Skip to content

Kanał 0

11617182022

Komentarz

• Ale chyba z kierowaniem cukiernią to by jeszcze sobie poradził :)

• @JORGE powiedział(a):
    A tak na marginesie, rozbawia mnie gadka o pisoskich przegrywach człowieka, który jest zwolennikiem Konfederacji. Czyli srak ludzkich, którzy w konserwatywnym społeczeństwie, przy zużyciu się konkurencyjnej partii władzy, nie byli w stanie zrobić wyniku, który pozwoli im być podmiotem w grze politycznej. Jak byli tak i są szczekaczką wizerunkowo-medialną. Co to się stanęło, kadłubek ?

O mentalności przegrywa. Np. Opiewanie ostatniej klęski wyborczej parlamentarnej

• O łysym.

• @trep powiedział(a):
    O łysym.

To łysy ch.., moim skromnym zdaniem.

• @czlowiek powiedział(a):
    Ale chyba z kierowaniem cukiernią to by jeszcze sobie poradził :)

z pewnością by sobie poradził, ale właściciel cukierni mógłby nagle zobaczyć, że to nie cukiernia tylko warsztat szewski i nie należy do niego, a do sąsiada.

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):

@KazioToJa powiedział(a):

@czlowiek powiedział(a):
    Kanał zero ma lepszego kandydata na prezydenta, któremu Stanowski z chęcią ustąpiłby miejsca.

publicznie zdradził, spokojnie zrobi to po raz kolejny. To antykandydat nawet na kierownika cukierni.

A o kim mowa w ogóle?

o gen. Andrzejczaku

Jakież to stanowisko - generał. Nie tylko zarządza nieprawdopodobnym majątkiem, to jeszcze od jego decyzji zależy życie i śmierć ludzi - i podwładnych, i cywilów. Od decyzji takiego generała zależą losy państw. Mocarze. Wiarygodność to podstawowa cecha takiego człowieka. I wiarygodność najtrudniej zyskać (sobie złoty zasób może pokrzykiwać, ale tylko komuchy i głupcy im wierzą) i najłatwiej utracić.

• Polacy są nihilistami, deklarują, że nie wierzą nikomu, a w rzeczywistości wierzą tylko największym kłamcom.

• @los powiedział(a):
    Polacy są nihilistami, deklarują, że nie wierzą nikomu, a w rzeczywistości wierzą tylko największym kłamcom.

Urbach znalazł klucz do polskiej duszy.

• edytowano 10 August

Sam Stanowski o tym dlaczego mejnstrim go nienawidzi, chyba celnie (film oglądać od 2:52).

• @KazioToJa powiedział(a):

@rozum.von.keikobad powiedział(a):

@czlowiek powiedział(a):
    Kanał zero ma lepszego kandydata na prezydenta, któremu Stanowski z chęcią ustąpiłby miejsca.

publicznie zdradził, spokojnie zrobi to po raz kolejny. To antykandydat nawet na kierownika cukierni.

A o kim mowa w ogóle?

o gen. Andrzejczaku

Jakież to stanowisko - generał. Nie tylko zarządza nieprawdopodobnym majątkiem, to jeszcze od jego decyzji zależy życie i śmierć ludzi - i podwładnych, i cywilów. Od decyzji takiego generała zależą losy państw. Mocarze. Wiarygodność to podstawowa cecha takiego człowieka. I wiarygodność najtrudniej zyskać (sobie złoty zasób może pokrzykiwać, ale tylko komuchy i głupcy im wierzą) i najłatwiej utracić.

Cała sytuacja była oczywistą winą Błaszczaka, w spawie rakiety pod Bydgoszczą dla małego PRowego efektu upokorzył generałów pozostawiając ich na stanowiskach,

nie trudno było przewidzieć, że ludzie o generalskim wywalonym w kosmos ego (wystarczy trochę posłuchać tego gen. Rajmunda) mu się odwiną w miejscu i czasie który wybiorą.

• edytowano 10 August

@JORGE powiedział(a):
    Sam Stanowski o tym dlaczego mejnstrim go nienawidzi, chyba celnie (film oglądać od 2:52).

Niezależność to jedno, dla Agory to jest też albo przede wszystkim złamanie zasad - oni ciągle myślą że jest 20 lat temu, że to. Ich rynek medialny, ich rząd dusz, ich państwo.

• @7my powiedział(a):

@czlowiek powiedział(a):

A o kim mowa w ogóle?

o gen. Andrzejczaku

Cała sytuacja była oczywistą winą Błaszczaka, w spawie rakiety pod Bydgoszczą dla małego PRowego efektu upokorzył generałów pozostawiając ich na stanowiskach,

nie trudno było przewidzieć, że ludzie o generalskim wywalonym w kosmos ego (wystarczy trochę posłuchać tego gen. Rajmunda) mu się odwiną w miejscu i czasie który wybiorą.

okoliczności to okoliczności, a to, jak się w okolicznościach zachowamy jest clue sprawy. Mógł odejść od razu, mógł wytrzymać do końca. Wybrał najgorszą opcję - drobną złośliwość, jak dyżurny plujący do kawy dla szefa. Generał to za duża władza, by się bawić w takie gierki. Dlatego generałowie muszą być wiarygodni czyli mieć honor. Prezydenci też.

