Skip to content

Humer

1328329331333334456

Komentarz

• Reżysera i scenarzysty? Nie, chyba nie trafiłem.
  • trep napisal(a):
    Przemko napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Najśmieszniejsze w "American Beauty" było to, że nieletnia panna w centrum całego dramatu legitymowała się raczej dość skromną urodą...
    Ten film to taka liberalna ikona że nikt na to nie zwróci uwagi, bo go zadziobią przecież. Wyjątkowa ramota zresztą.
    Ramota, bo to produkcyjniak. Był to jeden z tych filmów, których nie miałem ochoty czemuś oglądać. Mój organis chroni mie w ten sposób przed niepożądanymi treśćmi. Bierze z otoczenia jakieś pyłki, drobiazgi, impulsy, składa to do kupy i mówi "nie oglądaj".

Ale po iluś latach ktoś mie jednak namówił.

I okazało się, że to produkcyjniak. Przedstawiona jest menażeria poebów. Każden jeden jest poebany w inny sposób, ale to są same poeby. Z wyjątkiem dwóch osób. Zawsze miłych, zawsze uśmiechniętych, normalnych.

Których?
    :D Faktycznie, ale oni też groteskowo stereotypowi - za ten film lada moment powinni się wziąć postępowcy.

Produkcyjniak, idealne określenie. Miejscami muzyka i akcja jak z Truman Show tylko że to na serio.
  • peterman napisal(a):
    Najśmieszniejsze w "American Beauty" było to, że nieletnia panna w centrum całego dramatu legitymowała się raczej dość skromną urodą...
    A bo wicie, kol.kol. krytycy filmowi z sąsiedniego forum wywodzą, że nie o urodę tu chodzi, a o młodość. Przyszłość, życie, nadzieję i takie tam.
  • loslos
    edytowano December 2021
    No i tkanka tłuszczowa krócej była wystawiona na działanie grawitacji.
  • los napisal(a):
    No i tkanka tłuszczowa krócej pod działaniem grawitacji.
    toto?
    https://www.facebook.com/MirchukAesthetic/posts/676709530381905/
  • Tak, tam też jest tkanka tłuszczowa.
  • :D W ogóle z grawitacją jest tak dziwnie że zimą jakby silniejsza, tłuszcz spływa w dolne rejony ciała.
  • los napisal(a):
    Reżysera i scenarzysty? Nie, chyba nie trafiłem.
    Kto wie, może to i oni, tak głęboko nie wnikałem. Dwaj fedaini z sąsiedztwa.

To zupełnie jak milicjanci albo partyjni w polskiej produkcji lat wiadomych.
  • edytowano December 2021
    image
    wykazali się czujnością
    dobrze!
  • to też super! (czytać puentę dokładnie)

image
  • Pamiętacie Wszebąda ?
    końcówka HIT !
  • Zapomniałem o jego istnieniu, dzięki. :D
  • image

Czy nadaje się na prezęt na sześciu króli?
  • edytowano January 2022
    image
  • Oj dyna dyna
  • Polska Partia Przyjaciół Pandemii
  • Nieprzyjaciół.
  • Przyjaciół.
    Po co, na co w innym przypadku amantadyna?
  • loslos
    edytowano January 2022
    Oj dyna dyna

• romeck napisal(a):
    Przyjaciół.
    A czym się oficjalnie leczy covid?
    Bo gros lekarzy przepisuje nic. Położyć się, poczekać i ewentualnie ibuprom lub coś podobnego.
    To są przyjaciele pandemii właśnie.
  • Idiota to idiota.
  • W czwarte urodziny niektórzy przestają być trzylatkami a niektórym to zostaje dłużej.
  • edytowano January 2022
    zespół JERYCHO i Bejbi Joda

→ zespół Jerycho
  • TecumSeh napisal(a):
    romeck napisal(a):
    Przyjaciół.
    Bo gros lekarzy przepisuje nic. Położyć się, poczekać i ewentualnie ibuprom lub coś podobnego.
    To są przyjaciele pandemii właśnie.
    Nu, moja doktorka dorzuciła jeszcze Sumamed. Jakoś się doturlałem.
  • TecumSeh napisal(a):
    Nietzschem. A konkretnie wolą mocy.
    Znajomy lekarz oświetlił mnie, że na wirusy w zasadzie nie ma lekarstw, paradoksalnie z wyjątkiem AIDS.

• edytowano January 2022
    A co w takim razie leki przeciwwirusowe robią? I czemu jednego z nich absolutnie nie wolno stosować, a resztę tak?
  • TecumSeh napisal(a):
    A co w takim razie leki przeciwwirusowe robią? I czemu jednego z nich absolutnie nie wolno stosować, a resztę tak?
    Łojacie, przecież temat Jednego Leku był już pińcet razy omawiany. W skrócie:

1. Reptilioni chcą zakazać amantadyny, bo jest za tania i nie ma na niej marży, a poza tem trzeba wymordować tak z 90-95% ludzkości.

2. Amantadyna działa tylko w b. wczesnej fazie choroby, a potem jedynie podnosi samopoczucie, dzięki czemu wyłączasz wewnętrzne alarmy i trafiasz do szpitala prawie konający.
  • edytowano January 2022
    . [sorki, pomyłka w tomacie >:D< ]
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.