Skip to content

WYBORY 2023

1414244464765

Komentarz

• @Kuba_ powiedział(a):

Można pokazać printskrin (zdjęcie) mDowodu!

Przy probie wykonania zrzutu ekranu wyświetla się komunikat o braku takiej możliwości ze wzgledów bezpieczeństwa.

U mnie się robi ale na zrzucie jest tylko czarne tło.

• @Przemko powiedział(a):

@dyzio powiedział(a):
    W Sejmie powinien być- tak jak w życiu- klarowny podział na tych co mają pieniądze i na tych co nie maja pieniędzy:

1. Koalicja (rządowa) mających pieniądze:
      PiS+PSL+Lewica

2. Opozycja nie mających pieniędzy:
      KO+PL2050+Konfederacja

Amen

Właśnie, totalni zaczynają narrację z "dziurą Morawieckiego", nagle odkryli ukrytą w budżecie potężną dziurę. Elektorat zaakceptuje podwyżkę podatków i spadek wynagrodzeń? Do jakiego stopnia?

Do każdego. Trzeba zrozumieć relacje pan-niewolnik. Pan poniewierając niewolnika demonstruje swą siłe, której niewolnik się podporządkowuje. Łaskawość zaś mogłaby być odebrana jako słabość a wtedy niewolnik może się zbuntować. Dlatego każdemu życzliwemu gestowi pana powinna towarzyszyć brutalność - by niewolnik nie stracił z oczu hierarchii.

• edytowano October 2023

@Kuba_ powiedział(a):

Można pokazać printskrin (zdjęcie) mDowodu!

Przy probie wykonania zrzutu ekranu wyświetla się komunikat o braku takiej możliwości ze wzgledów bezpieczeństwa.
    @Przemko powiedział(a):
    U mnie się robi ale na zrzucie jest tylko czarne tło.

E, tam. Robi się fotkę. (No, fakt, po amatorsku to kicha...)

• @Exspectans powiedział(a):
    Jeśli tam się powtarzały pesele i zostało to gdzieś wpisane, to sprawdzenie tego przy dzisiejszej technologii powinno być banalne.

Oprócz PESELa był adres.
    W lokalu oprócz zaświadczenia Pani zażądała od nas d.o. w plastiku, spisywała na kartach adres i dane porównując te z dokumentu i z zaświadczenia.

• 17 mgnień wiosny.

Czyli partie w Sejmie od listopada 2023 roku. Liczba mandatów.

Koalicja Obywatelska:
    Platforma Obywatelska - 123
    .Nowoczesna - 6
    Zieloni - 3
    Inicjatywa Polska - 2
    Agrounia - 1
    bezpartyjni - 22

Trzecia Droga:
    Polska 2050 - 29
    Polskie Stronnictwo Ludowe - 29
    Centrum dla Polski - 2
    bezpartyjni od Hołowni - 4
    bezpartyjny - 1

Lewica:
    Nowa Lewica - 21
    Lewica Razem - 5

Konfederacja:
    Konfederacja Wolność i Niepodległość -7
    Nowa Nadzieja - 6
    Konfederacja Korony Polskiej - 2
    bezpartyjni - 3

Prawo i Sprawiedliwość:
    Prawo i Sprawiedliwość - 159
    Suwerenna Polska - 18
    Republikanie - 3
    Kukiz'15 - 2
    bezpartyjni - 12

• edytowano October 2023

@los powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@dyzio powiedział(a):
    W Sejmie powinien być- tak jak w życiu- klarowny podział na tych co mają pieniądze i na tych co nie maja pieniędzy:

PiS+PSL+Lewica

KO+PL2050+Konfederacja

Amen

Właśnie, totalni zaczynają narrację z "dziurą Morawieckiego", nagle odkryli ukrytą w budżecie potężną dziurę. Elektorat zaakceptuje podwyżkę podatków i spadek wynagrodzeń? Do jakiego stopnia?

Do każdego. Trzeba zrozumieć relacje pan-niewolnik. Pan poniewierając niewolnika demonstruje swą siłe, której niewolnik się podporządkowuje. Łaskawość zaś mogłaby być odebrana jako słabość a wtedy niewolnik może się zbuntować. Dlatego każdemu życzliwemu gestowi pana powinna towarzyszyć brutalność - by niewolnik nie stracił z oczu hierarchii.

Na pewno nie załapią związku między własnym wyborem a tym co się dzieje, ale czy uda się to przekuć na winę Kaczyńskiego?

