Skip to content

Powódź

12467

Komentarz

• Dobrze że uprzedzają.

"Firmy muszą opodatkować odszkodowania za zniszczone przez powódź towary. Ulgi na razie nie ma."

https://pro.rp.pl/prawo-i-podatki/art41202271-ucierpieli-przez-powodz-teraz-zaplaca-podatek-od-odszkodowan

• Nu, jak czytam:

Andrzej TALARCZYK
    Przewodniczący Komisji Ochrony Przyrody Polskiego Towarzystwa Leśnego. Prezes Fundacji Centrum Badań nad Lasem i Zasobami Przyrodniczymi. Biolog, leśnik, informatyk, menedżer. Ponad 20 lat zarządzał działem studiów i informatyki w Biurze Urządzania Lasu i Geodezji Leśnej. Kierował budową Banku Danych o Lasach. Stale współpracuje z Europejską Komisją Gospodarczą ONZ oraz Organizacją ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO).

To se myślę, uuu, Żyd mason globalista na pasku nienieckiej fondasją fur ausrottung Polens. Ale skoro Brzost poleca to co inne.

• Dobra krzywa zawsze na czasie!

• @Przemko powiedział(a):
    O jaką teorię spiskową chodzi?

https://x.com/patrycjuszwyzga/status/1839389906105200921

• to niedobrze tak myśleć

• @KazioToJa powiedział(a):
    to niedobrze tak myśleć

To jest robienie dobrze Tuskowi, dlaczego ta pani to robi - mam pewną teorię spiskową.

• krytykowanie Tuska to niedobrze Tuskowi?

• Jeśli odrzucamy teorię spiskową, musimy uznać premiera za jednostkę nieodpowiedzialną/niespełna rozumu, skoro ignoruje ostrzeżenia meteorologów. Już w czerwcu ostrzegano przed niżem genueńskim, 10 IX KE ogłosiła alert.

• Bo to był alert , ale dla Brandenburgii!

krytykowanie Tuska to niedobrze Tuskowi?

Musisz pamiętać, że to są komentarze z poziomu "bardzo dobrze Tusk zrobił, że w rok zrobił deficyt na 7 lat.". Dyskutować z tym specjalnie nie ma sensu.

Bo w tej sprawie jest za co Tuska krytykować merytorycznie.

Wymyślanie odklejonych, szalonych teorii jest mu na rękę, bo pomoże wyśmiać całą krytykę i zrobić wariatów ze wszystkich krytykujących.

A dodatkowo zrobi z siebie ofiarę hejtu i pomówień.

• edytowano September 2024

O skali zaniedbań przed powodzią.

https://www.facebook.com/share/v/QtRDUq3xq7QJwBMe/

• "Idzie do was wielka woda, taka jak w 97. Jaki był przekaz informacyjny? Trudno powiedzieć, ale sami państwo widzicie, że nie do końca to wszystko zagrało."

To jakiś kabaret?

O skali zaniedbań przed powodzią.

https://www.facebook.com/share/v/QtRDUq3xq7QJwBMe/

Włos się jeży.

• @7my powiedział(a):

@KazioToJa powiedział(a):

Wymyślanie odklejonych, szalonych teorii jest mu na rękę, bo pomoże wyśmiać całą krytykę i zrobić wariatów ze wszystkich krytykujących.

panie, dla czujących masz Młynarskiego "Wina Tuska", niczym tego nie przełamiesz. Młynarski zainwestował wyjątkowo parszywie swój talent, ludzie mają wolna wolę. No i winą Tuska rozgrzeszają wodzunia ze wszystkiego.

Zobacz co robisz - masz słonia w salonie - kiepską politykę tuskowego rządu z wyraźnym podejmowaniem decyzji korzystnych dla Niemiec. I zajmujesz się tym? Nie, zajmujesz się krytykowaniem krytykujących. Nawet w norweskim serialu (Okkupert) Tusk występuje jako człowiek Niemiec. Czemu więc Polakom nie należy tego mówić?

