Artykuł jest o DPS-ach w Europie Zachodniej, ale u nas też jest podobnie, może nie na taką skalę. Jestem zwolenniczką teorii spiskowych, więc wymyśliłam sobie, że czego nie załatwi wirus, wykończą szczepionki. Nie wiem, czy się dam zaszczepić, jak dożyję do tej chwili.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Warto poczytać wywiad z Hanną Shen, polską dziennikarką na Tajwanie. Jedno z najlepszych polskich źródeł wiedzy o Azji wschodniej.
Cyrylica napisal(a): Artykuł jest o DPS-ach w Europie Zachodniej, ale u nas też jest podobnie, może nie na taką skalę. Jestem zwolenniczką teorii spiskowych, więc wymyśliłam sobie, że czego nie załatwi wirus, wykończą szczepionki. Nie wiem, czy się dam zaszczepić, jak dożyję do tej chwili.
W tym momencie wchodzi ~losowy forumowicz~ i trąbi, że antysystemowcy są gorsi od systemowców, a szczepionki to samo dobro. Bądźmy konsekwentni- nie ma żadnej umieralności w domach opieki, to antysystemowe kłamstwo.
79-letni Placido Domingo został wyleczony z koronawirusa w szpitalu w Acapulco. Leki poskutkowały. Ciekawe jakie. Kilka lat temu miał zator żylny, wiele chorób współistniejących. Po stwierdzeniu poprawy stanu zdrowia wypisano go do domu. Piero Barone (il Volo) doniósł na instagramie, że Domingo czuje się już dobrze.
qiz napisal(a): Czyżbym źle zrozumiał Twoje wypowiedzi o antyszczepionkowcach, wraz z kontekstem?
Nie zadaję sobie trudu, by zajmować mój cenny umysł takimi duperelami. Pisałem o antystemowcach i podtrzymuję pogląd - uznaję ich za najgorszą swołocz jaką Ziemia w swej długiej historii musiała nosić. Wszystkich, bez wyjątków, choć jak jakiś indywidualnych przypadek bym poznał, mógłbym rozpoznać indywidualnie.
Oczywiście. Wszyscy popełniacie starożytny i kompromitujący błąd myślowy, który jak to na starożytny błąd przystało ma łacińską nazwę: pars pro toto. Część zasłaniająca całość. Antysystemowiec widzi korupcję systemu i nazywa ja systemem. Dysfunkcjonalna rodzina Kowalskich? Wypierdolić rodzinę jako instytucję. Opresyjny funkcjonariusz państwowy? Wypierdolić każde państwo. Sprzedajni duchowni? Wypierdolić cały kościół. Najsłynniejszymi antystemowcami historii byli komuniści i walcząc z rodziną, państwem i kościołem zrobili świat, jaki możemy sobie oglądać. Miłego oglądania.
Brown z Tymłajnem nie spotkali się przypadkiem, oni razem byli zawsze.
?Korzystanie z usług firm oferujących chwilówki jest ryzykowne, choć, jak mówi Gabrylewicz, ten sektor został uporządkowany w 2011 roku. - Na mocy Art. 36a Ustawy o kredycie konsumenckim ustalono maksymalną kwotę, którą parabanki mogą zarobić na kliencie w ramach dodatkowych opłat, tzw. pozaodsetkowych kosztów kredytu. Zapisy z ustawy antykryzysowej uchwalonej 31 marca tego roku dodatkowo obniżają wspomniane koszty - dodaje prawnik."
