Kiedyś siedzę ci ja Panie Dzieju, w komisji wyborczej i przychodzi zagłosować jegomość. Paczę w dowód: Wadim Cośtam. Paczę w miejsce urodzenia: Giżycko.
Fersztrjen. W odróżnieniu od Białych Rusów nie głosują na komunę.
Zima napisal(a): Kiedyś siedzę ci ja Panie Dzieju, w komisji wyborczej i przychodzi zagłosować jegomość. Paczę w dowód: Wadim Cośtam. Paczę w miejsce urodzenia: Giżycko.
Ukraińcy? Aż sprawdzę jak głosuje Górowo Iławeckie, to miasto zasiedlono tak bardzo że mają (mieli?) swoje liceum.
Kiedyś w knajpie w Pieniężnie widziałem na ścianie wielki portret pułkownika Krzywonosa (tego z "Ogniem i Mieczem"). Chyba już o tym zresztą wspominałem.
prassówka: DoRzeczy 9.01.2022 (znaczy, dziś jest wt. 28. XII.)
Piotr Semka, Ale z wiarą. (przyszłość polskiego Kościoła)
... Nie jest przypadkiem, że w żadnych mediach katolickich nie udało się zauważyć informacji, ile pieniędzy polscy wierni wrzucili do skarbonek zbiórki 21 listopada br. na rzecz emigrantów. Informacje, które oficjalnie dochodzą z episkopatu, wskazują, że apel o hojność wiernych został bez ostentacji, ale zignorowany. Ten cichy bunt mas katolickich...
Ojciec Święty podjął decyzję o przekazaniu 100 tys. euro na rzecz grup migrantów, którzy utknęli między Polską a Białorusią oraz na pomoc dla Caritas Polska w związku z kryzysem migracyjnym na granicy obu krajów – poinformowała Dykasteria ds. Integralnego Rozwoju Człowieka.
Ojciec Święty podjął decyzję o przekazaniu 100 tys. euro na rzecz grup migrantów, którzy utknęli między Polską a Białorusią oraz na pomoc dla Caritas Polska w związku z kryzysem migracyjnym na granicy obu krajów – poinformowała Dykasteria ds. Integralnego Rozwoju Człowieka.
Ile za to można kupić laserów, granatów, nożyc do cięcia drutu?
Ile za to można kupić laserów, granatów, nożyc do cięcia drutu? Aż tak źle myślisz o Caritasie?
Aż tak źle myślisz o Caritasie?
Przecież tam nie jest napisane, że przekazuje Caritasowi z przeznaczeniem na agresorów, tylko i agresorom i Caritasowi.
O Caritas też mam swoje zdanie, ale to temat na inne opowieści.
Iran odmówił przyjęcia z Białorusi 96 swoich obywateli, bo uważa ich za terrorystów i ekstremistów.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Fajnie przysrał Baćce Chomeini -- wszystkie te głomby mają wizę białoruską, więc radź se z nimi sam, głombie.
Nie przyjmiemy pańskich terrorystów i co nam pan zrobi?
Tak, a najlepsze w tym jest to, że sameś pan tych terrorystów przyjął i mamy to na piśmie. I jeszcze wziął od nich pieniądze, to znaczy połowę bo reszta miała być płatną po dotarciu do Niemiec.
Tu pasuje ten mem z Chłopaków z baraków "zawsze miałem łeb do interesów".
Aż tak źle myślisz o Caritasie? O Caritas też mam swoje zdanie, ale to temat na inne opowieści. Muszę przemyśleć czy dawanie im 1% to najlepszy pomysł, chyba lokalna parafia będzie lepsza.
Auć: Parys jak mówi coś teoretycznie z sensem to mówi to tak, że mam go dość. Terlikowski niszczy go logicznie. Pani Agnieszka Kosowicz totalnie odklejona powtarza brednie o przerzucaniu ciężarnych kobiet przez płot górą. Powiedziała, że powinniśmy się przyzwyczajać że nie jesteśmy większością. W Polsce jest 36 milionów ludzi, abyśmy stali się mniejszością to muszą nas zasiedlić 37 milionami migrantów co nie jest realne.
