Skip to content

Humer

1339340342344345456

Komentarz

• A nasz proboszcz na wczorajszej mszy: "módlmy się za Putina, który pozostaje we władzy szatana."
  • Mania napisal(a):
    A nasz proboszcz na wczorajszej mszy: "módlmy się za Putina, który pozostaje we władzy szatana."
    Ja mam do takich intencji stosunek niejednoznaczny.
    Sugerują one, że to kwestia jednego człowieka - nie to że cały system i pół narodu co najmniej, a skąd.
    Z Hitlerem też tak było - im dalej od wojny, tym mocniejsza narracja, to nie my, to on.
    Bo wcale go nie wybrali, wcale nie tworzyli chętnie systemu, wcale nie popierali zdobywania przestrzeni życiowej, itp. Rosjanie przeca też nie popierali Putina nigdy, no nie? I któżby się spodziewał co on zrobi?
  • Mania napisal(a):
    A nasz proboszcz na wczorajszej mszy: "módlmy się za Putina, który pozostaje we władzy szatana."
    Jeżeli tak postawimy sprawę, to bym powiedział, że po jednej stornie stoi szatan, po drugiej, a pośrodku Ukraińcy. I my, i wszystkie narody które postawiono pomiędzy.

Jeszcze będzie czas o tym porozmawiać, ale za obecną sytuację politycznie odpowiada Zachód również.
  • marniok napisal(a):
    allium napisal(a):
    Brzost napisal(a):
    Można też używać formy regionalnej z Podkarpacia: PRZECHUJ
    Ja bym nie używał - "przechuj" jest zwykle (przynajmnien w Małopolskce i na Podhalu,) używane jako wulgarny wyraz podziwu.
    Potwierdzam.
    Nie wolno się obrażać za taką pochwałę.

Potwierdzam potwierdzenie.
  • peterman napisal(a):
    marniok napisal(a):
    allium napisal(a):
    Brzost napisal(a):
    Można też używać formy regionalnej z Podkarpacia: PRZECHUJ
    Ja bym nie używał - "przechuj" jest zwykle (przynajmnien w Małopolskce i na Podhalu,) używane jako wulgarny wyraz podziwu.
    Potwierdzam.
    Nie wolno się obrażać za taką pochwałę.
    Potwierdzam potwierdzenie.

Ija ija!
  • TecumSeh napisal(a):
    image
    Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
    Niepięknie się zestarzały analizy pana Szwwko na temat wojny. Z drugiej strony , przyszłość jest trudna do przewidzenia.
  • edytowano March 2022
    Mania napisal(a):
    https://twitter.com/16Zosiaa/status/1498439803230203911
    =))
    ażem wrzucił sobie na tubkę ;) (edit, poprawiłem)

• JORGE napisal(a):
    Na miejscu Putina dużo mniej, albo wcale, bym się nie bał ludzi którzy go od chujów wyzywają. Bardzo zaś bym uważał na takich co mówią - "uważam, że pan Putin w ciągu paru miesięcy nie będzie kierował Rosją. Odpowiednie kroki zostały już poczynione." A najbardziej bym się miejscu Putina bał tych, którzy nic nie mówią ..

Oczywiście nie piszę tu o normalnym odreagowaniu normalnych ludzi (ot chociażby my tu), ale to wyzywanie Putina przez ludzi wysoko postawionych pokazuje jedno - boją się go cały czas okrutnie.
    Lęk to jest jedno, a drugie to jest to, co dobitnie wyjaśniły czarne marsze u nas. Wulgarność, szczególnie przekleństwa kierowane osobowo to jest jednoznaczny objaw z perspektywy duchowej.
    W polskiej sieci bohaterowie brandzlujący się kolejnymi inwektywami to grupa dość zbieżna z rycerzykami spod sztandaru z ośmioma gwiazdkami.
  • "Trzeba było brać przykład z TVP Info, im się żaden Anynomus nie włamał!

padłę

https://fb.watch/btIYurHFNJ/
  • edytowano March 2022
    Znalezione w internetach:

Nagle pojawiło się mnóstwo ekspertów od militariów i wojskowości

A jeszcze niedawno byli zwykłymi epidemiologami.....
  • MarianoX napisal(a):
    Znalezione w internetach:

Nagle pojawiło się mnóstwo ekspertów od militariów i wojskowości

A jeszcze niedawno byli zwykłymi epidemiologami.....
    a jakiś czas temu - ekspertami od katastrof lotniczych
  • trep napisal(a):
    Dźwi wygrały:
    https://www.tapatalk.com/groups/pismejker/viewtopic.php?p=219609#p219609
    Rusek nie wie, że po pierwsze to nie strzela się do zamków, tylko do zawiasów (wbrew filmom), a po drugie - raczej nie z 5,45, czy nawet 7,62, tylko raczej z breneki, ze strzelby.
  • edytowano March 2022
    image
  • Sawka rozumie tyle co Pola z II kl. SP.
  • Kurde, mój drugoklasista wszystko kuma o co loto. A najpopularniejsza zabawa w szkole to teraz przeżywanie Putina.
  • Lepiej bawić się w nieprzeżywanie Putina :D
  • edytowano March 2022
    :D
    Tylko kto by tę rolę chciał zagrać?

BTW, taki był dowcip z czasów okupacji niemieckiej. Penitent spowiada się: "Gdy tylko widzę Niemca, to myślę sobie: Niech cię szlag trafi" A ksiądz na to: "To rzeczywiście nieładnie. Staraj się pomyśleć: Niech ci ziemia lekką będzie!"
  • MarianoX napisal(a):
    Lepiej bawić się w nieprzeżywanie Putina :D
    :-D miało być przezywanie naturalnie, ale mój chiński telefon zmienia tekst ;-) Chociaż to (nie)przeżywanie to też niezła zabawa może być...
  • Brzost napisal(a):
    :D
    Tylko kto by tę rolę chciał zagrać?

BTW, taki był dowcip z czasów okupacji niemieckiej. Penitent spowiada się: "Gdy tylko widzę Niemca, to myślę sobie: Niech cię szlag trafi" A ksiądz na to: "To rzeczywiście nieładnie. Staraj się pomyśleć: Niech ci ziemia lekką będzie!"
    Idealne na przerobienie na dowcip o teściowej ;)
  • MarianoX napisal(a):
    Lepiej bawić się w nieprzeżywanie Putina :D
    Ja tam chciałbym go przeżyć o kilkadziesiąt lat ;)
  • Sawka to ten od mało śmiesznych obrazków?
  • ano
  • janosik napisal(a):
    Sawka to ten od mało śmiesznych obrazków?
    z GW
  • janosik napisal(a):
    Sawka to ten od mało śmiesznych obrazków?
    Bracia, zdaje się.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.