Skip to content

Coronawirus

16162646667257

Komentarz

• qiz napisal(a):
    Co do maseczek, epidemii,, psychowirusa...

Miał ktoś w tym roku grypę? Znacie kogoś, kto miał?
    ja miałem- i w sumie miesiąc na zwolnieniu byłem
  • qiz napisal(a):

Tak. W styczniu 1/3 mojego zespołu przegrypowała, nie wspominając o grypagedonie w przedszkolach i szkołach. Właściwie cały styczeń upłynął pod znakiem zwolnień lekarskich i "opieki nad dzieckiem".
  • Ja miałam lekko przechodziłam (szczepię się regularnie, po 2001 r kiedy to mialam taką grypę, że myslałm, że umrę)
  • Mąż miał grypę w lutym.
  • qiz napisal(a):

Znamy. I?
  • edytowano April 2020
    qiz napisal(a):

ja mam
    zero gorączki, zero kaszlu, nos i zatoki zawalone. moze zreszta to nie grypa...
  • edytowano April 2020
    qiz napisal(a):

Ja zgłaszam całą rodzinę. Sam po raz pierwszy byłem tydzień na zwolnieniu.
  • Mnie dotknęło 2 dni w styczniu bo do pracy wszyscy chorzy chodzili. Efekt? Cały dział przeszedł choć w różnym stopniu nasilenia.
  • Pani_Łyżeczka napisal(a):
    Ja miałam lekko przechodziłam (szczepię się regularnie, po 2001 r kiedy to mialam taką grypę, że myslałm, że umrę)
    czyli szczepic sie?
  • Ja się szczepię na grypę co roku.
  • kulawy_greg napisal(a):
    W kontekście pandemii dużo sie mówi o USA, ale patrząc na statysyki "per milion" to powinno się bardziej mówić o Belgii, Holandii i Szwajcarii.

country detected
    1 Spain 3,277
    2 Switzerland 2,779
    3 Italy 2,375
    4 Belgium 2,156
    5 France 1,804
    6 Austria 1,474
    7 USA 1,417
    8 Germany 1,411
    9 Portugal 1,369
    10 Ireland 1,331
    11 Netherlands 1,270
    12 Israel 1,152
    13 Norway 1,147

country deaths
    1 Spain 330
    2 Italy 302
    3 Belgium 218
    4 France 187
    5 Netherlands 140
    6 UK 118
    7 Switzerland 110
    9 Sweden 79
    10 Ireland 53
    11 USA 50
    12 Iran 49
    13 Denmark 41
    14 Portugal 40
    15 Austria 33
    16 Germany 31
    17 Slovenia 21
    18 Norway 20
    19 Estonia 18
    A we Francji podali jednej doby ponad 1300 zgonów . wcześniej taki boom też był widziany kilka dni temu, gdy jednego dnia doliczyli przypadki i zgony poza szpitalem. Brakuje tam Sowy i Czaszkowskiego.
  • dentysta napisal(a):
    "Szumowski o koronawirusie: Maseczki nie pomagają. 80 proc. zachorowań przebiega w sposób łagodny"
    Wywiad z 26 lutego, warto posłuchać:
    https://gruul.rmf.pl/movies/hd/0009VG8RXUFMUEG3-V1.mp4
    O pacz pan - to zupełnie jak WHO.
    A maseczki pomagają tylko nie gwarantują. Nawet jeśli ograniczają o 10% to już coś.
  • qiz napisal(a):

Koleżanka mojej córki miała (połowa marca) zdiagnozowaną w szpitalu grypę, a co?
  • Idzie na to, że tylko qiz nie miał. Farciarz.
  • Ja miałem 25 lat temu i czołgała mnie przez blisko miesiąc. Od tego czasu nie mam. Tylko zwykłe przeziębienia, mimo że się nie szczepię.
  • qiz napisal(a):
    Sarmata1.2 napisal(a):
    Ja jestem jednym z tych nieodpowiedzialnych ojców. Dwóch szkrabów 8 i 6 lat, małe mieszkanie, niepewna sytuacja z pracą, i maleństwo w drodze... Nie jest to zbyt mądre przyznaję. Jak spotkam tego gostka co mnie uczył NPRu to sobie porozmawiamy...
    Heja, wybacz protekcjonalny ton, ale... człowiek strzela, Pan Bóg kule nosi.
    A co sobie myślałeś parę lat temu? Na takie rzeczy nie wolno narzekać.
    Moja żona twierdzi że u mnie generalnie z myśleniem nie za dobrze... ;-) no nic, zmajstrowałem, muszę teraz wypić to piwo.
  • edytowano April 2020
    Na Sylwestra byłem na Słowacji i przywlekłem coś co mnie przez miesiąc męczyło. Zaczęło sie w drodze powrotnej, następnego dnia miałem prawie 40 stopni i kaszel. Po 4 dniach gorączka ustąpiła, ale prychałem jeszcze 3 tygodnie, a może i dłużej. Nigdy czegoś takiego nie miałem.
  • Może to był koronawirus?
  • edytowano April 2020
    Bezobjawowa wersja wirusa mogła się ponoć pojawić w Europie jeszcze w styczniu, więc kto wie, może nawet to był grudzień...
  • Pytanie czy kolega Jorge umie tańczyć ? Taniec z gwiazdami czeka na pacjenta zero.

