Skip to content

Humer

1182183185187188456

Komentarz

• Liam Szczęsny B-)
  • edytowano July 2018
    Gmyz nazwał Gersdorf "szlampą" co się ma tłumaczyć (wedle internetów) jako tanie wino albo latawica.
    Ciekawe, czy to jego koniec w TVP? ;)

Edit:
    Cezary „Trotyl” Gmyz‏Konto zweryfikowane @cezarygmyz · 13 godz.13 godzin temu

Sorry ale jak słyszę, że taka szlampa jak I prezes SN robi za wzór cnót to mi się miesiączka cofa

• To z niemieckiego przecie: "zdzira", "wywłoka" itp.
  • A nie skrót od Szanowna Lampa? Że oświeca.
  • No trochę przesadził. Ja jestem obcesowy, ale jednak w TV bym użył innego określenia, bardziej ugrzecznionego.
  • Gmyz to kucharz, a w kuchni rzucanie mięsem jest na porządku dziennym.
  • Napisał tak na twitterze, to nie była wypowiedź w TVP.
    jest jednak pracownikiem TVP, nie zdziwię się, jeśli będą konsekwencje (chyba, że nie ma innych znanych dziennikarzy z niemieckim)
  • Na twitterze. Jasne. Już dawno, ale poniewczasie, zdałem sobie sprawę że moje występy na forach w zasadzie zamykają mi drogę do zasłużonej kariery politycznej i medialnej.
  • edytowano July 2018
    W opisie konta ma "korespondent TVP w Berlinie", więc traktuję je jako "służbowe".
  • Poza tem Schlampe je po niemiecku. Zeby zrozumieli bez tłumacza. To raczej tania pani od lekkich obyczajów.
  • Jaka tam wywłoka. Zwykły geront.
  • Ale czy oni nie widzą że są śmieszni i straszni? Czy naprawdę zupełnie nie mają wstydu? Czy naprawdę sądzą że są w stanie coś lub kogoś obalić?
  • Coś są ;)
  • Sami nie. Tylko zagranica tylko jak się wystraszymy albo sprzedamy za bezcen.Oni są tylko dla tej zagranicy słabym pretekstem. No oczywiście jest też obca agentura ale należy do kategorii zagranica nawet jeśli polskojęzyczna.
  • Kwach pono obala codziennie.
    A Ty nie bądź taki seriozny, przynajmniej nie tym wątku :)
  • "Obecny reżim chce zniszczyć niezależność sądownictwa w Polsce" - pisze w liście do Micka Jaggera i The Rolling Stones Lech Wałęsa. Prosi, by muzycy w czasie niedzielnego koncertu w Warszawie zabrali głos ws. zmian w Sądzie Najwyższym.
    W przeddzień koncertu The Rolling Stones, Lech Wałęsa wystosował list otwarty do legendarnej grupy rockowej. Pisze o trwającym kryzysie wokół Sądu Najwyższego. Były prezydent wspomina, że wielu ludzi czeka z niecierpliwością na koncert na Stadionie Narodowym. "Ale w Polsce dzieją się złe rzeczy"- alarmuje. 
  • edytowano July 2018
    ethanol napisal(a):
    "Obecny reżim chce zniszczyć niezależność sądownictwa w Polsce" - pisze w liście do Micka Jaggera i The Rolling Stones Lech Wałęsa. Prosi, by muzycy w czasie niedzielnego koncertu w Warszawie zabrali głos ws. zmian w Sądzie Najwyższym.
    W przeddzień koncertu The Rolling Stones, Lech Wałęsa wystosował list otwarty do legendarnej grupy rockowej. Pisze o trwającym kryzysie wokół Sądu Najwyższego. Były prezydent wspomina, że wielu ludzi czeka z niecierpliwością na koncert na Stadionie Narodowym. "Ale w Polsce dzieją się złe rzeczy"- alarmuje. 
    Nie zdziwię się jak coś tam napomknął przecież to lewacy to znaczy manager ich poinstruuje co mają mówić
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Nawet nie wiem jak to skomentować, więc tylko wkleję o ich koncercie z 1967.

https://www.polskieradio.pl/6/8/Artykul/350779,Fakty-i-mity-o-warszawskim-koncercie-The-Rolling-Stones-z-1967-roku
    Tak było. Kolega miał dla mnie bilet na ten kuncert, umówiliśmy się pod Kongresową... Przyszłam kwadrans przed i - oczywiście- nie dopchałam się nawet w pobliże, bo tłum był nieprzebrany.
  • laureaci nagród Grand Press 2017 wybrane pozycje

Kategorię News wygrała informacja „Faktów” RMF FM – „Zderzenie kolumny rządowej. Premier Beata Szydło w szpitalu”. Rozgłośnia jako pierwsze medium poinformowały o wypadku samochodu wiozącego premier Beatę Szydło w Oświęcimiu.
    W kategorii Publicystyka za najlepszy uznano opublikowany w „Tygodniku Powszechnym” tekst „W imię brata”, w którym Andrzej Stankiewicz na licznych przykładach pokazuje, jak bardzo bieżąca polityka uprawiana przez Jarosława Kaczyńskiego odstaje od idei, które głosił jego brat, były prezydent Polski.
    Najlepszy wywiad zrobiła Magdalena Kicińska („Wysokie Obcasy – Gazeta Wyborcza”). Kategorię wygrała jej rozmowa (pt. „Bił mnie tylko w nocy”) z Karoliną Piasecką, której mąż polityk, zdeklarowany katolik, latami znęcał się nad żoną i terroryzował córki.
  • Tak kończy Marcin Stanisław Matczak, doktor habilitowany nauk prawnych, radca prawny, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Warszawskiego ;))
    image
  • Pamiętam niejakiego Antoniego Dudka argumentującego "Bo jestem profesorem."
  • Jak mawiają miastowe - dzban miesiąca.
  • Aż dymi z uszu!
  • "prawnikiem, któremu ludzie płacą grubą kasę, żeby masakrował takich cieniasów jak Pan".
    Czyżby pą profesur obojga praw właśnie przyznał się do płatnego trollingu?
  • Gawel napisal(a):
    laureaci nagród Grand Press 2017 wybrane pozycje

Kategorię News wygrała informacja „Faktów” RMF FM – „Zderzenie kolumny rządowej. Premier Beata Szydło w szpitalu”. Rozgłośnia jako pierwsze medium poinformowały o wypadku samochodu wiozącego premier Beatę Szydło w Oświęcimiu.
    W kategorii Publicystyka za najlepszy uznano opublikowany w „Tygodniku Powszechnym” tekst „W imię brata”, w którym Andrzej Stankiewicz na licznych przykładach pokazuje, jak bardzo bieżąca polityka uprawiana przez Jarosława Kaczyńskiego odstaje od idei, które głosił jego brat, były prezydent Polski.
    Najlepszy wywiad zrobiła Magdalena Kicińska („Wysokie Obcasy – Gazeta Wyborcza”). Kategorię wygrała jej rozmowa (pt. „Bił mnie tylko w nocy”) z Karoliną Piasecką, której mąż polityk, zdeklarowany katolik, latami znęcał się nad żoną i terroryzował córki.
    Jezdę pod wrażeniem dziennikarskiego "kunsztu", zwłaszcza Stankiewicza. Żyg :-&
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.