@christoph powiedział(a):
To piętrowa konstrukcja godna Ochrany czy Ferfasungszuca. Agent na agencie i do tego prowokator.
Jakoś bardziej wieżę w opowieść o werbunku Adama Struga niż ww profesora
nie twierdze, ale zanim ktoś poważnie zacznie się na kogoś powoływać, warto przynajmniej przejrzeć jego twitty np. wyrywkowo z ostatnich kilku lat,
nie pod kątem poglądów, tylko odchyleń.
Poczynię taką ogólną uwagę odnośnie obecnej powodzi. Otóż zaskoczył mnie jej termin czy ściślej rzecz biorąc pora roku. Powodzie zazwyczaj bywają albo w lipcu (tak jak w 1997 r.) albo wczesną wiosną, po roztopach (jak w 2010 r.). Nie kojarzę powodzi, która byłaby we wrześniu.
Pogoda u Ziemca straszne rzeczy mówił, że liczba ofiar może sięgnąć kilkuset bo 100 to już dawno naliczono (oficjalnie nadal mamy 10 ofiar bodajże) a nie wszędzie jeszcze błoto ruszone, tak mogą być ciała i pojazdy pełne ciał. Tak że będzie grzane że to było zaskoczenie.
Informacja o prawdziwej liczbie ofiar powodzi jest ukrywana przez reżim tuska, a statystyki są sfałszowane.
Zupełnie tak samo jak w rosji albo w niemczech
Lipiec/sierpień już wrócił, inne choroby jak krztusiec też. Ze spływu rodzinnego przywieźliśmy covid, po objawach typu utrata węchu i smaku na koniec widzę że miałem to już 2-3 razy w ostatnich latach. Ogólnie łagodne poza mocnym kaszlem, pękła mi końcówka wolnego żebra od tego kaszlu.
Budyń pisze: ciekawostka: według informacji udzielonych przez policję red. Graczakowi, osoby, które w trakcie powodzi utonęły podczas nieudanej próby ucieczki autem przed falą powodziową, kwalifikowane są jako OFIARY WYPADKU KOMUNIKACYJNEGO.
Niemieckie gazety podają, że potężna powódź w pd.zach. Polsce uratowała niemieckie tereny położone po drugiej stronie granicy.
Taki przypadek - bardzo pomyślny dla Niemców.
Oczywiście, daleka tu jestem od teorii spiskowej, ale ta koincydencja została zauważona przez internautów.
Komentarz
nie twierdze, ale zanim ktoś poważnie zacznie się na kogoś powoływać, warto przynajmniej przejrzeć jego twitty np. wyrywkowo z ostatnich kilku lat,
nie pod kątem poglądów, tylko odchyleń.
A Kierwiński czym podpadł że go z Brukseli zsyłają z powrotem?
ma się dzielić doświadczeniem jak sobie radzić z byciem zalanym.
Czytam, że Pani HGW sobie trochę dorobi.
I dostanie immunitet.
Kierwiński został pełnomocnikiem ds. powodzi.
O tak się wyprowadza pieniądze ze spółek skarbu państwa żeby nikt się nie doczepił.
Poczynię taką ogólną uwagę odnośnie obecnej powodzi. Otóż zaskoczył mnie jej termin czy ściślej rzecz biorąc pora roku. Powodzie zazwyczaj bywają albo w lipcu (tak jak w 1997 r.) albo wczesną wiosną, po roztopach (jak w 2010 r.). Nie kojarzę powodzi, która byłaby we wrześniu.
Jakby Donald Tusk został premierem Sahary...
jak przedłużacz 25 m z uziemieniem kosztuje 250 zł, a myjka cisnieniowa 500
to nie jest zbyt wiele
Ale tam są podane dwie informacje, które mogą być rozłączne.
Na kilka przedłużaczy daliśmy drobne.
Poza tym wspieramy owsika, ruską stację itd. Tam może dajemy więcej?
Zapomniałem, że to pani ministra zasłynęła tym twierdzeniem.
od paru dni nie ma ofiar powodzi, nikt nawet ręki nie złamał.
Nie ma na to paragrafów?
-- Możesz napisać skargę.
-- A kto ją będzie czytał?
-- Ja.
-- To niech pan dyktuje.
Coś jest na rzeczy, bo nad Odrą okrutnie piach podrożał.
Pogoda u Ziemca straszne rzeczy mówił, że liczba ofiar może sięgnąć kilkuset bo 100 to już dawno naliczono (oficjalnie nadal mamy 10 ofiar bodajże) a nie wszędzie jeszcze błoto ruszone, tak mogą być ciała i pojazdy pełne ciał. Tak że będzie grzane że to było zaskoczenie.
Informacja o prawdziwej liczbie ofiar powodzi jest ukrywana przez reżim tuska, a statystyki są sfałszowane.
Zupełnie tak samo jak w rosji albo w niemczech
COVID wraca….
Lipiec/sierpień już wrócił, inne choroby jak krztusiec też. Ze spływu rodzinnego przywieźliśmy covid, po objawach typu utrata węchu i smaku na koniec widzę że miałem to już 2-3 razy w ostatnich latach. Ogólnie łagodne poza mocnym kaszlem, pękła mi końcówka wolnego żebra od tego kaszlu.
A to w międzyczasie gdzieś poszedł?
👣
🐾
🐾
Hołownia zapowiedział na Jutro "potężną informację" o powodzi. Ciekawe6 czy podadzą liczbę ofiar. Jeśli nie, wszyscy będą kpić z tej zapowiedzi.
Budyń pisze: ciekawostka: według informacji udzielonych przez policję red. Graczakowi, osoby, które w trakcie powodzi utonęły podczas nieudanej próby ucieczki autem przed falą powodziową, kwalifikowane są jako OFIARY WYPADKU KOMUNIKACYJNEGO.
Czy te dyspozycje do kwalifikowania w ten sposób ofiar powodzi wynikają z problemami z zarządzaniem czymkolwiek?
Niemieckie gazety podają, że potężna powódź w pd.zach. Polsce uratowała niemieckie tereny położone po drugiej stronie granicy.
Taki przypadek - bardzo pomyślny dla Niemców.
Oczywiście, daleka tu jestem od teorii spiskowej, ale ta koincydencja została zauważona przez internautów.
O jaką teorię spiskową chodzi?
Żeby rozlało w górnym biegu Odry, a nie w dolnym. Może wały wyższe po wschodniej stronie granicy?
Teoria spiskowa.
https://www.facebook.com/watch?v=1067717618410831
Brzost poleca https://wszystkoconajwazniejsze.pl/andrzej-talarczyk-lasy-i-woda/