• Honor w Polsce to rzadki towar.

@7my powiedział(a):

@czlowiek powiedział(a):

A o kim mowa w ogóle?

o gen. Andrzejczaku

okoliczności to okoliczności, a to, jak się w okolicznościach zachowamy jest clue sprawy. Mógł odejść od razu, mógł wytrzymać do końca. Wybrał najgorszą opcję - drobną złośliwość, jak dyżurny plujący do kawy dla szefa. Generał to za duża władza, by się bawić w takie gierki. Dlatego generałowie muszą być wiarygodni czyli mieć honor. Prezydenci też.

To prawda, honorowym wyjściem byłoby podanie się do dymisji od razu, generałowie wybrali inaczej.

• I o tym jest mowa. Zachowali się jak gnojki.

• Dostosowali się do ogólnych obyczajów.

• @los powiedział(a):
    Dostosowali się do ogólnych obyczajów.

taak, ale ogół w czasie próby nie będzie zarządzał takimi samymi środkami, dlatego nie zależy nam na honorze ogółu, tylko wybranych. Bez tego kryterium nawet posłanka Filiks mogłaby być generałem.

• Pisałem o ogólnych obyczajach wybranych, nie ogółu. Ogółowi się czasem zdarza zachować się lepiej.

• Wygląda na to, że start w wyborach Stanowskiego jest coraz bardziej realny. I to może straszliwie namieszać, nawet niekoniecznie w kwestii dobrego wyniku Stano,

• edytowano 10 August

Tak, łysy jenerał ma plusy ujemne niewątpliwie i do nich nóż przedwyborczy w plecy się zalicza - też mnie to zasmuciło, gdyż, zgodnie z prawdą wypada mi się jako beton PiSoski określić, którym jestem (z pominięciem wspólnego dużej części forum młodzieńczego ukąszenia korwin(tfu!)owego) i przez milisekundę dotychczas nie pomyślałem o głosiowaniu kiedykolwiek na kogokolwiek spoza PIS

Jednakże ma i jenerał parę plusów dodatnich:

• nie jest z PO
    • z PiSu też nie jest - ja słabo się znam, ale myślę, że żaden, nawet najpiękniejszy, Belmondo z PiSu szans na prezydenta w tym rozdaniu mieć nie będzie z Funkim czy Ryżym konkurując, gdyż jak wiadomo gwiazdy mówią co się z PiSem robi i młodzież z prawem wyborczym <30 niewiele sprzed dyktatury Dudu i PiSu pamięta (nie znaczy to, że mamy się na cmentarz odczołgiwać od razu , choć zapas gazet w piwnicy już na wszelki wypadek mam)
    • nawet jakby miał i znienawidzony PiSior przez ciemnogród z Polski B psim swędem wybrany zostać to będzie lekce ważony przez MWZWM, mainstrim, ojrope i ogólnie wszystkich kulturalnych ludzi, a i naszych po czasie też, a jego nawet słuszne pomysły będzie można obkleic w osiem gwiazd
    • jenaral (w mojej wyobraźni ofc) ma potencjał ukradniecia elektoratu wszystkim z przejeciem całkowitym włącznie, gdyż byłby on faktyczną 3cią drogą
    • oczywiście w drugiej rundzie wygrywa z każdym 8:0, co najmniej
    • co za tym idzie jako prezio ma duży potencjał jednoczący zwaśnione klany, a głos jego obśmiany być tak se o nie może być
    • jakby stawiał ostro na CPK i wytykał jawne proniemieckie załatwianie interesów wszelakich obecnie rządzącym to i powrót dobrej zmiany by przyspieszył
    • jakieś tam jego doświadczenie wcale źle go do funkcji naczelnika nie ustawia, jakoś trudno mi o lepszą prawdy podobną alternatywę (wiem wiem honoru mu brak i ma ego wywalone w kosmos, trotzdem )
    • nie mówiąc już na, nie daj Boże, okoliczność gorącej wojny (a mam znajomych którzy mówią, że za Tuska ginąć, jakby co, nie zamierzają, a wiem, że są i tacy, którzy nie będą bili się za PiS) byłby cokolwiek człowiekiem na właściwym miejscu, co już samo przez się odstraszająco zadziałać może
    • da się chłop lubić i metalu słucha i na rowerze jeździ i kibicuje i biega i z ludźmi pogada i parę twardych fotek memicznych na wojnę Twitterowa ma readytouse, czym może i niektórym młodym zaimponować a nawet i, kto wie, jakiego demona polskiego patriotyzmu na nowo obudzić w rejonach gdzie Pisowiec od razu ma zakaz wstępu i na dzień dobry wyłapuje pare gwiazd
    • no i ten program w kanale 0, o sporej popularności, na fachowca i autoryteta go kreuje, a Stano mu miejsce odda kandydackie z pokłonem

