Niby cel szczytny, ale powoduje gorsze rezultaty niż do tej pory, ulice zapchane juz od wczoraj, nie wiem kto tam parkuje, ale widze że rano tylko nowe auta krążyły i szukały miejsc postojowych, a tu nie ma....
Właśnie wykryto "koronowanego" naczelnika w Dyrekcji Generalnej LP. A że jesteśmy w stałych kontaktach z gmachem na Grójeckiej, więc zalecono nam jako domyślną opcję pracę zdalną.
A Kurakowi nie czytać tylko wysłać goły link (polski - na początku jest wszak źródło) i mógłby to zrobić którykolwiek użytkownik TT, bo ja akurat nie jestem. A ten idiota (w tym wypadku) naprawdę ma zbyt dużą liczbę wielbicieli, żeby mu pozwalać na tak obstrukcyjną działalność.
Rafał napisal(a): Co nie przeszkadza Niemcom I Amerykanom już walczyć o patent na szczepionkę. A polscy naukowcy którzy co nieco ważnego, czego rzecz jasna nie rozumiem, odkryli na temat charakterystyki tego wirusa udostępnili to od razu bezpłatnie wszystkim.
To jest bulszit i lans tego Drąga. Jest kilka sposobów zabierania się za szczepionkę lub leki na tego wirusa. Parę osób na uczelni to śmiech na sali, a nie poważne badania w celach medycznych. Firmy, kasa, procedury żeby nie było przestojów. Musi być baza (sprzęt ludzie organizacja), a tego na tą skalę w Polsce nie ma. To mogą zrobić laboratoria w bigpharma lub w bogatej spółce rosnącej (takie są tylko w USA). A później badania kliniczne, w Polsce niewykonalne.
Obraz medialny nie ma tu nic wspólnego z rzeczywistością.
Być może to jest lans (sam fakt, że gość czuł nieodpartą potrzebę publikowania swojego zdjęcia o czymś może świadczyć) . W pewnym stopniu jest to bullshit. Od początku jednak: p. prof. Drąg się liczy w nauce i to nie jest postać znikąd. Jego praca jest ważna. Artykuł sugeruje jednak (a może nie sugeruje, lecz większość czytelników tak to odbiera), że pojawił się coronavirus a p. prof. zaraz coś wymyślił. To, o czym traktuje artykuł, nie jest wymyślane na kolanie, a powstaje przez lata. To nie są nowe osiągnięcia. W tym sensie to nie jest bullshit. W innym jednak trochę jest, bo to nie doprowadziło do poradzenia sobie z grypą. Więc jest to jakiś pierwszy krok, po którym, żeby ten pierwszy miał duże znaczenie, muszą pójść inne a one jeszcze nie poszły.
Artykuł na pewno jednak uspokaja część odbiorców. O! Patrzcie! Jest choroba i naukowcy pracują, żeby ją rozpracować, dlatego proszę się spokojnie rozejść, wszystko jest pod kontrolą.
Filmik tendencyjny (niedziela rano) ale wysłałem w charakterze pozdrowienia moim projektowym znajomym z niedoszłego spotkania ktore miało być w przyszłym tygodniu. Lider projektu, Włoch pracujący w Szkocji, odpisał, że życzyłby sobie takich mądrych posunięć władz, jakie mamy w Polsce. Nie wiem tylko, czy miał na myśli kontrast do Italiańców czy Brytoli.
A Kurakowi nie czytać tylko wysłać goły link (polski - na początku jest wszak źródło) i mógłby to zrobić którykolwiek użytkownik TT, bo ja akurat nie jestem. A ten idiota (w tym wypadku) naprawdę ma zbyt dużą liczbę wielbicieli, żeby mu pozwalać na tak obstrukcyjną działalność.
To nic nie da, MK jest nieprzemakalny.
Inna rzecz, że Medium już wrzucał absolutne fałszywki na inne tematy (na przykład o The Fandom Menace), więc jego wiarygodność jest równie wysoka jak innych publikatorów.
Mania napisal(a): Tak sobie myślę, że skoro B. Johnson olał epidemię, skoro Macron olał epidemię - a są to ludzie raczej dobrze poinformowani- to może oni wiedzą, że walka nic nie da ??? Że jesteśmy skazani na przegraną?
Trzeba też brać pod uwagę to, że są to idioci.
Nie zapominajmy o tradycji, że lud ma zaszczyt i obowiązek umrzeć za Władcę. W tych krajach jest to silnie zakorzenione.
To nic nie da, MK jest nieprzemakalny.