Pewien ksiądz mówiąc o przyszłości Kościoła, również w Polsce, powiedział tak - wcale nie możemy być pewni, że Kościół u nas przetrwa, W Afryce Pn, w Azji Mniejszej też był kiedyś silny Kościół. Dziś go już tam nie ma. I tu nie chodzi o analogię, bo wszystko jest u nas inne. Ale różnie to się może potoczyć, przykłady są bardzo dobre.
O wszystko w życiu trzeba walczyć. Jak te cioty chcą się położyć, poddać się na starcie (tak, starcie) to ich sprawa. Nie wypowiadają się w niczyim imieniu, tylko swoim. Nie słuchajmy ich, nie śledźmy, nie interesujmy się. A kiedy już spotkamy twarzą twarz reagujmy z furią.
JORGE napisal(a): Pewien ksiądz mówiąc o przyszłości Kościoła, również w Polsce, powiedział tak - wcale nie możemy być pewni, że Kościół u nas przetrwa, W Afryce Pn, w Azji Mniejszej też był kiedyś silny Kościół. Dziś go już tam nie ma. I tu nie chodzi o analogię, bo wszystko jest u nas inne. Ale różnie to się może potoczyć, (...)
Też słuchałem tego kazania, bardzo to niepokojące.
U nas córki "Pokolenia JP2" łażą na Czarne Mersze K. przy akceptacji lub całkowicie niesłyszalnym sprzeciwie koleżanek, również tych starszych...
Ja patrząc na tą epidemię bezmyślności wśród tych córek naprawdę dobrych rodziców i katolików, ten czarny cień który nadszedł na nas coraz mniej obwiniam tych rodziców.
Komentarz
DoRzeczy 9.01.2022 (znaczy, dziś jest wt. 28. XII.)
Każdy dinozaur oberwie przypasowanym do niego meteorytem.
→Niedziela, wt. 18.01.2022 12:17
Przecież tam nie jest napisane, że przekazuje Caritasowi z przeznaczeniem na agresorów, tylko i agresorom i Caritasowi.
1. Zarabianie tzw. hajsiwa w ilościach znacznych
2. Sponsorowanie Tęczowej i Zielonej Komuny
3. Szacun na dzielni, w merdiach i status świętej krowy
Plusy ujemne:
Nie stwierdzono
Źródła nie weryfikowałem.
I jeszcze wziął od nich pieniądze, to znaczy połowę bo reszta miała być płatną po dotarciu do Niemiec.
Tu pasuje ten mem z Chłopaków z baraków "zawsze miałem łeb do interesów".
Muszę przemyśleć czy dawanie im 1% to najlepszy pomysł, chyba lokalna parafia będzie lepsza.
Parys jak mówi coś teoretycznie z sensem to mówi to tak, że mam go dość. Terlikowski niszczy go logicznie.
Pani Agnieszka Kosowicz totalnie odklejona powtarza brednie o przerzucaniu ciężarnych kobiet przez płot górą. Powiedziała, że powinniśmy się przyzwyczajać że nie jesteśmy większością. W Polsce jest 36 milionów ludzi, abyśmy stali się mniejszością to muszą nas zasiedlić 37 milionami migrantów co nie jest realne.
O wszystko w życiu trzeba walczyć. Jak te cioty chcą się położyć, poddać się na starcie (tak, starcie) to ich sprawa. Nie wypowiadają się w niczyim imieniu, tylko swoim. Nie słuchajmy ich, nie śledźmy, nie interesujmy się. A kiedy już spotkamy twarzą twarz reagujmy z furią.
sprzed roku, ale nie jest chyba lepiej
U nas córki "Pokolenia JP2" łażą na Czarne Mersze K. przy akceptacji lub całkowicie niesłyszalnym sprzeciwie koleżanek, również tych starszych...
Gdzie byli rodzice?