Na temat Kaczmara wychodzą po latach różne złe rzeczy, nie tylko jego sympatie polityczne, ale również przemoc domowa, do której zresztą znalazły się aluzje, np. "Testament 95".
dyzio napisal(a): Gdyby był środek zapewniający długowieczność to pewnie byłoby powszechniejsze to o czym półgębkiem wspominali ludzie na wsi. Czyli nierzadkie ojcobójstwo na tle spadkowym. Mój dziadek kiedy miał już ponad sto lat chętnie opowiadał takie historię i leciał po nazwiskach. Ci udusili poduszką tamci zrzucili z góry, tego niby koń kopnął...
Kaczmarski na każdy dzień... yy to znaczy Gintrowski. Ale Kaczmarski tekst.. yyy, to znaczy w zasadzie to Jerzy Czech (bardzo zapomniany i niedoceniany mam wrażenie... dlaczego??). W każdym razie dobre i pasuje:
Parę głów ścinając chęć buntu osłabisz Lecz zrodzisz nienawiść,gdy zanadto grabisz Ludzie bowiem łatwiej, odkąd świat jest światem Znoszą ojca śmierć, niż ojcowizny stratę
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):Przecie to cycat samego abby Makiawela.
No nie - w wierszu a i w rzeczywistości Makiawel uczył sie od Cezarego Borgii, czyli "księcia Valentiions" w wierszu Czecha. I ten słowa Czech wkłada w usta Borgii, a nie Makiawela - ten zaledwie powtarza co usłyszał od Borgii i się tym zachwyca.
Redaktor Ziemkiewicz w ostatniej audycji ujawnił, że już kilka lat temu mentalnie zerwał z korwinistami na skutek ich stosunku do obowiązków patriotycznych.
Obecnie jego oburzenie wywołuje fakt, iż najliczniejsza grupa internetowych i realowych hejterów powoływania na ćwiczenia wojskowe to oczywiście...true-prawicowcy i kuce.
Ich przekaz brzmi - "nic nie jestem winien temu państwu i społeczeńswu!" Jak to szło po łacinie?
Te wszystkie badania nad klimatem przypominają mi komisję Maciarewicza...
Niniejszym deklaruję: Ziemniak największym [określenie ocenzurowane] między Odrą a Bugiem. O Michniku i Tusku da się jeszcze coś dobrego powiedzieć, ten obiekt to [określenie ocenzurowane] z krawatem.
... oraz dla Unii Polityki Realnej, kanałów Historia Realna Zychowera
oraz wRealu24 Roli-Żymierskiego, a także realisty Warząchwi i Stacha Władymirowicza Michałkowa
Komentarz
Obecnie jego oburzenie wywołuje fakt, iż najliczniejsza grupa internetowych i realowych hejterów powoływania na ćwiczenia wojskowe to oczywiście...true-prawicowcy i kuce.
Ich przekaz brzmi - "nic nie jestem winien temu państwu i społeczeńswu!" Jak to szło po łacinie?
Jakto kawaleryjskie nogi?
krzywa
kość
żaba
przekazuje pałeczkę przez Małego Ronina
Ha, jeszcze coś zostało człowiekowi w głowie z dawnej nauki :-)
Niniejszym deklaruję: Ziemniak największym [określenie ocenzurowane] między Odrą a Bugiem. O Michniku i Tusku da się jeszcze coś dobrego powiedzieć, ten obiekt to [określenie ocenzurowane] z krawatem.
... i teraz szukaj użyszkodniku w której minucie z dwustu dwunastu RAZ to pedział.
Sadysta, muszę to jeszcze raz słuchać...
12:48
Teraz kolega sam posmakował. I jak, ambrozja?
Cukrzyca to straszna choroba. Także zaleczona.
Psychopatia gorsza.
Akademia Zdrowego Rozsądku? To jest serio tytuł od niego?
Gdy jakiś publicysta określa się jako zdroworozsądkowy realistą to prawie zawsze okazuje się, że jest to realizm magiczny.
Tak nazwał swój kanał na youtube.
Ziemiak to czciciel chłopskiego rozumu, w praktyce wychodzą jakieś płytkie i miałkie analizy.
Jakby się do tego ograniczył, nie byłoby źle. Ale u niego zawsze na pierwszym planie jest obsesja.
Jak nic brakuje oficjalnego ośrodka analitycznego pod nazwą IDD (Instytut Danych z D).
IDD pracuje dla Akademii Zdrowego Rozsądku oraz Uniwersytetu Chłopskiego Rozumu.
... oraz dla Unii Polityki Realnej, kanałów Historia Realna Zychowera
oraz wRealu24 Roli-Żymierskiego, a także realisty Warząchwi i Stacha Władymirowicza Michałkowa