MarianoX napisal(a): Podoba mnie się ta mapa, normalnie tylko jakiś logotyp z tego zrobić; zapora przeciw wszekiemu paskudztwu ze wschodu.
Myślę że lepiej dla mnie, dla nas i dla Polski jest trochę zmienić myślenie. Niech Polska nie będzie niemiecką zaporą przez barbarią. Mamy swoją cywilizację, którą brońmy przed barbarią wschodu i zachodu. Jeśli inne nacje środkowej Europy chcą się do nas przyłączyć, tylko lepiej dla nich.
No nie, no. Cały czas walą w czambuł Biełorusów. Być może nie wychwalają polskich służb pod niebiosa ale też nie obszczekują ich zbyt paskudnie. Właściwie to za wyjątkiem oczywistego bałachu, że niby wpierdziel im spuścili na polskiej stronie co koleś z uśmiechem twierdził a wogle nic po nim nie było widać, to nie zauważyłem żadnej propagandy przeciwko polskiej stronie.
notto prasówka Zdziś: GW śr. 24.11.2021 Na pierwszej stronie.
Rząd ma wsparcie na granicy Ponad połowa Polaków dobrze ocenia działania rządu na wschodniej granicy i chce budowy muru, który oddzieli nas od Białorusi.
Lecz już w środku.
Gdzie są ludzie, którzy jeszcze niedawno wzywali pomocy? Ciała zmarłych z wycieńczenia i wyziębienia kobiet, mężczyzn i dzieci ktoś bliski władzy musi odnaleźč po cichu i "uprzątnąć". I to może być prawdziwy powód mobilizacji Straży Leśnej przy granicy pl-br.
@Brzost! To na pół strony o tym jest! Piszą, że SL robi to, bo dla SG to przestępstwo, z . 63 Ustawy o Straży Granicznej romeck: I sarkastycznie na końcu.
Szczególnie jeśli nieumundurowani i umundurowani patrioci ruszą pod mającym na Podlasiu złą sławą hasłem: "Bóg, honor, ojczyzna".
No, wiadomo, że dla GW leśnicy to zło absolutne! Męki i katusze cierpią znajomi z tego kręgu, którzy deklarują się po stronie antypisu. GW jest OK i super-wiarygodne, poza jednym wyjątkiem - Wajrakiem ;-)
Z Judytą Sową, koordynatorką misji Ruchu Światło-Życie w Kenii i Tanzanii, która pojechała na Podlasie włączyć się w działania Caritas, o sytuacji na granicy rozmawia Marta Łysek.
Julka. Chyba ma dobre intencje ale nie wkłada wysiłku w to, by cokolwiek zrozumieć. Osoba dorosła chyba nie ma prawa być julką. Najgorsze, że julkami są biskupi.
Kiedyś w przyszłości będą powstawać doktoraty na temat roli egzaltowanych histeryczek w polityce międzynarodowej. (i tu Kożuszkowy jingle: "to nie jest śmieszne, prosze pana!!!")
OT Autorka wywiadu: "Marta Łysek - dziennikarka i teolog, pisarka i blogerka. Poza swoim pisaniem ogarnia ludziom ich teksty i książki i wspiera w budowaniu relacji ze Słowem na ewangelizacyjnym blogu Maluczko. Żona i matka. Odpoczywa, chodząc po górach, robiąc zdjęcia i słuchając dobrych historii."
Czy Was też irytuje nagminne używanie czasownika "ogarnąć"? To już plaga :-(
W_Nieszczególny napisal(a): Kiedyś w przyszłości będą powstawać doktoraty na temat roli egzaltowanych histeryczek w polityce międzynarodowej. (i tu Kożuszkowy jingle: "to nie jest śmieszne, prosze pana!!!")
Niestety będą też powstawać książki i filmy o rzekomych zbrodniach Polaków, a za źródła będą służyć te jakże wiarygodne "świadectwa".
Mania napisal(a): OT Autorka wywiadu: "Marta Łysek - dziennikarka i teolog, pisarka i blogerka. Poza swoim pisaniem ogarnia ludziom ich teksty i książki i wspiera w budowaniu relacji ze Słowem na ewangelizacyjnym blogu Maluczko. Żona i matka. Odpoczywa, chodząc po górach, robiąc zdjęcia i słuchając dobrych historii."
Irytuje. Podobnie jak nadużywane "pochylać się". Ale cóż, taka moda.
Mania napisal(a): Czy Was też irytuje nagminne używanie czasownika "ogarnąć"? To już plaga :-(
Zabraniam! Ostatnio przyjętej dziewczynie po pierwszym takim słowie ( jako odpowiedź na moje, czy zrozumiała...) powiedziałem, że poprzednią zwolniłem za to właśnie "ogarnę".
Komentarz
👣
🐾
🐾
I'll drink to that!
Yo, ho, ho and a bottle of rum! :ar!
👣
🐾
🐾
No nie, no. Cały czas walą w czambuł Biełorusów. Być może nie wychwalają polskich służb pod niebiosa ale też nie obszczekują ich zbyt paskudnie. Właściwie to za wyjątkiem oczywistego bałachu, że niby wpierdziel im spuścili na polskiej stronie co koleś z uśmiechem twierdził a wogle nic po nim nie było widać, to nie zauważyłem żadnej propagandy przeciwko polskiej stronie.
👣
🐾
🐾
Na pierwszej stronie. Lecz już w środku. @Brzost! To na pół strony o tym jest!
Piszą, że SL robi to, bo dla SG to przestępstwo, z
. 63 Ustawy o Straży Granicznej
romeck: I sarkastycznie na końcu. @JORGE!!!?
Oczywiście w rzeczywistości Szwaby starały się uwiarygodnić i podkręcić kołchoźnika Kutaszenkę.
https://deon.pl/magazyn/chodzi-o-to-zebysmy-zobaczyli-w-kazdym-takiego-samego-czlowieka-wywiad-,1713629
Spasiba!
Autorka wywiadu:
"Marta Łysek - dziennikarka i teolog, pisarka i blogerka. Poza swoim pisaniem ogarnia ludziom ich teksty i książki i wspiera w budowaniu relacji ze Słowem na ewangelizacyjnym blogu Maluczko. Żona i matka. Odpoczywa, chodząc po górach, robiąc zdjęcia i słuchając dobrych historii."
Wiec w obronie Olszańskiego: