzą właśnie z giwerami w nasze granice.
Tim Pool i jego wesoła leśna ekipa połapali COVIDy. Refleksje szefa w tomacie zatem (pierwszy filmik o (ciężkim) przebiegu jego własnej choroby, drugi to rozważania z punktu widzenia pracodawcy).
polmisiek napisal(a): Szczepieni byli ci od tego Tima Poola?
Niektórzy tak, niektórzy nie (Lydia na pewno nie, bo ma stwardnienie rozsiane i przeciwwskazanie od lekarza). Byli zaszczepieni którzy mieli pozytywny wynik testu, byli też tacy którzy test przeszli negatywnie - a okazali się chorzy. Jeden zaszczepiony niedawno który zachorował - przechodził chorobę łagodniej niż inny zaszczepiony, ale zaszczepiony kilka miesięcy temu. Dość skomplikowana układanka, a próba zbyt mała (kilkanaście osób), by wypowiadać się ex cathedra. Obowiązku szczepień Pool wprowadzić nadal nie zamierza.
los napisal(a): Ameryka jest jednak daleko. Np. taki tekst "państwo jest wrogiem" Polak i Amerykanin zrozumieją zupełnie inaczej.
To prawda. Wczoraj niebiescy mieli w Stanach okrutne trzęsienie gaci, przymusy szczepienne były w tle wielu wyścigów wyborczych (na pewno w Wirginii i New Jersey) - ciekawe, jak to się rozwinie.
"Bardzo interesująca korelacja. Gdy porównamy średni wskaźnik zakażeń na 100 tys. mieszkańców każdego województwa z obecnością przeciwciał ant-SARS-CoV-2 u osób poniżej 20 roku życia, to mamy potencjalne wytłumaczenie dlaczego wskaźniki zakażeń są takie wysokie w województwie lubelskim, podlaskim, mazowieckim i zachodniopomorskim. Mapa po lewej stronie – wskaźniki zakażeń na 100 tys. mieszkańców (dzisiejsze). Mapa po prawej stronie – występowanie przeciwciał przeciw SARS-CoV-2 u osób poniżej 20 roku życia (biały kolor – najniższe). Obecność przeciwciał poinfekcyjnych i/lub poszczepiennych. Źródło:
Szwagier zmarł. 10 dni choroby (z czego pierwszych 6 kluczowych leczenie w domu na "zapalenie oskrzeli", wykonanie testu dopiero przy agonalnej saturacji 74) i wszystko się zmieniło. Szwagier antyszczepionkowiec w zaświatach, więc tutaj firma komputerowa zatrudniająca kilka osób przestała istnieć... Siostra, czworo dzieci. Naprawdę mam jak najgorsze myśli pod adresem zjebów z Konfederacji. Oni z siostrą całe lata właściwie nie interesowali się polityką. Ostatnie trzy lata się radykalizowali co było dla mnie dziwne. Dlaczego?
dyzio napisal(a): Szwagier zmarł. 10 dni choroby (z czego pierwszych 6 kluczowych leczenie w domu na "zapalenie oskrzeli", wykonanie testu dopiero przy agonalnej saturacji 74) i wszystko się zmieniło. Szwagier antyszczepionkowiec w zaświatach, więc tutaj firma komputerowa zatrudniająca kilka osób przestała istnieć... Siostra, czworo dzieci. Naprawdę mam jak najgorsze myśli pod adresem zjebów z Konfederacji. Oni z siostrą całe lata właściwie nie interesowali się polityką. Ostatnie trzy lata się radykalizowali co było dla mnie dziwne. Dlaczego?
Zradykalizowali się bo mieli taką podatność, charakterologiczną czy jak to nazwać. Wśród małych przedsiębiorców bardzo dużo jest szurów, widzę to po znajomych, znajomość ekonomii na poziomie takim samym jak i medycyny czy wszyatkiego innego. Konfederacja przedsiębiorcy, pracowici self made meni, inflacja i paliwo drogie bo Kaczyński drukuje pieniądze patologii która na niego głosuje. Ja też tam byłem, nie wiem dlaczego wyszedłem a inni nie, zresztą jak widać po qizie niby można wyjść ale nie do końca.
los napisal(a): Ameryka jest jednak daleko. Np. taki tekst "państwo jest wrogiem" Polak i Amerykanin zrozumieją zupełnie inaczej.
