Skip to content

Coronawirus

17071737576257

Komentarz

• jeszcze nie jst tak żle, na zachodzie spieszą sie z luzowaniem, bo niedługo wielkie obżarstwo nocne i posiady i temu podobne
    czyli Ramadan/ramazan.
    policja nie chce karać tych, którzy mandatów i tak nie przyjmą, a mają duże rodziny
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    JORGE napisal(a):
    Ale jaki sens ma ta dyskusja ?
    No jak to jaki? Duda debil.
    Ale czy jest ktoś kto o tym nie wie ? No właśnie, więc nie ma żadnego sensu, z punktu widzenia qiza jak i reszty,

A co do odpałów. Numer jeden to chyba jednak Krajski. Teraz się na Szumskieog uwziął, że właściwie kto to jest i on węszy spisek. I oczywiści gada, gada i co parę minut - kupujcie moje książki ! A może to o to chodzi ? Wyczuli grosz i stworzą każdą pierdoletę, byle ludkowie kupili. Jedyna szansa na kapuchę ? Krajski, Alistair McSumliński i wielu innych.
  • christoph napisal(a):
    jeszcze nie jst tak żle, na zachodzie spieszą sie z luzowaniem, bo niedługo wielkie obżarstwo nocne i posiady i temu podobne
    czyli Ramadan/ramazan.
    policja nie chce karać tych, którzy mandatów i tak nie przyjmą, a mają duże rodziny
    ...postępowi naziści liczą, że imigrantów wybije COVID ;)
  • christoph napisal(a):
    jeszcze nie jst tak żle, na zachodzie spieszą sie z luzowaniem, bo niedługo wielkie obżarstwo nocne i posiady i temu podobne
    czyli Ramadan/ramazan.
    A ja właśnie czytałem, że w Rajchu nie luzują ograniczeń wobec katoli i innych takich, żeby muslimanowie się nie rozochocili.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):

A ja właśnie czytałem, że w Rajchu nie luzują ograniczeń wobec katoli i innych takich, żeby muslimanowie się nie rozochocili.
    "Potem w stajni już przy żłobie ten woźnica bat swój brał
    brał go tęgo w dłonie obie i grzecznego konia prał.
    A do niegrzecznego mawiał strojąc głos na srogi ton:
    Jak się będziesz draniu stawiał to zarobisz tak jak on!"

• Pani_Łyżeczka napisal(a):
    kulawy_greg napisal(a):
    Rowerem do Świątnik można było wcześniej, no, chyba że przez las?
    Tia do lekarza i na zakupy ;)
    Nie no, nic się w tej sprawie chyba nie zmieniło, nie było formalnych zakazów uprawiania sportu, tylko jakieś tam rekomendacje. No i przekaz medialny, który sugerował, że jest zakaz.
  • Prorocy jacyś czy cuś?
  • Maria napisal(a):
    Ło, take cuś znalazłam:

https://zdrowie.wprost.pl/medycyna/choroby/10304331/grypa-w-polsce-blisko-800-tys-zachorowan-i-23-przypadki-smiertelne-w-lutym.html

Qizu - jakiś komętasz?
    TAK.
    Wynik na poziomie koronawirusa.

Jeśli się kto wgłębił w temat bardziej niż na poziomie fanbojstwa, to kołderka kłamstwa staje się zbyt krótka.
    Koronawirusa przeszło 1% populacji lub więcej (cytowałem już).
    W Kalifornii wykazali, że realna liczba osób zakażonych jest 50-100 RAZY WIĘKSZA, niż oficjalnie podawana. Żyją, nie umierają, ba, nie zauważają.
    Mam podawać linki do publikacji, czy zadajemy sobie odrobinę wysiłku, jako i Qiz zadał?
  • Michał5 napisal(a):
    qiz napisal(a):
    Kościoły innych wyznań,(... ), działają na zasadach preferencyjnych.

poproszę o dowód.

a jeśli chodzi o Izrael
    Dopuszczone zostają również grupowe modlitwy do 20 osób, przy zachowaniu odległości 2 metrów pomiędzy uczestnikami.

CYTAT Z ORYGINAŁU. Uprasza się o wychwyt aronii.
    qiz napisal(a):
    Tak zupełnie przypadkiem, bez związku, nie dopatrujmy się w tym złej woli, celowości ani prześladowań katolików. Ot tak, sysynom się omskła ręka w kalendarzu. Kościoły innych wyznań, ze szczególnym uwzględnieniem obrządków handlowych, działają na zasadach preferencyjnych.

Kościoły Lydla, Biedronki, Kerfura, Ałszana oraz pomniejsze denominacje.
  • Mania napisal(a):
    Siostry dominikanki od tygodnia zajmujące się podopiecznymi w DPS w Bochni oraz towarzyszący im w tej pracy ksiądz, a także obsługa medyczna, otrzymali dziś wyniki testów na koronawirusa. Wszystkie są negatywne. To dowodzi, że zastosowane środki ochrony osobistej i rygor sanitarny są skuteczne i spełniają swoje zadanie. –
    Mozna? Mozna.
  • qiz napisal(a):
    TAK.
    Wynik na poziomie koronawirusa.

