Na koniec zaś ekologiczny pogrzeb w gustownej trumnie z łupin migdałowych, bambusa lub wikliny.
Ks. Piotr Glas mówił parę dni temu, że w Wielkiej Brytfannie pojawiła się usługa szybkiego pochówku bez ceremonii i zbędnych przemówień za to tysiąc funciaków taniej.
A propos ekologii - firmy motoryzacyjne chwalą się, że odchodzą od tworzyw sztucznych i tkanin ropopochodnych, na rzecz soi, konopii itp. tkanin. Oczywiście nie są one tak trwałe jak te standardowe tkaniny (które zresztą i tak zaczynają się przecierać po 5-7 latach intensywnego używania), tak że można zapomnieć że z z dzisiejszych samochodów będą jakieś 30-letnie klasyki w przyszłości. Podobnych tworzyw używa się do produkcji instalacji elektrycznych, izolacji, owijek, rurek gumowych, plastikowych itd. itp. i smakują one zwierzątkom! Ilość incydentów związanych z tym że coś zeżarło elektrykę pod maską rośnie z roku na rok.
W pełni biodegradowalne auta, marzenie koncernów motoryzacyjnych.
Historia w ogóle nas dogania, zaczynaliśmy od 3-cylindrowych silników w Syrenie i w tej chwili w tę stronę idzie motoryzacja. Silnik nie musi być wyważony idealnie bo i tak ma przejechać maksymalnie 200 tysięcy kilometrów w te 7-10 lat zanim auto zacznie się rozpadać.
trep napisal(a): Mogą zrezygnować, bo jes usługa kompostowania (oczywiście mięso się nie kompostuje, ale tak to nazywają).
Po co palić jak można wykorzystać jako nawóz? Ekooszołomi wymyślili nawet takie coś (nie wiem czy ktoś praktykuje czy tylko koncept), co wygląda jak pełnoobjawowy powrót do pogaństwa, a w zasadzie szamaństwa:
los napisal(a): A zwyczajny cmentarz polega na czym innym?
Zwyczajny cmentarz, zwlaszcza katolicki jest niezgodny z ideolo, nieboszczyk ma bowiem zasilić jako nawóz Gaję - Matkę Ziemię, a nie się po zaświatach bezcieleśnie szlajać.
No właśnie. Ja to poproszę w trumnie z prostego drewna, może być i pilśnia, niech mnię spożyją robalowie. Będzie miło, przyrodniczo a ekologicznie.
Ksiądz Neuhaus o kremacji fajosko się wypowiadał, że jemu ten piec kremacyjny się z ogniem kojarzy, a jemu po śmierci do ognia niespecjalnie się śpieszy.
dobrze sie kojarzy kojarzy mnie sie z Mojsze w trzcinach i z kołyską ale w środku, na wszelki przypadek jest wyłożona czymś nieprzeciekajacym? mam nadzieję
adamstan napisal(a): Od razu mi się przypomniało opowiadanie Zajdla - "Et in pulverem reverteris"
Aż przeszukałem internety. A tam... 30. marca 2021 wydano → audiobook z 33. opowiadaniami Zajdla! "..i w proch się obrócisz jest pod nr 32. (antologia żony pisarza z 2010 rokul
Komentarz
Ale jest coś optymistycznego w tym obrazku - ta armia szwuli i aborcjonistek Polski nie podbije, nawet tej rozlazłej.
Kto nim jeszcze nie jest w szołbizie, bo lista (heteryków oczywiście) z miesiąca na miesiąc robi się corak krótsza?
1. Że ten pan istnieje i ma na imię Maciej.
2. Że jest wróżbitą.
3. Że jest homoseksualistą.
Miler zarzuca Czarzastemu, że jest zafascynowany PiSem, Czarzasty mówi, że to Miler się z Jarosławem Kaczyńskim spotykał.
Co za debile!
- Pani MNIE lubi!
- A nieprawda, bo MNIE!
W naszej ulubionej gazecie więc bez linki. W dziale "Klimat i środowisko."
Ks. Piotr Glas mówił parę dni temu, że w Wielkiej Brytfannie pojawiła się usługa szybkiego pochówku bez ceremonii i zbędnych przemówień za to tysiąc funciaków taniej.
Madness, madness...
W pełni biodegradowalne auta, marzenie koncernów motoryzacyjnych.
Ksiądz Neuhaus o kremacji fajosko się wypowiadał, że jemu ten piec kremacyjny się z ogniem kojarzy, a jemu po śmierci do ognia niespecjalnie się śpieszy.
bez (chyba) ideolo.
Choć ja osobiście skłanaialabym sie ku:
link do obrazka bo coś go nie widze
http://willowcoffins.pl/wp-content/uploads/2015/08/coffin.jpg
Bo Made in Poland cena przystępna, produkcja czysta, ślad węglowy minimalny.
Chiałam nadmienić , że mam na myśli pochówki ziemne nie kompostownie ciał, o których się już chyba tutaj, ze wstrętem, wypowiadałam.
dobrze sie kojarzy
kojarzy mnie sie z Mojsze w trzcinach i z kołyską
ale w środku, na wszelki przypadek jest wyłożona czymś nieprzeciekajacym?
mam nadzieję
30. marca 2021 wydano → audiobook z 33. opowiadaniami Zajdla! "..i w proch się obrócisz jest pod nr 32. (antologia żony pisarza z 2010 rokul
→24,90 zł za 17,5 godziny na audioteka .peel