Ludzie zmęczą się, staną się bardziej apatyczni. Zakazać jeszcze czegoś, i nie pilnować za mocno, Bimbrownictwo, wyrób papierosów, Da okazję do małej przebieżki z policją, trochę sportu i satysfakcji, i nie będzie już ochoty do patrzenia rządowi w garnki
polityka, 25.11.2020 I ty Ziobrusie... ZZ szykuje swoje kadry, bo chce stanąć na czele całej polskiej prawicy. I zastąpić Kaczyńskiego. Jednak w istniejącym układzie nie ma na to szans. Dlatego chce ten układ wywrócić.
Co prawda punktem wyjścia jest zablokowanie ustawy o braku odpowiedzialności kowidowej leksrzy ale piszą o "nu?" ZiZi zagłosował przeciw (na "nie") piątce futerkowej. Oraz napisał płomienny list-mowę do PMM, aby zawetował unijny budżet.
...że Ziobro jest w rządzie to dramat, obaj z Gowinem powinni siedzieć w sejmie jako "szeregowi posłowie", nawet za cenę oddania "koalicjantom" po 2 resorty... chyba że tam jest taki układ hakowy, że nie ma opcji na osłabienie przywództwa Ziobry ...tym bardziej tragiczne
christoph napisal(a): Ludzie zmęczą się, staną się bardziej apatyczni. Zakazać jeszcze czegoś, i nie pilnować za mocno, Bimbrownictwo, wyrób papierosów, Da okazję do małej przebieżki z policją, trochę sportu i satysfakcji, i nie będzie już ochoty do patrzenia rządowi w garnki
christoph napisal(a): No nie no Kolega teraz poleciał
Kiedyś w barze w Zakopanem rozmawiałem z uroczą barmanką o dokonaniach pana Wacława, to i wiem, że ściszonym głosem cieszy się on tam dość znacznym mirem i warsawioki tego i tak nie pojmą.
christoph napisal(a): No nie no Kolega teraz poleciał
Kiedyś w barze w Zakopanem rozmawiałem z uroczą barmanką o dokonaniach pana Wacława, to i wiem, że ściszonym głosem cieszy się on tam dość znacznym mirem i warsawioki tego i tak nie pojmą.
my to my , jak każde górale na całem świecie mia san mia
Komentarz
Zakazać jeszcze czegoś, i nie pilnować za mocno,
Bimbrownictwo, wyrób papierosów,
Da okazję do małej przebieżki z policją, trochę sportu i satysfakcji, i nie będzie już ochoty do patrzenia rządowi w garnki
stan wojska:
19 posłów
2 senatorów
2 europosłów
Chociaż podobno w niedzielę ma być ostatnia próba ciamajdanu, w egzotycznej koalicji (górale razem z lempartami).
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wacław_Krzeptowski
Kolega teraz poleciał
mia san mia
Pon nas podśmiewają w duchu?
Ruchu bym się bał? Broń Boże!
Toż z kioskiem Ruchu przybędzie
Na wioskę postęp prawdziwy!
Tu -- gazety chłop nabędzie,
Pinezki -- i prezerwatywy.
Oooj, z tym kłopot prawdziwy!
Bo księża mówią, że grzesznie,
Baby znów -- że im śmiesznie.