Mnie też powaliło ponad miesiąc temu, silne osłabienie ,leżałem tydzień w łóżku . Tyle ,że bez gorączki ale pokasłuje do teraz. W moim wypadku pewnie co innego , tyle że kaszel bardzo długo.Pewnie inna cholera.
  • Wskazane CT klatki schodowej.

• "Dobra, powiedz co konkretnie proponujesz czynić w czasie pandemii?"

W czasie "pandemii" proponuje robić to, co Jarosław Kaczyński!
    image

• kulawy_greg napisal(a):
    W kontekście pandemii dużo sie mówi o USA, ale patrząc na statysyki "per milion" to powinno się bardziej mówić o Belgii, Holandii i Szwajcarii.

country detected
    1 Spain 3,277
    2 Switzerland 2,779
    3 Italy 2,375
    4 Belgium 2,156
    5 France 1,804
    6 Austria 1,474
    7 USA 1,417
    8 Germany 1,411
    9 Portugal 1,369
    10 Ireland 1,331
    11 Netherlands 1,270
    12 Israel 1,152
    13 Norway 1,147

country deaths
    1 Spain 330
    2 Italy 302
    3 Belgium 218
    4 France 187
    5 Netherlands 140
    6 UK 118
    7 Switzerland 110
    9 Sweden 79
    10 Ireland 53
    11 USA 50
    12 Iran 49
    13 Denmark 41
    14 Portugal 40
    15 Austria 33
    16 Germany 31
    17 Slovenia 21
    18 Norway 20
    19 Estonia 18
    Będzie więcej...
    "...Pojawiła się aktualizacja tych wytycznych WHO i nowy kod - U07.2, gdzie dopuszczane jest wpisanie zgonu z powodu Covid-19, kiedy pacjent nie miał wykonanego testu, ale cały wywiad epidemiologiczny wskazuje na to, że był zakażony. Lekarz może posiłkować się np. tym, że pacjent miał objawy wskazujące na Covid-19, był w kwarantannie, czy też miał bezpośredni kontakt z osobami zakażonymi albo tomografia płuc wykazuje zmiany charakterystyczne dla tego zakażenia - tłumaczy Anna Dela, Pełnomocnik Dyrektora ds. Badań i Rozwoju PZH..."

https://portal.abczdrowie.pl/koronawirus-w-polsce-czy-statystyki-dotyczace-smiertelnosci-moga-byc-zanizone
  • Zaniżone są zwłaszcza w krajach protestanckich, z tradycjami eugenicznymi i eutanazyjnymi.

Czemu Włosi i Hiszpanie, a jak czytam -- nawet Fhąsuzi -- mają take duże proporcje? Bo niosą pomoc staruchom.

Niemcy czy Szwedzi, jak się dowiadują, że ten kto wzywa pogotowie, ma 80 czy 90 lat, to mu grzecznie mówią: Zdychaj staruchu, mementaj o morze, nu, zdrowia życzę, ale bez przekonania! Dzięki temu dany starzec umiera z powodu starości czy też zatrzymania akcji serca, a nie na jakieś tam nowomodne wirusy.
  • SigmundvonBurak napisal(a):
    Pytanie czy kolega Jorge umie tańczyć ? Taniec z gwiazdami czeka na pacjenta zero.

Mnie też powaliło ponad miesiąc temu, silne osłabienie ,leżałem tydzień w łóżku . Tyle ,że bez gorączki ale pokasłuje do teraz. W moim wypadku pewnie co innego , tyle że kaszel bardzo długo.Pewnie inna cholera.
    Nie wiem co to było, ale to najdziwniejsza wirusówka w moim życiu. Zaraziłem jednego pracownika, mówił też, że nigdy go tak nie łamało, przestawało i znowu wracało. Czyli u niego inaczej. W każdym razie, na tej Słowacji byli Polacy z całego świata, z Azji, Australii też. Ale objawy choroby, która mnie trafiła, były jednak trochę inne, miałem silny katar w pewnym momencie i opryszczkę na ustach. Jakieś inne gówno, chociaż znajomi od momentu kiedy koronawirus zaczął atakować mówili, że ja już przeszedłem. Ale to żartem bardziej.
  • qiz napisal(a):

Wywiad z prof Gutem wSieci sprzed 2 tygodni profetyczny. Szanuje go bardziej, o ile to możliwe.
    Tak przy okazji, to czytanie gazet z pewną latencją daje ciekawe rezultaty.

• qiz napisal(a):

Moja rodzina. Bardzo ostrą.

Poza tym MZ liczbę chorych oraz zmarłych z powodu grypy bodajże w lutym (albo w styczniu - nie pamiętam) opublikowało na stronie, bo pytanie o to padło na którejś konferencji. Ta druga dana nie była na szczęście jakoś szczególnie imponująca. Ta pierwsza - owszem.
  • Byłem w kościele (pustym) na modlitwie przy "grobie Pańskim" i zauważyłem że praktycznie nie było tam dekoracji grobowej, źle to nie wyglądało ale grobu nie przypominało. Zastanawiam się, czy to dlatego aby ludzie nie uprawiali "churchingu grobowego"? Wiem że niektórym się zdarzało chodzić i podziwiać różne groby, podobnie do szopek w zimie.
  • W tym roku.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.