Odpierdoliło ludziom. Nim się obejrzałem wszystko pozamykali. Na Fejsbukach baby szaleją dosłownie. Namawiają do donoszenia ma wszystkich, każdy jest potencjalnym wrogiem i NOSICIELEM ! Jakby miały broń to by strzelały. Do wszystkiego co białkowe.
JORGE napisal(a): Odpierdoliło ludziom. Nim się obejrzałem wszystko pozamykali. Na Fejsbukach baby szaleją dosłownie. Namawiają do donoszenia ma wszystkich, każdy jest potencjalnym wrogiem i NOSICIELEM ! Jakby miały broń to by strzelały. Do wszystkiego co białkowe.
Na mnie już donieśli (bo siostra 3 tyg. temu wróciła z Neapolu- kapuś doniósł , ze TYDZIEN temu) i mimo że nie miałem z nią kontaktu to był telefon z policji
Bezapelacyjnie trzeba odciąć kobiety od wszelkich decyzji i je odseparować od komunikacji ze światem zewnętrznym. Bo teraz siedzą pozamykane w domach i nakręcają się, dzwonią, sraczki wątkowe na fejsbukach. Histeria totalna.
Tak działa strach i brak wiedzy - i brak jakiegoś osobistego, intelektualnego uporządkowania hierarchii wartości. Czysty instynkt, jak u zwierząt. Ale przynajmniej może dzięki temu strachowi dopilnują swoich dzieci, żeby nie szwendały się bez sensu poza domem.
JORGE napisal(a): Bezapelacyjnie trzeba odciąć kobiety od wszelkich decyzji i je odseparować od komunikacji ze światem zewnętrznym. Bo teraz siedzą pozamykane w domach i nakręcają się, dzwonią, sraczki wątkowe na fejsbukach. Histeria totalna.
Na tt lepiej, udzielają się głównie posłanki z PO i wszyscy je nazywają idiotkami. Ja też. Wniosek? Prawicowych kobiet odcinać nie należy ;-)
Mania napisal(a): Przepaść dzieli kretynów z PO od Zandberga.
Pełna racja,
Dyzio_znowu napisal(a):
JORGE napisal(a): Odpierdoliło ludziom. Nim się obejrzałem wszystko pozamykali. Na Fejsbukach baby szaleją dosłownie. Namawiają do donoszenia ma wszystkich, każdy jest potencjalnym wrogiem i NOSICIELEM ! Jakby miały broń to by strzelały. Do wszystkiego co białkowe.
Na mnie już donieśli (bo siostra 3 tyg. temu wróciła z Neapolu- kapuś doniósł , ze TYDZIEN temu) i mimo że nie miałem z nią kontaktu to był telefon z policji
Stawiam na jakieś pro-kodziarskie mendy, którym strasznie ta pielgrzymka przeszkadzała. U mnie w robocie (od poniedziałku pracuję już zdalnie) byli tacy co szydzili z katolików nawołujących w mediach społecznościowych do modlitwy. Oczywiście wirus roznosił się w ich mniemaniu m. in. przez Msze i Komunię, a knajpy, puby i koncerty zapewne skrzętnie omijał...nieimprezowy on jakiś.
JORGE napisal(a): Bezapelacyjnie trzeba odciąć kobiety od wszelkich decyzji i je odseparować od komunikacji ze światem zewnętrznym. Bo teraz siedzą pozamykane w domach i nakręcają się, dzwonią, sraczki wątkowe na fejsbukach. Histeria totalna.
Muszę przyznać, że doceniłam robotę, jaką dziś odstawiła jedna z topowych jutuberek, Maxineczka. "Nudzisz się w domu? Ja ci znajdę robotę!"
Na tt lepiej, udzielają się głównie posłanki z PO i wszyscy je nazywają idiotkami. Ja też. Wniosek? Prawicowych kobiet odcinać nie należy ;-)
Najgorsze są te piszące z Niemiec albo UK. Większość nie używa polskich znaków i pisze z błędami ortograficznymi. Widzisz "puste polki" i nie wiesz czy chodzi o puste półki czy o puste Polki.