Jeśli się kto wgłębił w temat bardziej niż na poziomie fanbojstwa, to kołderka kłamstwa staje się zbyt krótka.
    Koronawirusa przeszło 1% populacji lub więcej (cytowałem już).
    W Kalifornii wykazali, że realna liczba osób zakażonych jest 50-100 RAZY WIĘKSZA, niż oficjalnie podawana. Żyją, nie umierają, ba, nie zauważają.
    Mam podawać linki do publikacji, czy zadajemy sobie odrobinę wysiłku, jako i Qiz zadał?
    I to jest coś, czego nienawidzę - odpowiadanie na wygodne pytania i staranne pomijanie tych może niekoniecznie pasujących.
    Może jeszcze raz ci napiszę, na wszelki wypadek wielkimi literami, że G..NO MNIE OBCHODZI LICZBA ZARAŻONYCH.
    Interesowała mnie - na początku, bo obecnie jest już statystycznie nieporównywalna z niczym - wyłącznie LICZBA ZGONÓW.
    A do tej nie odniosłeś się ani razu.

Sądzę, że chyba na tym zakończę tę bezproduktywną rozmowę.

Ps. Jeżeli tylu jest nosicieli tego wirusa, tym bardziej widzę sens noszenia namordników. To jedyny wniosek z tej radosnej tfurczości powyżej. Chwałcia temu ministru Szumowskiemu!
  • edytowano April 2020
    Jak przewidujecie, kiedy moga zostac otworzone baseny? ( o silowniach wspomina sie w 4. fazie)

Zal mi plywakow zawodowych i trenujacych. Gdzie oni teraz beda cwiczyc? Tzn. na pewno Zwiazek Plywacki bedzie sie starał (moze juz tak jest) zapewnic jakies miejsca do plywania, no ale to tylko kadrze krajowej. Reszta pewnie bedzie musiala czekac.
  • loslos
    edytowano April 2020
    Sport jest dla upasionych dobrobytem. Obecnie walczymy o przetrwanie. Epidemia wraca hierarchię wartości https://excathedra.pl/index.php?p=/discussion/11287/epidemia-wraca/p1
  • Ćwiczenia cielesne wojska nie podlegają pod upasienie. Legia i Śląsk oraz gwardie mogą ćwiczyć
  • Polskie kluby z wojskiem nie mają już niestety nic a nic wspólnego
  • edytowano April 2020
    Basen to jedyna skuteczna rehabilitacja schorzeń kostno-stawowych. Niestety również bardzo groźne skupisko i wylęgarnia różnego rodzaju zarazy. Chyba znacznie gorsze od siłowni. Dlatego będziemy musieli przyzwyczaić się do widoku znacznej liczby osób utykajacych. Laski wrócą do łaski
  • A może jakieś kombinezony?
  • christoph napisal(a):
    A może jakieś kombinezony?
    Dla płetwonurków
  • ...maski do pływania z Decathlonu, sprawdzają się nawet jako maski do respiratorów
  • Filioquist napisal(a):
    ...maski do pływania z Decathlonu, sprawdzają się nawet jako maski do respiratorów
    Można w nich wyjść od razu na ulicę
  • uhrr napisal(a):
    Jak przewidujecie, kiedy moga zostac otworzone baseny? ( o silowniach wspomina sie w 4. fazie)

Zal mi plywakow zawodowych i trenujacych. Gdzie oni teraz beda cwiczyc? Tzn. na pewno Zwiazek Plywacki bedzie sie starał (moze juz tak jest) zapewnic jakies miejsca do plywania, no ale to tylko kadrze krajowej. Reszta pewnie bedzie musiala czekac.
    Nie sądzę by przed wrześniem. Nastawiam się na pływane na wodach otwartych zanabyłam nawet czepek neoprenowy co odkładałam z 5 lat ;)

Na razie tylko pianki nurkowe ale co to za pływanie w takiej piance :(

Zaczynam w maju nie późiej niż 15.

Ze względu na zamiesznie z zawodami tri pianki pływackie w dobrych cenach chodza.
  • christoph napisal(a):
    Ćwiczenia cielesne wojska nie podlegają pod upasienie. Legia i Śląsk oraz gwardie mogą ćwiczyć
    Sport do ćwiczeń cielesnych ma się tak jak prostytucja do miłości.
  • Argument jak u Indiany Jonesa
    Jou rajt.
    Choćby kasa wydana na stroje i na pielęgnację ciała. Depilacja kolarzy i pływaków, żeby zmniejszyć opór powietrza lub wody (sam słyszałem) . Sprzęt do sportu droższy niż samochód sąsiada
  • los napisal(a):
    christoph napisal(a):
    Ćwiczenia cielesne wojska nie podlegają pod upasienie. Legia i Śląsk oraz gwardie mogą ćwiczyć
    Sport do ćwiczeń cielesnych ma się tak jak prostytucja do miłości.
    Sport w sensie rywalizacji?
  • Sport w sensie sport zawodowy. Nawet jeśli nazwany amatorskim.
  • uhrr napisal(a):

• hehe bożek ciała ;)
  • edytowano April 2020
    Filioquist napisal(a):
    hehe bożek ciała ;)
    My w porównaniu z ludźmi - dajmy na to - epok poprzednich wielkich epidemii mamy bardzo niewiele ruchu i wysiłku fizycznego (takie czasy: mechanizacja, wirtualizacja itp.) co szkodzi nam fizycznie, a także mentalnie (to są sfery powiązane).

Między (neo)pogańskim kultem ciała a sensownym dbaniem o zdrowie jest spora przestrzeń.
  • edytowano April 2020
    Filioquist napisal(a):
    hehe bożek ciała ;)
    Pefnie! perfidna robota utpców, brzegiń, rusałek, wodników i mokoszy, że chciało by ciało w wodę.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.