• @los powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@dyzio powiedział(a):

PiS+PSL+Lewica

KO+PL2050+Konfederacja

Amen

Ktoś (bodaj Gombrowicz) to ujął tak:

Wal w mordę, ale dawaj napiwki

• @MarianoX powiedział(a):

@los powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@dyzio powiedział(a):

PiS+PSL+Lewica

KO+PL2050+Konfederacja

Amen

Ktoś (bodaj Gombrowicz) to ujął tak:

Wal w mordę, ale dawaj napiwki

• Czyli PiS zapomniał walić w mordę!

• (niniejszy wpis nie ma na celu udowadnianie, że kodziarze nie fałszowali ani że nie sąd do tego zdolni, ani nie obrazuje w żaden sposób moich poglądów w tej sprawie)

Zależy co my tutaj rozpatrujemy, gdyż są 2 możliwe sytuacje:

1. Komisarz współdziała z fałszywym elektorem - grafika w komórce wystarczy ale plastikowy dowód nie załatwiłby sprawy, gdyż elektor mógłby okazać komisarzowi kartę lojalnościową do hitla a ten by pokiwał głową i zaakceptował.

2. Komisarz jest uczciwy a elektor oszust - dowód osobisty w aplikacji mobywatel to nie jest zwykła grafika. Flaga jest ruchoma - ok, to można załatwić jakiś gifem - ale poniżej jest godło mieniące się przy zmianie położenia ekranu. Do tego na dole jest nieruchoma listwa menu a ekran się przesuwa. Na górze zazwyczaj jest systemowa godzina, minuta, zmieniające się w czasie rzeczywistym sekundy i data. Tego już zwykły człowiek nie podrobi. Rozumiem, że potrzebne jest szkolenie, żeby weryfikować prawdziwość mdowodu i nie wiem czy takie szkolenie było. Jeśli jednak nie jest pewne, że komisarz jest swój, to elektor oszust rydzykuje więźniem. A jak jest swój, to i mdowód nie potrzebny, co było powiedziane wyżej.

@los powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@dyzio powiedział(a):

PiS+PSL+Lewica

KO+PL2050+Konfederacja

Amen

Na pewno nie załapią związku między własnym wyborem a tym co się dzieje, ale czy uda się to przekuć na winę Kaczyńskiego?

Tu pasuje bonmot o pamięci złotych rybek.
    Jak w morde strzelił.

• Nadszyszkownik Kilkujadek ujął sprawę najlepiej: "W dupach się poprzewracało. Za dobry byłem!"

• @peterman powiedział(a):
    Nadszyszkownik Kilkujadek ujął sprawę najlepiej: "W dupach się poprzewracało. Za dobry byłem!"

Złota rybka. Ale nie chodzi o pamięć.

• @peterman powiedział(a):
    Nadszyszkownik Kilkujadek ujął sprawę najlepiej: "W dupach się poprzewracało. Za dobry byłem!"

Ale Nadszyszkownik nie chciał też aby ktokolwiek opuszczał jego kraj.

"Sęk w tym, że my potrzbujemy wszystkich, i to co chcą, i tych co się wahają. Bo inaczej mogło by dojść do tego, że któregoś dnia tylko my dwaj musielibyśmy koniom grzywy pleść. Ja wiem, polokoktowcy nas nie kochają. Ale my ich tak długo będziemy kochać aż oni nas wreszcie pokochają. "

• Z wątku obok, szkoła w swej masie dotyczącej kadr, zawsze była lewacko-usłużna dla silnych, to Żeromski opisał w Syzyfowych Pracach, a komunizm utrwalił. Proszę tylko bez jednostkowych przykładów 'wspaniałych pedagogów', bo tacy istnieli ale statystyka jest bezwzględna.
    Przypomnę, że historycy za jedną z przyczyn Konstytucji Trzeciego Maja upatrują w sukcesie działalności oświatowej szkół Pijarskich.
    Czyli bez świadomej presji rodziców, historia 'Czernego Protestu' w szkole dla uczniów niepełnosprawnych będzie się toczyć stale.

• Na razie wszędzie robione jest damage control przed gniciem i zwijaniem państwa za rządów większości niemieckiej – „a bo PiS zrujnował państwo i teraz takie są konsekwencje, nic nie można na to poradzić”. Ciekawe, ile potrwa. Może być, że długo, bo tu jednak inne motywacje wchodzą w grę, jak już zauważono, tzn. nie dobrobyt czy stan materialny, tylko nienawiść (pewnie dla niemałej części wyborców większości niemieckiej PiS jest tylko widzialnym i namacalnym odbiorcą nienawiści, w głębi ich dusz chodzi zaś o nienawiść do Polski i wszystkiego, co było dla niej esencjalne i co ją tworzyło przez wieki).

Sprawa imigrancka chyba jako jedyna może poruszyć szybko hołotę (w 2015 r. wszakże to właśnie ona grała dużą rolę), ale na ten moment hołota odpowiada wypominaniem afery wizowej.