Inna rzecz, że Medium już wrzucał absolutne fałszywki na inne tematy (na przykład o The Fandom Menace), więc jego wiarygodność jest równie wysoka jak innych publikatorów.
No dobrze. Przeczytałam pobieżnie i nie przeanalizowałam od strony matematycznej, przyznaję bez bicia. Są tu znakomici matematycy, którzy są w stanie zweryfikować merytoryczną stronę artykułu, z pewnością nie ja.
Jeśli chodzi o MK - nie tyle na nim mi zależy, ile na umieszczeniu linka w jego TT. Może jednak nie skasuje... Chyba, że faktycznie wyliczenia shitowe.
EDIT - jedną bzdurę wyłapałam - wirus wcale nie utrzymuje się do 9 dni na powierzchniach tylko szybko ginie. Tu akurat wierzę specjaliście wirusologowi, nie matematykowi.
Filmik tendencyjny (niedziela rano) ale wysłałem w charakterze pozdrowienia moim projektowym znajomym z niedoszłego spotkania ktore miało być w przyszłym tygodniu. Lider projektu, Włoch pracujący w Szkocji, odpisał, że życzyłby sobie takich mądrych posunięć władz, jakie mamy w Polsce. Nie wiem tylko, czy miał na myśli kontrast do Italiańców czy Brytoli.
Kraje przodujące w postępie jak Wielka Brytania i Szwecja podchodzą do sprawy ze spokojem. Wirus nie jest zagrożeniem dla postępu bo eliminuje tylko około 2 % społeczeństwa. W domyśle słabe i kosztowne 2 % więc dla gospodarki może być nawet korzystny.
Jest jeden niewątpliwy plus podejścia Kurki do koronawirusa: po tych wszystkich kasandrycznych wizjach i hiobowych wieściach z innych źródeł, można sobie poczytać coś optymistycznego.
Rafał napisal(a): Kraje przodujące w postępie jak Wielka Brytania i Szwecja podchodzą do sprawy ze spokojem. Wirus nie jest zagrożeniem dla postępu bo eliminuje tylko około 2 % społeczeństwa. W domyśle słabe i kosztowne 2 % więc dla gospodarki może być nawet korzystny.
Oczywiście. Kilka krajów zachodnich nie miało oporów przed wprowadzeniem eutanazji, to dlaczego miałyby walczyć z przesiewem naturalnym?
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Na marginesie: https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries Po posortowaniu tabeli za pomocą ostatniej kolumny, wyszło że Włosi to albo kompletni idioci albo mają bardzo dużo nie zdiagnozowanych przypadków i państwo mocno teoretyczne. Cała pierwsza trójka wyróżnia się bardzo in minus. Ciekawe123
Exspectans napisal(a): Jest jeden niewątpliwy plus podejścia Kurki do koronawirusa: po tych wszystkich kasandrycznych wizjach i hiobowych wieściach z innych źródeł, można sobie poczytać coś optymistycznego.
Skandynawskie linie lotnicze SAS ogłosiły, że od poniedziałku zwolnią tymczasowo do 10 tys. osób, czyli 90 proc. pracowników oraz znacznie zredukują liczbę połączeń. Decyzja ma związek ze skutkami pandemii koronawirusa.
Źródło poproszę teraz o zachwyty nad niewidzialną rencom rynku i że chciwość jest dobra, a zysk najważniejszy. UPDATE: rządowa pomoc dla LOtu to jest majstersztyk, jestem pełen podziwu.
Skandynawskie linie lotnicze SAS ogłosiły, że od poniedziałku zwolnią tymczasowo do 10 tys. osób, czyli 90 proc. pracowników oraz znacznie zredukują liczbę połączeń. Decyzja ma związek ze skutkami pandemii koronawirusa.
Źródło poproszę teraz o zachwyty nad niewidzialną rencom rynku i że chciwość jest dobra, a zysk najważniejszy.
Już tam liberaliści kombinują, jak obwinić o epidemię "socjalistów". "urzędasów" i "opresyjne państwo", a jedynym ratunkiem przeciw niej jest oczywiście Niewidzialna Ręka Rynku.
Kuba_ napisal(a): Przydałoby się to przeczytać Matce Kurce i o. Szustakowi.
ostatni raz napiszę o MKurce (czytałem go ze względu na wojenkę z Owsiakiem, ale tak jak mawia kol.los, na palanta lewaka owsikowego tylko pajac lewak grzybkowy) wpis z przed chwili, 16. marca 15:30
Maria napisal(a): EDIT - jedną bzdurę wyłapałam - wirus wcale nie utrzymuje się do 9 dni na powierzchniach tylko szybko ginie. Tu akurat wierzę specjaliście wirusologowi, nie matematykowi.
