Ech, pamiętam jak przy "Sąsiadach" płakaliśmy całą rodziną, rzewnemi łzami.
Nawet jak podczas domowego majsterkowania coś nam nie wyszło, mówiliśmy na to "sąsiedztwo".
Po latach wyłapałem, że był to jeden z elementów wyzysku Słowacji przez Czechitów. Otóż, na zlecenie telewizji Bratysława, produkowało to studio filmowe w Pradze czy innym Barrandovie. Cash flow zgodny z przewidywaniami.
Heh. Ja za każdym razem jak zabieram się po pół roku ględzenia wiadomo kogo za naprawę jakiejś rzeczy w domu to z dzieckami się śmiejemy że będziemy się bawić w sąsiadów...
W najbliższych dniach uruchomiona zostanie w Rzeszowie pierwsza z serii wytwórnia zdrowego pieczywa. Z początkiem czwartego kwartału produkowane tu pieczywo będą mogły spożywać także dzieci.
W Olkuszu w minioną sobotę skonstruowano sztucznego idiotę. Natomiast w hucie pod Częstochową trwają prace nad sztuczną teściową.
jak donosi nasz reporter - wczoraj na krakowskim rynku lał konik jak donosi nasz reporter - wczoraj junacy OHP na Podlasiu wpadli na ślad straszliwej zbrodni. Otóż mieszkaniec jednej z podlaskich wiosek - zabił całą wiochę dechami.
Komentarz
https://niezalezna.pl/270018-rycerski-klip-wyborczy-karola-karskiego-kiedys-o-interesy-polski-w-europie-zabiegano-na-rozne-sposoby
spolegliwy - ktoś, na kim można POLEGAĆ
ja wciąż tak słyszę to słowo, irytuje mnie '' ludowa' etymologia, od POLEGŁ (przegrał)
=
sam klip ok, taki staromodny, z czsaów reklam proszku do prania Ociec, prać!
Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
sołdat jak Pat i Mat (Sąsiedzi)!
lecą gdzieś, chyba na tvABC, wciąż oglądam
rozbira
Puściłem sobie. Najpierw się trochę pośmiałem ale potem się zacząłem denerwować. Wicie, mnie teraz dom remontują.
Nawet jak podczas domowego majsterkowania coś nam nie wyszło, mówiliśmy na to "sąsiedztwo".
Po latach wyłapałem, że był to jeden z elementów wyzysku Słowacji przez Czechitów. Otóż, na zlecenie telewizji Bratysława, produkowało to studio filmowe w Pradze czy innym Barrandovie. Cash flow zgodny z przewidywaniami.
wuala! 117 odcinków (nie do obejrzenie, ale wg dat posortowane tytuły, od 1976 roku
internetowa strona Sąsiadów po angielsku
a także po czesku
– Do Bredy!
– A dlaczego do Bredy?
– Bo prawdziwych przyjaciół poznaje się w Bredzie...
– Eeee... Bredzisz...
– Dokąd lecisz, słoju?
– Do Grecji!
– A dlaczego do Grecji?
– Bo nie mam mieszkania...
– A w Grecji są mieszkania?
– Nie, tam są Saloniki...
Dziś rano w Terespolu wynaleziono kaszankę w aerozolu.
Dziś rano w Ustce znaleziono jeża w chustce.
z czegóż to ach z czegóż?
W Olkuszu w minioną sobotę skonstruowano sztucznego idiotę. Natomiast w hucie pod Częstochową trwają prace nad sztuczną teściową.
WTOREK
Mały jubileusz. Dokonałem dziś tysięcznej iniekcji cenną jednorazówką z importu.
" .... na granicy dnia i nocy
ciężko jest trafić... do wróbla z procy"
tak sobie siedzę i myślę, że wszystko ma swój koniec
a kij .. to nawet dwa
Wczoraj w Pcimiu odbyło się coroczne spotkanie synów pułku z córami Koryntu
jak donosi nasz reporter - wczoraj junacy OHP na Podlasiu wpadli na ślad straszliwej zbrodni. Otóż mieszkaniec jednej z podlaskich wiosek - zabił całą wiochę dechami.
P.S
wszystkie teksty cytuję z pamięci
Uniwersytet opolski
Wzgórze uniwersyteckie