• W sprawie otwarcia granic dla migrantów z Białorusi, Niemcy wykazali się niezłym tajmingiem:

Niemiecka policja zaczęła już przeprowadzać stacjonarne kontrole na swoich granicach z Polską, Czechami i Szwajcarią.

http://najwazniejsze24.pl/niemcy-wprowadzili-kontrole-na-granicy-z-polska-czechami-i-szwajcaria/

Czarnek z rigczem, "nie lękajcie się!". :)

Jebany, najgorsza kreatura spośród nich. Tak dzielnie zwalczał edukację domową, że teraz Elgiebety przejmą szkoły stacjonarne i nie będzie gdzie uciekać.

• @romeck powiedział(a):
    17 mgnień wiosny.

Czyli partie w Sejmie od listopada 2023 roku. Liczba mandatów.

Koalicja Obywatelska:
    Platforma Obywatelska - 123
    .Nowoczesna - 6
    Zieloni - 3
    Inicjatywa Polska - 2
    Agrounia - 1
    bezpartyjni - 22

Trzecia Droga:
    Polska 2050 - 29
    Polskie Stronnictwo Ludowe - 29
    Centrum dla Polski - 2
    bezpartyjni od Hołowni - 4
    bezpartyjny - 1

Lewica:
    Nowa Lewica - 21
    Lewica Razem - 5

Konfederacja:
    Konfederacja Wolność i Niepodległość -7
    Nowa Nadzieja - 6
    Konfederacja Korony Polskiej - 2
    bezpartyjni - 3

Prawo i Sprawiedliwość:
    Prawo i Sprawiedliwość - 159
    Suwerenna Polska - 18
    Republikanie - 3
    Kukiz'15 - 2
    bezpartyjni - 12

Ja tu widzę wprost nieprzebrane możliwości do korumpowania, zwabiania, przekupowania... Pary, trójkąty, czworokąty, inne kąty. Rozwody i szorstkie przyjaźnie. Różnych konfiguracji bez liku. Po prostu jedna wielka orgia polityczna.

• @Tomek:
    Pary, trójkąty, czworokąty, inne kąty. Rozwody i szorstkie przyjaźnie. Różnych konfiguracji bez liku. Po prostu jedna wielka orgia polityczna.

!!! :)

• edytowano October 2023

• Należę do tych 23%.

• @los powiedział(a):
    Należę do tych 23%.

Czy jest w ogóle ktoś na tym forum, kto głosował na PiS, bo uwielbia PiS?

• @Tomek powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Należę do tych 23%.

Tam nie ma słowa "uwielbia", no ja po namyśle to bym się ulokował tak w połowie po stronie 23% a w połowie po 77%. Tak, lubię tę partię, dlaczego mam jej nie lubić? Partia jest jaką tam emanacją społeczeństwa.

@Tomek powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Należę do tych 23%.

Tam nie ma słowa "uwielbia", no ja po namyśle to bym się ulokował tak w połowie po stronie 23% a w połowie po 77%. Tak, lubię tę partię, dlaczego mam jej nie lubić? Partia jest jaką tam emanacją społeczeństwa.

Niech będzie "lubi". A społeczeństwo polskie Kolega lubi? Ja tak szczerze to lubię tylko trochę znajomych i jeszcze mniej nieznajomych (tych drugich to z zastrzeżeniem). Jak myślę o moich obowiązkach wobec tego społeczeństwa to na pewno nie płyną one z fali pozytywnych emocji. Czasem to się nawet wręcz zmuszam.

• Jednooki jest królem wśród ślepców.

• Złota rybka.

• @trep powiedział(a):

@Tomek powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Należę do tych 23%.

PiS tworzyli najlepszy rząd białego świata. Nie uwielbiam polityków, bas! ciężko nawet powiedzieć, że ich lubię, ale cieszyłem się, że żyję w kraju rządzonym przez najlepszy rząd białego świata. Uważałem, że wybrzydzanie na to to jak ten starszy jegomość z żoną, co złotą rybkę złapali. Że od tego wybrzydzania zaraz się zmieni i zmieni się też życie moje i mojej rodziny. Więc tak, głosiowałem na PiS, nie przeciwko pozostałym zdrajcą i złodzieją. Że coś tam kradli? Jakieś granty, jakieś ibizy? Biologia (w szczególności zoologia) uczy, że tylko turkuć podjadek i kret mają rączki od siebie. Wszystkie pozostałe gatunki mają do siebie. Nie mam 12 lat i nie mam na imię Julia.

+1000

Pokażcie mi lepszą partię w Europie z punktu widzenia katolika.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.