Troche mi to nie pasuje czemu to doczepiono do walki z koronką i czy to w ogóle prawda? Ale wrzucam do wątku o koronie.
los napisal(a): Antysystemowiec widzi korupcję systemu i nazywa ja systemem. Dysfunkcjonalna rodzina Kowalskich? Wypierdolić rodzinę jako instytucję. Opresyjny funkcjonariusz państwowy? Wypierdolić każde państwo. Sprzedajni duchowni? Wypierdolić cały kościół. Najsłynniejszymi antystemowcami historii byli komuniści i walcząc z rodziną, państwem i kościołem zrobili świat, jaki możemy sobie oglądać. Miłego oglądania.
przypominam pytanie - czy systemowcy są lepsi?
antysystemowców trafnie Kol. Los scharakteryzował
natomiast systemowiec udaje, że nie ma dysfunkcji, opresji i sprzedajności, więcej - ukrywa te zjawiska i gnoi sygnalistów, de facto chroni tych, którzy dopuszczają się nieprawości, staje się ich poplecznikiem i uczestnikiem ich nieprawości
przykład? chyba nie potrzeby wskazywać, z najnowszej historii Kościoła
w niczym to nie jest lepsze od antysystemowca, w sumie nawet gorsze, w tym gorsze dla systemu
Nie ma. Nigdy przenigdy nie ma metodologii w kilkuminutowym filmiku, w najlepszym razie jest imitacja fachowego żargonu. Metodologia to 10 lat zapierdalania.
los napisal(a): Nie ma. Nigdy przenigdy nie ma metodologii w kilkuminutowym filmiku, w najlepszym razie jest imitacja fachowego żargonu. Metodologia to 10 lat zapierdalania.
Oj dobra, gość jest naukowcem i pokazuje (naświetla) laikom skomplikowanie problemu. Np. w tym odcinku pokazuje potencjalne błędy w badaniu. To wszystko są informacje dla durni takich jak ja, ale dzięki nim mam pewien obraz sytuacji.
A powiem tak, jestem dość mocno związany z jutubem i tym co się tam dzieje. Z satysfakcją odnotowuję, że ostatnie dwa lata to wzrost profesjonalnie robionych kanałów odkłamujących rzeczywistość internetową, robionych przez autentycznie znających się na rzeczy ludzi. Różnego rodzaju ekspertów, naukowców itp. Bo w pewnym momencie skala rażenia spiskowców była potężna, jutub skrzywdził miliony ludzi.
Komentarz
Żona mnie za to goni. Teraz widać, że to forma wielce poprawna
Niekoniecznie świeżym
https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/499297-covid-19-to-pandemia-domow-opieki-nad-seniorami
Niedopełniacz? Celownik? Biernik?
Bądźmy konsekwentni- nie ma żadnej umieralności w domach opieki, to antysystemowe kłamstwo.
Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę.
Najsłynniejszymi antystemowcami historii byli komuniści i walcząc z rodziną, państwem i kościołem zrobili świat, jaki możemy sobie oglądać. Miłego oglądania.
?Korzystanie z usług firm oferujących chwilówki jest ryzykowne, choć, jak mówi Gabrylewicz, ten sektor został uporządkowany w 2011 roku. - Na mocy Art. 36a Ustawy o kredycie konsumenckim ustalono maksymalną kwotę, którą parabanki mogą zarobić na kliencie w ramach dodatkowych opłat, tzw. pozaodsetkowych kosztów kredytu. Zapisy z ustawy antykryzysowej uchwalonej 31 marca tego roku dodatkowo obniżają wspomniane koszty - dodaje prawnik."
Troche mi to nie pasuje czemu to doczepiono do walki z koronką i czy to w ogóle prawda? Ale wrzucam do wątku o koronie.
antysystemowców trafnie Kol. Los scharakteryzował
natomiast systemowiec udaje, że nie ma dysfunkcji, opresji i sprzedajności, więcej - ukrywa te zjawiska i gnoi sygnalistów, de facto chroni tych, którzy dopuszczają się nieprawości, staje się ich poplecznikiem i uczestnikiem ich nieprawości
przykład? chyba nie potrzeby wskazywać, z najnowszej historii Kościoła
w niczym to nie jest lepsze od antysystemowca, w sumie nawet gorsze, w tym gorsze dla systemu