Skip to content

Humer

1361362364366367456

Komentarz

• Jak pan pamięta, w serialu Alternatywy 4 młody aparatczyk, którego grał Janusz Gajos, miał w swoim mieszkaniu w bloku Bitwę pod Grunwaldem. A że mieszkanie nie było duże, więc płótno zastało zagięte. Zdobyłam ten element scenografii. I okazało się wówczas, że istnieje drugie dno. Zapewne na życzenie Stanisława Barei, postacie na obrazie miały bowiem twarze ludzi ze Zjednoczenia Patriotycznego Grunwald

https://teologiapolityczna.pl/rozmowa-z-zofia-golubiew-jestesmy-cienka-warstewka
  • Ech, ta przebrzmiała wojna Chamów z Żydami... Ja wiem, że wszystko to komuchy siebie nawzajem warte ale jak czas płynie, coraz mi trudniej nie czuć instynktownej sympatii do Chamów.
  • W sumie to dobrze, że pani Gołubiew wylądowała w dziale humor, dorzucę jeszcze pana Ostrowskiego byłego dyr. Muzeum na Wawelu.
  • Z TYCH Gołubiewów? A swojo szoso atakuje bez pardonu TygPowsz za odmowę wspomnienia po prof. Wymiotnym, MInKult z czasów stanu wojennego. To już wojna w wojnie.
  • Brzost napisal(a):
    Z TYCH Gołubiewów? A swojo szoso atakuje bez pardonu TygPowsz za odmowę wspomnienia po prof. Wymiotnym, MInKult z czasów stanu wojennego. To już wojna w wojnie.
    U nasz też się tej wersji nazwiska używało.
  • Brzost napisal(a):
    Z TYCH Gołubiewów? A swojo szoso atakuje bez pardonu TygPowsz za odmowę wspomnienia po prof. Wymiotnym, MInKult z czasów stanu wojennego. To już wojna w wojnie.
    1. Synowa.

2. Brat.
  • A nie mógł oświadczyć: Ja tego pana nie znam, on się tylko przysiadł?
  • los napisal(a):
    A nie mógł oświadczyć: Ja tego pana nie znam, on się tylko przysiadł?
    Mniemam, że jak się jest derektorem ważnej instytucji w komunistycznym reżymie to tak to nie działa.
  • Tam powinna być zakonnica i anonimowy forumkowicz.
  • I agawa.
  • i 50 zł plus
  • Słowo dnia: doupiage
  • I pyskata studentka

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• "Przeczytałem ogłoszenie
    Że sprzedaje ktoś lokomotywę
    Wydrukowano ogłoszenie
    Że sprzedaje ktoś lokomotywę
    Kupię sobie ją
    Kupię sobie ją
    Dzisiaj benzyna w takiej cenie
    Że samochód nie na moją kieszeń
    W lokomotywę wodę wleję
    I taka jazda taniej mnie wyniesie
    Będę zbierał chrust
    Będę zbierał chrust"
  • Hołdys to był stworzył, przypominam
  • Wieszcz! Chciałbym być sobą!
  • Tu zaistniała chwila szczerości:

Z lustra vis-a-vis w oczy patrzy mi
    Twarz, że w mordę dać
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Wieszcz! Chciałbym być sobą!
    Coś mi się kojarzy, że nie do końca dokładnie w ten sposób śpiewało się ten refren?
  • Też pamiętam inną wersję ;-)
  • chcemy bić zomo

• Kasia trzyma poziom.
  • Poproszę o wyjaśnienie.
  • Pomyliła Szwecję z Norwegią.
  • yusek napisal(a):
    chcemy bić zomo

Mit-legenda. Jeśli ktokolwiek tak śpiewał, to wyłącznie oszalała z nienawiści bublika. Na pewno nie brodaty Zbigniew.
  • marniok napisal(a):
    Kasia trzyma poziom.
    Kasia oczywiście trzyma poziom, a jest tym poziomem wielga satysfakcja z faktu, że Polska jest krajem postkolonialnym, w którym kulisi zapiedralają za miskę ryżu, a nie za dublonów garść, jak przykładowo w Norwegii.

Bym chciał zobaczyć wykres tej funkcji po czasie -- wiele tanków można było za pensję zatankować za Balzera, za Suchockiej, za Donaldinho i dziś, w czasach łamania praw człowienia.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.