@7my powiedział(a):

panie, dla czujących masz Młynarskiego "Wina Tuska", niczym tego nie przełamiesz. Młynarski zainwestował wyjątkowo parszywie swój talent, ludzie mają wolna wolę. No i winą Tuska rozgrzeszają wodzunia ze wszystkiego.

Zobacz co robisz - masz słonia w salonie - kiepską politykę tuskowego rządu z wyraźnym podejmowaniem decyzji korzystnych dla Niemiec. I zajmujesz się tym? Nie, zajmujesz się krytykowaniem krytykujących. Nawet w norweskim serialu (Okkupert) Tusk występuje jako człowiek Niemiec. Czemu więc Polakom nie należy tego mówić?

No tak, ale to było wiadomo, mówiłem o tym od razu jak się pojawił.

.Czemu więc Polakom nie należy tego mówić?

A kto tego zabrania, litości.

@7my powiedział(a):

Nie mogę nikomu zabronić kompromitowania się, ale mogę to krytykować.

• Podsumowanie powodzi w wykonaniu Bosaka i Jakubiaka.

• @Mania powiedział(a):
    Podsumowanie powodzi w wykonaniu Bosaka i Jakubiaka.

Czyli że jeśli mówimy o liczbie ofiar powyżej 10 i uważamy, że gauleiter celowo doprowadził do powodzi by chronić Prusy i brandenburgie to się ośmieszamy??

Dotąd nie wiem oficjalnej liczbie ofiar. Nie jestem na bieżąco i proszę o oświecenie

• Jak się celowo doprowadza do powodzi?

• Było pisane wyżej.

@Przemko powiedział(a):
    Jak się celowo doprowadza do powodzi?

No jak to jak, jest czar "Summoning storm". Donald zna, nauki pobierał od Sarumana.

• @JORGE powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

No jak to jak, jest czar "Summoning storm". Donald zna, nauki pobierał od Sarumana.

Czaru na zbiornik w Raciborzu nie rzucił, podobno Wrocław ochronił. Aha już wiem o co tu chodzi, Wrocław jako niemieckie miasto miał przetrwać, teraz wszystko się skleja.

• Ha ha ha. Ale dosrałeś. Nie mam słów. Ja cię nie mogę.

Tak się tylko zastanawiam Panie i Panowie, co by się na forum wydarzyło, gdyby to za Tuska zaczął się Covid ? Coś mi się wydaje, że Janek Pospieszalski by był bohaterem naszym.

Czaru na zbiornik w Raciborzu nie rzucił, podobno Wrocław ochronił. Aha już wiem o co tu chodzi, Wrocław jako niemieckie miasto miał przetrwać, teraz wszystko się skleja.

Przemko czy my nie zostaliśmy symetrystami przypadkiem ?

• @JORGE powiedział(a):
    Tak się tylko zastanawiam Panie i Panowie, co by się na forum wydarzyło, gdyby to za Tuska zaczął się Covid ? Coś mi się wydaje, że Janek Pospieszalski by był bohaterem naszym.

Hahaha, dobre!

@Przemko powiedział(a):

Celowo nie przygotowuje się do niej:

• zbiorników retencyjnych,
    • służb w gotowości (s.poż., wojsko)
    • ludności do ewakuacji
    • samorządów do koordynacji.

Jeśli rzeki porywały dziesiątki samochodów, to skąd naiwne przypuszczenia, że wszystkie były zaparkowane i nikt nimi nie uciekał?
    Tylko jeden lekarz pierwszego dnia w Nysie utonął i to wszystko? A może był zbyt znany i nie dało się ukryć, a noname'y zginęli w wypadkach albo na zawał?
    A skąd przypuszczenie, że nikt nie uciekał na piechotę i umazane błotem ciała leżą pod konarami i gałęziami gdzieś na podmokłym rozlewisku?
    Ilu jest "zaginionych"?
    W jaki sposób zdewastowane samorządy policzą samotnych emerytów, zarówno w miasteczkach, jak i niewielkich osadach?

O to to. A jakby zamienić powódź na maseczki to już gdzieś taki tekst twój czytałem ...

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.