los napisal(a): Po jakiś dwudziestu pokoleniach ta arystokracja się rzeczywiście degeneruje.
Tam była arystokracja, u nas jest usłużna warstwa pośrednicząca, czasami lekko się uniezależnająca. Tylko, że po takim czynie naturalnym (bycie niezależnym) kornie się meldują u wrogów (patrz dzisiejsze wywiady, poza Joachimem Brudzińskim, we wrogich PiS mediach)
Nie zamierzam sie spierac. Ale jestem zdania, ze PO zawsze dysponowala dobrymi analizami socjologicznymi. Przy takich transferach spol., jakie zrobil PiS, PO nie powinna wyjsc poza swoj twardy zlodziejski elektorat. Jesli przytoczona przeze mnie podstarzała prowincjonalna idiotka z marketowego "mięsnego" glosowala na rafalalę czyli za podwyższeniem sobie wieku emerytalnego do (co najmniej) 67 roku zycia, pracujacymi niedzielami, odebraniem wnukom miesieczneych 500 zł. to sztabowi PO naleza sie gratulacje.
uhrr napisal(a): Jesli przytoczona przeze mnie podstarzała prowincjonalna idiotka z marketowego "mięsnego" glosowala na rafalalę czyli za podwyższeniem sobie wieku emerytalnego do (co najmniej) 67 roku zycia, pracujacymi niedzielami, odebraniem wnukom miesieczneych 500 zł. to sztabowi PO naleza sie gratulacje.
Mam wrażenie, że to działa, bo daje takim idiotom poczucie moralnej wyższości, że oto odrzucają "ochłapy" w imię "wartości", w tym wypadku "obrony demokracji". Jak widać nie brak takich, na których to działa - teraz będą się puszyć, że "nie dali się kupić socjalem".
uhrr napisal(a): Jesli przytoczona przeze mnie podstarzała prowincjonalna idiotka z marketowego "mięsnego" glosowala na rafalalę czyli za podwyższeniem sobie wieku emerytalnego do (co najmniej) 67 roku zycia, pracujacymi niedzielami, odebraniem wnukom miesieczneych 500 zł. to sztabowi PO naleza sie gratulacje.
Mam wrażenie, że to działa, bo daje takim idiotom poczucie moralnej wyższości, że oto odrzucają "ochłapy" w imię "wartości", w tym wypadku "obrony demokracji". Jak widać nie brak takich, na których to działa - teraz będą się puszyć, że "nie dali się kupić socjalem".
Komentarz
Tylko, że po takim czynie naturalnym (bycie niezależnym) kornie się meldują u wrogów (patrz dzisiejsze wywiady, poza Joachimem Brudzińskim, we wrogich PiS mediach)
Jesli przytoczona przeze mnie podstarzała prowincjonalna idiotka z marketowego "mięsnego" glosowala na rafalalę czyli za podwyższeniem sobie wieku emerytalnego do (co najmniej) 67 roku zycia, pracujacymi niedzielami, odebraniem wnukom miesieczneych 500 zł. to sztabowi PO naleza sie gratulacje.
Serio.
Duda 1134
Trzask 209
Duda 19200
Trzask 16380
A w "mojej" komisji 372:293 dla Dudy.
Masz kwitnąć tam, gdzie Cię Pan Bóg posiał.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
(c) Jakub Szymczuk
Już są pozytywne wieści
Z drugiej strony:
https://wybory.gov.pl/prezydent20200628/pl/wyniki/2/gm/142305
"Jest nam wreszcie nieźle, mamy pracę, nie musimy się najmować po 4 zł/h i niech nam nikt nie próbuje odebrać 500+!"
aaa, faktycznie!
czyli do listopada 2023 roku (samorządowe)
wtedy też do Sejmu!
a prezydenckie latem 2025 roku
trzy pełne lata spokoju (kampanijnego)