No to ogólnie sobie pofantazjowala moja romantyczna i naiwna dusza, ufam że ją koleżeństwo sprowadzi na ziemię

• i poszedł na zawodowca do armii okupacyjnej, broniąc się po latach, że un jako to niewinna lelija z małego miasteczka nie zorientował się, że komuchy na rzecz Rosji sprawują tu przy pomocy wojska władzę.

i ma nieprezentacyjnego kolegę, który nim wyraźnie animuje, a sam dał się złapać na intrygowaniu i kłamstwie

a to wojsko jakoś tak generała nie poparło jednogłośnie przed wyborami, więc ten kawałek z aktywów bym wykreśliła - pewnie ma zwolenników i przeciwników, jak prawie każdy, bo jak widomo Ignaca lubią wszyscy.

Za dużo do przebaczania zanim się przy człeniu złoży podpis by mógł kandydować.

A po stronie pozytywów powinien Szanowny dodać, jak pięknie się zaprezentował w amerykańskiej telewizji. A potem taaaki zawód i to wcale nie w chwili najwyższej próby.

i poszedł na zawodowca do armii okupacyjnej, broniąc się po latach, że un jako to niewinna lelija z małego miasteczka nie zorientował się, że komuchy na rzecz Rosji sprawują tu przy pomocy wojska władzę.

We wojsku byli też patrioci, vide Kukliński.

i ma nieprezentacyjnego kolegę, który nim wyraźnie animuje, a sam dał się złapać na intrygowaniu i kłamstwie

Chodzi o Dębskiego? Mz prezentuje się dobrze. (mogłabyś rozwinąć o kogo chodzi i co z tym kłamstwem?)

a to wojsko jakoś tak generała nie poparło jednogłośnie przed wyborami, więc ten kawałek z aktywów bym wykreśliła - pewnie ma zwolenników i przeciwników, jak prawie każdy, bo jak widomo Ignaca lubią wszyscy.

Za dużo do przebaczania zanim się przy człeniu złoży podpis by mógł kandydować.

A po stronie pozytywów powinien Szanowny dodać, jak pięknie się zaprezentował w amerykańskiej telewizji. A potem taaaki zawód i to wcale nie w chwili najwyższej próby.

• Chyba o Piotrowskim koleżanka pisze, też mam go za minus
    ale że akurat się parę lat za późno urodził coby w wolnej Polsce służbę zacząć to minus taki se

• 7my7my
    edytowano 11 August

@los powiedział(a):
    Dostosowali się do ogólnych obyczajów.

taak, ale ogół w czasie próby nie będzie zarządzał takimi samymi środkami, dlatego nie zależy nam na honorze ogółu, tylko wybranych. Bez tego kryterium nawet posłanka Filiks mogłaby być generałem.

Z drugiej strony Błaszczak również postąpił niehonorowo, (tą akcją się w moich oczach przekreślił jako polityk z potencjałem)

być może generałowie wychodzili z założenia, że wobec ludzi bez honoru nie trzeba go okazywać.

• Zdradzili Polskę, nie Błaszczaka. Trzeba pamiętać o alternatywie. Jeśli byli takimi debilami, że nie wiedzieli jaka jest alternatywa to tym bardziej trudno ich rozpatrywać w kategoriach kandydatów na prezydenta.

• @czlowiek powiedział(a):
    Chyba o Piotrowskim koleżanka pisze, też mam go za minus
    ale że akurat się parę lat za późno urodził coby w wolnej Polsce służbę zacząć to minus taki se

Duża część a na początku cały korpus oficerski II RP pochodził z armii państw zaborczych.

Co to niby za zarzut.

• Naprawdę nie widzi kolega różnicy między odwróceniem się od Niemiec na rzecz Polski od odwrócenia się od Polski na rzecz Niemiec?

Teraz proszę sobie wyobrazić, co ktoś o normalniej umysłowości o koledze pomyśli.

• @los powiedział(a):
    Naprawdę nie widzi kolega różnicy między odwróceniem się od Niemiec na rzecz Polski od odwrócenia się od Polski na rzecz Niemiec?

Teraz proszę sobie wyobrazić, co ktoś o normalniej umysłowości o koledze pomyśli.

A jak to się stało, że pojawili się tu Niemcy?

Przecież zarzut dotyczył tego że jeden z generałów zaczynał karierę w LWP.

• jeszcze wracając do oprowadzającego ( zawiłymi korytarzami polityki) łysego generała Pana dyrekora PISM (już byłego)
    niewiele się zachowało z dawnych czasów, ale może choć tyle - pieć lat po napaści na Gruzję, trzy po Smoleńsku:

oraz

a było tego więcej
    to jedna z większych figur i architektów Resetu
    dlaczego nie ma prawie go w filmie panów R. i C.?

szalenie niebezpieczna imho postać

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.