Rafał napisal(a): Może. Z linków wyżej wynika że Stany radza sobie średnio. Nawet jak ma się bigpharma albo się szybko rośnie a może szczególnie wtedy, chciwość rozum odbiera. Bo te firmy za funkcję celu nie mają efektów zdrowotnych tylko masę zysku a może nawet nie to tylko technologiczny image.
Firma ModeRNA ruszyła już z testami klinicznymi, także ten, no. Niemcy (z Polką jako szefową jednego z działów) z CureVac też są na dobrej drodze, aż się zrobił dyplomatyczny skandal. Amerykanie (nie wiem tylko za pomocą jakich przedstawicieli) chcieli kupić wyłączność za dużą bańkę. Chyba było ostro, skoro Niemcy zmienili z dnia na dzień CEO i został nim jeden z założycieli.
JORGE napisal(a): Jakaś mądra głowa powiedziała, że właściwie wirusy nie są organizmami żywymi. Fajnie. No to czym są ? Może mi ktoś przybliżyć zagadnienie ?
Kawałkiem kodu (cząstka organiczną, bez własnego metabolizmu), który wykonuje się (mnoży) dopiero gdy ktoś wklei go (np. zarazi się przez wsadzenie palucha do ust) w większy program (odpowiednią komórkę żywego organizmu).
Komentarz
Niby cel szczytny, ale powoduje gorsze rezultaty niż do tej pory, ulice zapchane juz od wczoraj, nie wiem kto tam parkuje, ale widze że rano tylko nowe auta krążyły i szukały miejsc postojowych, a tu nie ma....
W tym sensie to nie jest bullshit.
W innym jednak trochę jest, bo to nie doprowadziło do poradzenia sobie z grypą. Więc jest to jakiś pierwszy krok, po którym, żeby ten pierwszy miał duże znaczenie, muszą pójść inne a one jeszcze nie poszły.
Artykuł na pewno jednak uspokaja część odbiorców. O! Patrzcie! Jest choroba i naukowcy pracują, żeby ją rozpracować, dlatego proszę się spokojnie rozejść, wszystko jest pod kontrolą.
Tym się pocieszam.
No dobrze. Przeczytałam pobieżnie i nie przeanalizowałam od strony matematycznej, przyznaję bez bicia. Są tu znakomici matematycy, którzy są w stanie zweryfikować merytoryczną stronę artykułu, z pewnością nie ja.
Jeśli chodzi o MK - nie tyle na nim mi zależy, ile na umieszczeniu linka w jego TT. Może jednak nie skasuje...
Chyba, że faktycznie wyliczenia shitowe.
EDIT - jedną bzdurę wyłapałam - wirus wcale nie utrzymuje się do 9 dni na powierzchniach tylko szybko ginie. Tu akurat wierzę specjaliście wirusologowi, nie matematykowi.
Kilka krajów zachodnich nie miało oporów przed wprowadzeniem eutanazji, to dlaczego miałyby walczyć z przesiewem naturalnym?
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Po posortowaniu tabeli za pomocą ostatniej kolumny, wyszło że Włosi to albo kompletni idioci albo mają bardzo dużo nie zdiagnozowanych przypadków i państwo mocno teoretyczne.
Cała pierwsza trójka wyróżnia się bardzo in minus. Ciekawe123
UPDATE: rządowa pomoc dla LOtu to jest majstersztyk, jestem pełen podziwu.
(czytałem go ze względu na wojenkę z Owsiakiem, ale tak jak mawia kol.los, na palanta lewaka owsikowego tylko pajac lewak grzybkowy)
wpis z przed chwili, 16. marca 15:30
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/32035997/
Najnowsze informacje które znalazłem mówią o 2-3 dniach na plastiku i stali nierdzewnej i - uwaga - 3 godziny w powietrzu - https://www.gazetaprawna.pl/amp/1459553,usa-eksperci-koronawirus-utrzymuje-sie-w-powietrzu-nawet-trzy-godziny.html
Niezły skurczybyk.
Niemcy (z Polką jako szefową jednego z działów) z CureVac też są na dobrej drodze, aż się zrobił dyplomatyczny skandal. Amerykanie (nie wiem tylko za pomocą jakich przedstawicieli) chcieli kupić wyłączność za dużą bańkę. Chyba było ostro, skoro Niemcy zmienili z dnia na dzień CEO i został nim jeden z założycieli.