Tam rządzi
dyzio napisal(a): Szwagier zmarł. 10 dni choroby (z czego pierwszych 6 kluczowych leczenie w domu na "zapalenie oskrzeli", wykonanie testu dopiero przy agonalnej saturacji 74) i wszystko się zmieniło. Szwagier antyszczepionkowiec w zaświatach, więc tutaj firma komputerowa zatrudniająca kilka osób przestała istnieć... Siostra, czworo dzieci. Naprawdę mam jak najgorsze myśli pod adresem zjebów z Konfederacji. Oni z siostrą całe lata właściwie nie interesowali się polityką. Ostatnie trzy lata się radykalizowali co było dla mnie dziwne. Dlaczego?
...i popierających ich złamasów z PCh24, którzy poświęcają "smiercionkom" i "maseczkom zniewolenia" trzy razy więcej czasu niż sprawom chrześcijaństwa, kryzysu Kościoła, zagrożeniom duchowym, atakom na Polskę etc. razem wziętym.
Komentarz
kiedyś pludrak - mieszanka francusko-niemiecka
a dziś ksero z USA
U mnie nocował przez tydzien znajomy- jak się okazało antyszczepionkowiec- zataił że miał kontakt z chorą siostrą tydzień wcześniej. Padł u mnie, wydusilem z niego wszystko i zorganizowalem opiekę i przez tydzień postarzał się o 15 lat (teraz już wraca do formy). Mało brakowało ale uniknąl szpitala. Myślę przy tym , że miał szczęście trafiąjc na mnie. Mimo kontaktu z nim i dosłownego ocierania mu potu z czoła ja sam pozostałem negatywny. Czyli jednak szczepionka działa.
w domu, pod opieką lepiej się wychodzi z cova
Konstytucja dopuszcza możliwość ograniczenia gwarantowanych wolności w przypadku koniecznym dla ochrony zdrowia publicznego, ale wyłącznie w drodze ustawy. Stąd pomysł, żeby prawa pracodawców w ustawie zalegalizować.
pracodawca nie może pytać o ciążę.
czy dostanie takie prawo?
kiedyś tam?
Kobieta w ciąży nie może być zwolniona z pracy. Ale również nie może wykonywać niektórych rodzajów prac. Behapowiec wie.
Konstytucja dopuszcza możliwość ograniczenia gwarantowanych wolności w przypadku koniecznym dla ochrony zdrowia publicznego, ale wyłącznie w drodze ustawy. Stąd pomysł, żeby prawa pracodawców w ustawie zalegalizować.
Czy te osoby są psychicznie gotowe na odkrycie systemu medycyny pracy, w tym np. książeczek sanepidu, albo badań wzroku dla kierowców?
Bo okres świąteczny i szczyt handlowy.
za to w tym roku mają inflację 4,1%
nie ma powodów na wiązanie tych faktów
"Bardzo interesująca korelacja. Gdy porównamy średni wskaźnik zakażeń na 100 tys. mieszkańców każdego województwa z obecnością przeciwciał ant-SARS-CoV-2 u osób poniżej 20 roku życia, to mamy potencjalne wytłumaczenie dlaczego wskaźniki zakażeń są takie wysokie w województwie lubelskim, podlaskim, mazowieckim i zachodniopomorskim.
Mapa po lewej stronie – wskaźniki zakażeń na 100 tys. mieszkańców (dzisiejsze).
Mapa po prawej stronie – występowanie przeciwciał przeciw SARS-CoV-2 u osób poniżej 20 roku życia (biały kolor – najniższe). Obecność przeciwciał poinfekcyjnych i/lub poszczepiennych.
Źródło:
Naprawdę mam jak najgorsze myśli pod adresem zjebów z Konfederacji. Oni z siostrą całe lata właściwie nie interesowali się polityką. Ostatnie trzy lata się radykalizowali co było dla mnie dziwne. Dlaczego?
Zradykalizowali się bo mieli taką podatność, charakterologiczną czy jak to nazwać. Wśród małych przedsiębiorców bardzo dużo jest szurów, widzę to po znajomych, znajomość ekonomii na poziomie takim samym jak i medycyny czy wszyatkiego innego. Konfederacja przedsiębiorcy, pracowici self made meni, inflacja i paliwo drogie bo Kaczyński drukuje pieniądze patologii która na niego głosuje. Ja też tam byłem, nie wiem dlaczego wyszedłem a inni nie, zresztą jak widać po qizie niby można wyjść ale nie do końca.