Skip to content

Humer

1338339341343344456

Komentarz

• edytowano February 2022
    Kupa mięci

• trep napisal(a):
    https://www.tapatalk.com/groups/pismejker/viewtopic.php?p=219187#p219187
    padłę!
    (Bo głosiki wciskające fotoszmelc to nawet chyba z taśmy megnetofonowej puszczane są...)
  • Czemu Laurie pisze przymiotniki dużą literą? W GB tak mają?
    W lengłydżu tak jest. Tzn chodzi o narodowości
  • Jak rzeczownik z dużej to przymiotnik też. Logiczniej niż u nas.
  • W_Nieszczególny napisal(a):
    Tak samo dni tygodnia, miesiące i inne takie.
  • peterman napisal(a):
    W_Nieszczególny napisal(a):
    Tak samo dni tygodnia, miesiące i inne takie.
    I jak na megalomanów przystało "I" (czyli "ja") też z dużej.
    los napisal(a):
    Jak rzeczownik z dużej to przymiotnik też. Logiczniej niż u nas.
    No ale już "my" (mój) z małej. Więc z tą konsekwencją to też różnie.
  • Bo to zaimki.
  • A propos. Ortografia (i pisownia) moralna zawsze na czasie.

image
  • a łukaszenka CHUJEK.
  • Wicechuj, ładne słowo stworzone chyba przez Iredyńskiego.
  • Przemko napisal(a):
    Wicechuj, ładne słowo stworzone chyba przez Iredyńskiego.
    Tak, ładne. I pasuje.
  • "Zalecono równierz zmianę statusu techników i inżynierów smarowników (wyższe grupy zakwalifikowania, lepsze uposażenie) i wprowadzenie nazwy trybolog, co uzasadniono tym, że "smarownik" jest nazwą zdeprecjonowaną społecznie i kojarzoną z człowiekiem w wytłuszczonym ubraniu ochronnym z oliwiarką w ręku."
  • Nazwa trybologia też jest zabawna, choć jest to całkiem poważna dziedzina nauki. Sam się nią zajmowałem jakieś 40 lat temu.
  • Śmieszno-gorzkie

image
  • Można też używać formy regionalnej z Podkarpacia: PRZECHUJ
  • Brzost napisal(a):
    Można też używać formy regionalnej z Podkarpacia: PRZECHUJ
    Ja bym nie używał - "przechuj" jest zwykle (przynajmnien w Małopolskce i na Podhalu,) używane jako wulgarny wyraz podziwu.
  • No, takich niuansów nie wyczuwam. Parę razy gdy słyszałem (Dębica i Jasło), jakoś nie mogłem się dosłuchać podziwu. Ale OK, nie upieram się ;-)
  • allium napisal(a):
    Brzost napisal(a):
    Można też używać formy regionalnej z Podkarpacia: PRZECHUJ
    Ja bym nie używał - "przechuj" jest zwykle (przynajmnien w Małopolskce i na Podhalu,) używane jako wulgarny wyraz podziwu.
    Potwierdzam.
    Nie wolno się obrażać za taką pochwałę.
    Na miejscu Putina dużo mniej, albo wcale, bym się nie bał ludzi którzy go od chujów wyzywają. Bardzo zaś bym uważał na takich co mówią - "uważam, że pan Putin w ciągu paru miesięcy nie będzie kierował Rosją. Odpowiednie kroki zostały już poczynione." A najbardziej bym się miejscu Putina bał tych, którzy nic nie mówią ..

Oczywiście nie piszę tu o normalnym odreagowaniu normalnych ludzi (ot chociażby my tu), ale to wyzywanie Putina przez ludzi wysoko postawionych pokazuje jedno - boją się go cały czas okrutnie.
  • A ja mu niemal współczuję.
  • los napisal(a):
    A ja mu niemal współczuję.
    Z jakiego powodu ?
  • Miał wizję, z naszego punktu widzenia odrażającą, ale w jakimś sensie uczciwą i niesamolubną, której realizacji poświęcił życie. Wydawać mu się mogło, że jest już blisko, a tu nagle wszystko Pierre d'Aute. Teraz wie (bo mógł stracić zmysły ale nie stracił rozumu), że ambicją wszystkich bez wyjątku w jego otoczeniu jest wsadzić mu kosę między żebra. Nie jest to położenie godne pozazdroszczenia.
  • Ok, rozumiem. No i jeszcze w sumie jest tak, że ci swoi chcą mu wsadzić kosę głównie dlatego, że im kaska ucieka. Świat wygodny wygrywa.
    Nu ale ja mu nie współczuję - na niewinnego nie trafiło.
    Jeśli się faktycznie boi kosy w serce, to zupełnie ok, że poczuje odrobinę tego, co zgotował milionom ludzi.
    To żadna adekwatna kara, ta (jak sądzę) spotka go dopiero na tamtym świecie.
    Nawet jesli to nie będzie piekło.
  • Ja też mu nie współczuję, ja mu niemal współczuję. Niemal robi różnicę.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.