Z całej Olimpiady oglądałam tylko Tomasa Ceccona, pływaka, bo baby oszalały na jego punkcie i chciałam zobaczyć jak wygląda.
Z pewnością to nie kobieta :-DDD
A ja z całej olimpiady obejrzałam tylko finałową walkę Julii Szeremety. Nienawidzę boksu, a w szczególności boksu kobiecego, ale ta dziewczyna wzbudza jakąś niesamowitą sympatię. Współczuję jej, że musiała stoczyć tę walkę. Olimpiada w Paryżu sięgnęła dna.
No dobra, nie chciałem mącić ale tera mogię się już uskutecznić.
Ja tam zawsze w pierwszem rzędzie kibicuję Polsce, potem Kanadzie, potem Filipinom, potem USA, potem...
A zawsze przeciw kacapom, helmutom, kitajcom i innem wujom.
Caszami to zależy od aktualnej sytuancji gejopolitycznej.
Pańcia rei.
Na tej tutaj spartakiadzie ze względu na otwarcie byłem totalnem wrrr!... ogiem francy.
Chociaż dzisiej minettes dobrze w kosza grały i trochę szkoda, że przegrały. Przyznam, żę nawet poussins français kibicowałę.
Podsumowanie:
Polska słabo... ale zobaczcie Słowację - to jest tragedia!
Wyjątkowo dobrze Uzbeki. Czy to czasami ruska swołocz pod przykrywką nie startowała?
Ukraina, mimo wojny - wiola! WTF?
Filipiny - najlepszy wynik w olimpiadzie ever.
Kanada - najlepszy wynik w olimpiadzie - ever.
Nie podobie mnie się nazwa obecnego teamu Kasi ale na szczęście ten drugi człon jest prawie niewidoczny, cheba że ukryty gdzieś z tyłu, na spodenkach, hehe.
Na wiele lat przed Turkiem Yusufem Dikecem w taki sam, nonszalancki sposób strzelał Polak, Józef Zapędzki. Też z ręką w kieszeni, też bez żadnych optycznych wspomagaczy.
Pierwszy złoty medal zdobył jako 39-latek w Meksyku. Drugi - cztery lata później w Monachium.
Mógł mieć trzeci, ale - uwaga! - działacze sportowi kupili mu zły proch do nabojów. I to mimo że wiele razy ostrzegał, że kupują taki, z którym nic się nie da zwojować. Kupili taki trochę dlatego, że był tańszy, a trochę dlatego, że Pan Józef miał na każdy temat swoje zdanie i pewnie go nie lubili.
I kolejna ciekawostka, jakże aktualna AD 2024. Dla Pana Józefa, dwukrotnego mistrza olimpijskiego i mistrza świata, gdy już skończył karierę, nie było miejsca w polskim sztabie szkoleniowym. Przez kilka miesięcy pracował więc we Wrocławiu jako... taksówkarz. W końcu wyjechał - a jakże - do Niemiec, gdzie wiele lat pracował jako trener. Przed śmiercią miał w sobie dużo żalu, że Ojczyzna o nim zapomniała.
Kolejny wielki talent, którego załatwili tzw działacze."
Komentarz
Podsumowanie jest takie, że chyba od 70 lat nie mieliśmy tak tragicznych wyników.
Jakby Donald Tusk został premierem Sahary...
Gniew ludu kierowany jest na związki sportowe, jest okazja zaorać te skorumpowane bagna.
Przecież idzie już w mediach kampania wywalenia starych działaczy w której prym wiodą m.in. Justyna Kowalczyk.
Skądinąd słuszne postulaty o wymianie zaś(nie)iedziałych działaczy poszły w nurt równouprawnienia i wyrównania płac w sporcie męskim i kobiecym.
https://przegladsportowy.onet.pl/sporty-zimowe/ministerstwo-ramie-w-ramie-z-justyna-kowalczyk-wazne-zmiany/b3z76ss
"Justysia" idealnie nadaje się na tęczowy taran. Za 4 lata nie będzie już nawet tego, co nasi zdobyli teraz.