Teraz poważnie, może Was interesuje jak tam u nasz: Archidiecezja w Toronto wydała rozporządzenie, że wszystkie niedzielne Msze Święte są odwołane na kilka tygodni. Nie powiedzieli konkretnej daty do kiedy. Wszystkie Msze Święte w tygodniu będą odbywały się jak do tej pory, prawdopodobnie dlatego, że przychodzi mało osób, chociaż na codzienną Tridentinę o 11:30 przychodzi wiecej niż na 8:30 w niedzielę. Mimo odwołania Mszy Świętych kościoły w weekendy będą otwarte żeby wierni mogli samemu się modlić. Dowiedziałem się o tym wczoraj na Drodze Krzyżowej bo rozporządzenie było wydane dopiero wczoraj czyli 13 marca po południu. Do tej pory nie było żadnych restrykcji ale wszyscy spodziewali się, że wcześniej czy później archidiecezja zajmie jakieś stanowisko. Poszliśmy z żoną na Mszę Świętą dzisiaj rano. Pierwszą rzeczą którą zauważyłem po wejściu do kościoła było to że nie ma święconej wody, która jeszcze wczoraj była. Ksiądz powtórzył wiadomość dla tych którzy jeszcze tego nie słyszeli i dodał, że Komunię Świętą można przyjmować na rękę lub do ust ale ci którzy chcą przyjąć na rękę mają podejść pierwsi a po nich ci którzy chcą przyjąć do ust. Wszystko to nie dziwota bo właściwie wczoraj w Toronto bardzo dużo się zmieniło pod względem restrykcji spowodowanych wirusem. Pozamykali szkoły, uniwersytety, wystawy, teatry, kina, koncerty, muzea, opery i tym podobne. Zawieszone są wszystkie ligowe mecze bejsbolowe, hokejowe, koszykówki i piłki nożnej aż do odwołania. Premier Ontario przeznaczył 10 milionów na kampanię reklamową mającą na celu zwiększenie świadomości społecznej na temat wirusa. Prime Minister Trudeau, który sam wraz z rodziną jest poddany kwarantannie po tym jak jego żona przywiozła wirusa z UK przeznaczył 1 miliard na walkę z COVID-19 i 10 miliardów na pobudzenie gospodarki. Byłem dzisiaj w sklepie zrobić zakupy. Ludzi jak na sobotę nie tak dużo, ale zauważyłem brak papieru toaletowego, tańszych makaronów, niektórych konserw i wody w butelkach. Braki papieru i wody są już od tygodnia. Kranówa w Toronto jest zdatna do picia i bardzo dobra w smaku, nie wiem czy ludzie myślą, że wody w kranie zabraknie? Co do papieru to są jeszcze ręczniki papierowe, serwetki no i gazet na pewno nie zabraknie. Mamy w domu bidet więc z higieną nie będzie problemu a szarej wody łapać nie zamierzam. Oprócz tego wszystko w normie, transport publiczna działa i powiedzieli, że żadnych restrykcji pod tym względem nie będzie. Ludzie w sklepach bez masek, bez zasłoniętych twarzy, próbują tylko trzymać dystans. Ja ogólnie żadnej paniki nie zauważyłem.
Notto napisal(a): Muszę przyznać, że doceniłam robotę, jaką dziś odstawiła jedna z topowych jutuberek, Maxineczka. "Nudzisz się w domu? Ja ci znajdę robotę!"
Komentarz
to było w Świnoujściu
Tym niemniej pytanie aktualne.
Żeby leczyc ich w polskich szpitalach?
też tak pomyślałam....
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Do kraju tego..
👣
🐾
🐾
Archidiecezja w Toronto wydała rozporządzenie, że wszystkie niedzielne Msze Święte są odwołane na kilka tygodni. Nie powiedzieli konkretnej daty do kiedy. Wszystkie Msze Święte w tygodniu będą odbywały się jak do tej pory, prawdopodobnie dlatego, że przychodzi mało osób, chociaż na codzienną Tridentinę o 11:30 przychodzi wiecej niż na 8:30 w niedzielę. Mimo odwołania Mszy Świętych kościoły w weekendy będą otwarte żeby wierni mogli samemu się modlić. Dowiedziałem się o tym wczoraj na Drodze Krzyżowej bo rozporządzenie było wydane dopiero wczoraj czyli 13 marca po południu. Do tej pory nie było żadnych restrykcji ale wszyscy spodziewali się, że wcześniej czy później archidiecezja zajmie jakieś stanowisko. Poszliśmy z żoną na Mszę Świętą dzisiaj rano. Pierwszą rzeczą którą zauważyłem po wejściu do kościoła było to że nie ma święconej wody, która jeszcze wczoraj była. Ksiądz powtórzył wiadomość dla tych którzy jeszcze tego nie słyszeli i dodał, że Komunię Świętą można przyjmować na rękę lub do ust ale ci którzy chcą przyjąć na rękę mają podejść pierwsi a po nich ci którzy chcą przyjąć do ust.
Wszystko to nie dziwota bo właściwie wczoraj w Toronto bardzo dużo się zmieniło pod względem restrykcji spowodowanych wirusem. Pozamykali szkoły, uniwersytety, wystawy, teatry, kina, koncerty, muzea, opery i tym podobne. Zawieszone są wszystkie ligowe mecze bejsbolowe, hokejowe, koszykówki i piłki nożnej aż do odwołania.
Premier Ontario przeznaczył 10 milionów na kampanię reklamową mającą na celu zwiększenie świadomości społecznej na temat wirusa. Prime Minister Trudeau, który sam wraz z rodziną jest poddany kwarantannie po tym jak jego żona przywiozła wirusa z UK przeznaczył 1 miliard na walkę z COVID-19 i 10 miliardów na pobudzenie gospodarki.
Byłem dzisiaj w sklepie zrobić zakupy. Ludzi jak na sobotę nie tak dużo, ale zauważyłem brak papieru toaletowego, tańszych makaronów, niektórych konserw i wody w butelkach. Braki papieru i wody są już od tygodnia. Kranówa w Toronto jest zdatna do picia i bardzo dobra w smaku, nie wiem czy ludzie myślą, że wody w kranie zabraknie? Co do papieru to są jeszcze ręczniki papierowe, serwetki no i gazet na pewno nie zabraknie. Mamy w domu bidet więc z higieną nie będzie problemu a szarej wody łapać nie zamierzam.
Oprócz tego wszystko w normie, transport publiczna działa i powiedzieli, że żadnych restrykcji pod tym względem nie będzie. Ludzie w sklepach bez masek, bez zasłoniętych twarzy, próbują tylko trzymać dystans. Ja ogólnie żadnej paniki nie zauważyłem.
👣
🐾
🐾