"Co ci zrobiłem dobrego, że mnie tak nienawidzisz?"
P.S. "Polonia" z UK we właściwy sobie sposób podziękowała PiS-owi za wysłanie podczas kwarantanny samolotów do Londynu, podobnie jak swego czasu wdowa po zamordowanym prezydencie Gdańska.
Swoją szosą, mogę się przyznać że też mam taki epizod w życiorysie. Swego czasu Mumia Wolności zrobiła mi dobrze pozwalając odliczać sobie zwiększone koszty uzyskania za "pracę twórczą" a ja okazałem jej czarną niewdzięczność ;-)
Tu się trochę Konfederacja wysprzęgliła, że nie no, PiSPO jedno zło, ale przy Dudzie to my się jakoś rozwiniemy, w przeciwnym wypadku trzask i po nas. Długie i nie wiem czy warto słuchać, wszyscy się zgadzają, że kto jest minimalnie przytomny musi iść na Dudę głosować:
rozum.von.keikobad napisal(a): A to akurat nieironicznie, wydaje się, że zastrzyk leku był mocno ponad potrzeby.
tak, tę nieironiczność miałem na myśli!
podobnie stało się z PITem dla młodych, do 26. roku życia - zwolnienie niewiele pomogło:
przedział wiekowy 18-29 lat
2015 - 20,7 % głosów na AD 2020 - 20,3 % (late poll)
powiedzmy, że nie było odpływu, bo to ok. 2 mln nowych (dorosłych) obywateli w pięć lat...
Ale zdajesz sobie sprawę, że (o ile nie była to płaca minimalna brutto), to zazwyczaj płace obniżano, netto zostawało po staremu, a "zwolnienie z PIT" zgarniał pracodawca?
rozum.von.keikobad napisal(a): A to akurat nieironicznie, wydaje się, że zastrzyk leku był mocno ponad potrzeby.
tak, tę nieironiczność miałem na myśli!
podobnie stało się z PITem dla młodych, do 26. roku życia - zwolnienie niewiele pomogło:
2015 - 20,7 % głosów na AD 2020 - 20,3 % (late poll)
powiedzmy, że nie było odpływu, bo to ok. 2 mln nowych (dorosłych) obywateli w pięć lat...
Ale zdajesz sobie sprawę, że (o ile nie była to płaca minimalna brutto), to zazwyczaj płace obniżano, netto zostawało po staremu, a "zwolnienie z PIT" zgarniał pracodawca?
? nie słyszałem o takich przypadkach, w sensie - nie dotarły do mnie słuchy ..
np. w Komforcie, Amazonie to działa, myšlę, że w dużych firmach nie bawiono się w nowe umowy...
Byłam u fryzjerki i mówię: ciężko Ci było przez ten czas pandemii chyba?Tak bez pracy. Ona:Nie! Dostałam od TBS czynsz 1zl za metr na ten czas Z ZUSu byłam zwolniona i zasiłek więc jestem jakieś12tys do przodu Ja:To rząd się sprawdził. Ona: A idź z tym Dudą!Nie byłam głosować https://t.co/ctllUJGkqo
no,.to sie nadaje do psychiatryka
Nie no, to jest żelazna logika.
Jeśli kaczyzm dał jakieś wsparcie, to należy wyobrazić sobie o ile większe byłob, gdyby dawał je Rafał i Borys. A i bank noty jakże ładniej pachniałyby.
Byłam u fryzjerki i mówię: ciężko Ci było przez ten czas pandemii chyba?Tak bez pracy. Ona:Nie! Dostałam od TBS czynsz 1zl za metr na ten czas Z ZUSu byłam zwolniona i zasiłek więc jestem jakieś12tys do przodu Ja:To rząd się sprawdził. Ona: A idź z tym Dudą!Nie byłam głosować https://t.co/ctllUJGkqo
no,.to sie nadaje do psychiatryka
Rozmawiałem wczoraj zawodowo z pewną panią, na stanowisku administracyjnym. Miła, dobra w tym co robi, profesjonalna. Fajna babka. - Państwo miało pomagać przedsiębiorcom, a tymczasem od 1 lipca rosną ceny wody. - Ale ceny wody ustala miasto (Hania Z.), nie państwo. [3-sekundowa pauza, przetrawianie] - No tak, ale przecież z czegoś te podwyżki muszą wynikać.
No ale przeca wybory to emocje a nie logika, sens czy własny interes. Jak to było? Ludzie kierują się swoją naturą a nie swoim interesem.