Z całej Olimpiady oglądałam tylko Tomasa Ceccona, pływaka, bo baby oszalały na jego punkcie i chciałam zobaczyć jak wygląda.
Z pewnością to nie kobieta :-DDD
A ja z całej olimpiady obejrzałam tylko finałową walkę Julii Szeremety. Nienawidzę boksu, a w szczególności boksu kobiecego, ale ta dziewczyna wzbudza jakąś niesamowitą sympatię. Współczuję jej, że musiała stoczyć tę walkę. Olimpiada w Paryżu sięgnęła dna.
No dobra, nie chciałem mącić ale tera mogię się już uskutecznić.
Ja tam zawsze w pierwszem rzędzie kibicuję Polsce, potem Kanadzie, potem Filipinom, potem USA, potem...
A zawsze przeciw kacapom, helmutom, kitajcom i innem wujom.
Caszami to zależy od aktualnej sytuancji gejopolitycznej.
Pańcia rei.
Na tej tutaj spartakiadzie ze względu na otwarcie byłem totalnem wrrr!... ogiem francy.
Chociaż dzisiej minettes dobrze w kosza grały i trochę szkoda, że przegrały. Przyznam, żę nawet poussins français kibicowałę.
Podsumowanie:
Polska słabo... ale zobaczcie Słowację - to jest tragedia!
Wyjątkowo dobrze Uzbeki. Czy to czasami ruska swołocz pod przykrywką nie startowała?
Ukraina, mimo wojny - wiola! WTF?
Filipiny - najlepszy wynik w olimpiadzie ever.
Kanada - najlepszy wynik w olimpiadzie - ever.
👣
🐾
🐾
Wbrew zasadom forumka - nie oglądałam i się nie wypowiem.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Pozostając w temacie: Niewidoma Polka wygrała kobiecy Tour de France!
Nie wiadomo.
Hehe, dałem się nabrać. Ale fajnie jest!
Nie podobie mnie się nazwa obecnego teamu Kasi ale na szczęście ten drugi człon jest prawie niewidoczny, cheba że ukryty gdzieś z tyłu, na spodenkach, hehe.
👣
🐾
🐾
"Z cyklu: cudze chwalicie.
Na wiele lat przed Turkiem Yusufem Dikecem w taki sam, nonszalancki sposób strzelał Polak, Józef Zapędzki. Też z ręką w kieszeni, też bez żadnych optycznych wspomagaczy.
Pierwszy złoty medal zdobył jako 39-latek w Meksyku. Drugi - cztery lata później w Monachium.
Mógł mieć trzeci, ale - uwaga! - działacze sportowi kupili mu zły proch do nabojów. I to mimo że wiele razy ostrzegał, że kupują taki, z którym nic się nie da zwojować. Kupili taki trochę dlatego, że był tańszy, a trochę dlatego, że Pan Józef miał na każdy temat swoje zdanie i pewnie go nie lubili.
I kolejna ciekawostka, jakże aktualna AD 2024. Dla Pana Józefa, dwukrotnego mistrza olimpijskiego i mistrza świata, gdy już skończył karierę, nie było miejsca w polskim sztabie szkoleniowym. Przez kilka miesięcy pracował więc we Wrocławiu jako... taksówkarz. W końcu wyjechał - a jakże - do Niemiec, gdzie wiele lat pracował jako trener. Przed śmiercią miał w sobie dużo żalu, że Ojczyzna o nim zapomniała.
Kolejny wielki talent, którego załatwili tzw działacze."
https://pl.wikipedia.org/wiki/Józef_Zapędzki
No, ale do niemiec?
W 1949 wstąpił do Oficerskiej Szkoły Piechoty we Wrocławiu. Ukończył ją w 1951 i uzyskał stopień podporucznika piechoty
Prawdziwy Patriota
No co ztego , że na tratwie?