Macie inaczej? Świetnie ale jesteście w mniejszości. Wręcz jesteście wyjątkami. Głosowanie na Dudę czy PiS to też kwestia emocji w większości wypadkach, a nie chłodna kalkulacja za i przeciw.
trep napisal(a): [3-sekundowa pauza, przetrawianie] - No tak, ale przecież z czegoś te podwyżki muszą wynikać.
I co było dalej? Jeśli miła, dobra, profesjonalna, znaczyłoby że przestrzeń do rozmowy jest.
Dalej nic nie było, bo spotkanie się skączyło (w dodatku nie miało charakteru pogawędki a przytoczony fragmęt dialogu był elemętem negocjacyj). Po za tym Podręcznik Mądrości Tego Świata mówi, żeby nie zrażać do siebie kontrahentów niepotrzebnymi rozmowami o potylice. Zasiałem ziarenko. Jak ono nie wykiełkuje, żadne przekonywania (jak wiemy) nic nie dadzą.
Nie pokazuj mi tych wszystkich filmów bo i tak mnie nie przekonasz!
Koleżeństwo dalej nie wierzy w transfer głosów od hołowni do PAD? Konserwatywny elektorat białorusinów wybrał hołownie ponieważ był to kandydat antypolski i umiarkowanie pedalski. To teraz zamiast pedała wybiorą umiarkowanego anty pedalskie go Polaka, który w dodatku pokazał się na górze Krzyży.
Ale zaś powiat hajnowski zaskoczył mię, gdyż tam Pan Prezydent jest pierwszy, co się bodaj nigdy nie zdarzyło, żeby w Hajnówce kto normalny wygrał, a zaś Trzasku -- trzeci:
Komentarz
"Co ci zrobiłem dobrego, że mnie tak nienawidzisz?"
P.S. "Polonia" z UK we właściwy sobie sposób podziękowała PiS-owi za wysłanie podczas kwarantanny samolotów do Londynu, podobnie jak swego czasu wdowa po zamordowanym prezydencie Gdańska.
2015 - 20,7 % głosów na AD
2020 - 20,3 % (late poll)
?
nie słyszałem o takich przypadkach, w sensie - nie dotarły do mnie słuchy ..
np. w Komforcie, Amazonie to działa, myšlę, że w dużych firmach nie bawiono się w nowe umowy...
Jeśli kaczyzm dał jakieś wsparcie, to należy wyobrazić sobie o ile większe byłob, gdyby dawał je Rafał i Borys.
A i bank noty jakże ładniej pachniałyby.
pejsbuk pachnie perfumerią
temu zwichnę staw skokowy
przed klasztorną infirmerią
Rozmawiałem wczoraj zawodowo z pewną panią, na stanowisku administracyjnym. Miła, dobra w tym co robi, profesjonalna. Fajna babka.
- Państwo miało pomagać przedsiębiorcom, a tymczasem od 1 lipca rosną ceny wody.
- Ale ceny wody ustala miasto (Hania Z.), nie państwo.
[3-sekundowa pauza, przetrawianie]
- No tak, ale przecież z czegoś te podwyżki muszą wynikać.
Jak to było? Ludzie kierują się swoją naturą a nie swoim interesem.
Macie inaczej? Świetnie ale jesteście w mniejszości. Wręcz jesteście wyjątkami.
Głosowanie na Dudę czy PiS to też kwestia emocji w większości wypadkach, a nie chłodna kalkulacja za i przeciw. I co było dalej? Jeśli miła, dobra, profesjonalna, znaczyłoby że przestrzeń do rozmowy jest.
Zasiałem ziarenko. Jak ono nie wykiełkuje, żadne przekonywania (jak wiemy) nic nie dadzą.
"A ty siej, a nuż coś wyrośnie"
Mirem cieszą się w Afryce
Temu sprawię tęgie lanie
W Yamasukro, w bazylice
Koleżeństwo dalej nie wierzy w transfer głosów od hołowni do PAD? Konserwatywny elektorat białorusinów wybrał hołownie ponieważ był to kandydat antypolski i umiarkowanie pedalski. To teraz zamiast pedała wybiorą umiarkowanego anty pedalskie go Polaka, który w dodatku pokazał się na górze Krzyży.
Trzask-prask doszedł na czwartym miejscu tamże, to jest wynik!
https://wybory.gov.pl/prezydent20200628/pl/wyniki/1/gm/201306
https://wybory.gov.pl/prezydent20200628/pl/wyniki/1/pow/200500
Prostuję, w powiecie. Gdyż w mieście Hajnówka wygrał jednak Hołownia, a Pan Prezydent był trzeci.