Jak pan pamięta, w serialu Alternatywy 4 młody aparatczyk, którego grał Janusz Gajos, miał w swoim mieszkaniu w bloku Bitwę pod Grunwaldem. A że mieszkanie nie było duże, więc płótno zastało zagięte. Zdobyłam ten element scenografii. I okazało się wówczas, że istnieje drugie dno. Zapewne na życzenie Stanisława Barei, postacie na obrazie miały bowiem twarze ludzi ze Zjednoczenia Patriotycznego Grunwald
Ech, ta przebrzmiała wojna Chamów z Żydami... Ja wiem, że wszystko to komuchy siebie nawzajem warte ale jak czas płynie, coraz mi trudniej nie czuć instynktownej sympatii do Chamów.
Z TYCH Gołubiewów? A swojo szoso atakuje bez pardonu TygPowsz za odmowę wspomnienia po prof. Wymiotnym, MInKult z czasów stanu wojennego. To już wojna w wojnie.
Brzost napisal(a): Z TYCH Gołubiewów? A swojo szoso atakuje bez pardonu TygPowsz za odmowę wspomnienia po prof. Wymiotnym, MInKult z czasów stanu wojennego. To już wojna w wojnie.
Brzost napisal(a): Z TYCH Gołubiewów? A swojo szoso atakuje bez pardonu TygPowsz za odmowę wspomnienia po prof. Wymiotnym, MInKult z czasów stanu wojennego. To już wojna w wojnie.
"Przeczytałem ogłoszenie Że sprzedaje ktoś lokomotywę Wydrukowano ogłoszenie Że sprzedaje ktoś lokomotywę Kupię sobie ją Kupię sobie ją Dzisiaj benzyna w takiej cenie Że samochód nie na moją kieszeń W lokomotywę wodę wleję I taka jazda taniej mnie wyniesie Będę zbierał chrust Będę zbierał chrust"
Kasia oczywiście trzyma poziom, a jest tym poziomem wielga satysfakcja z faktu, że Polska jest krajem postkolonialnym, w którym kulisi zapiedralają za miskę ryżu, a nie za dublonów garść, jak przykładowo w Norwegii.
Bym chciał zobaczyć wykres tej funkcji po czasie -- wiele tanków można było za pensję zatankować za Balzera, za Suchockiej, za Donaldinho i dziś, w czasach łamania praw człowienia.
Komentarz
https://teologiapolityczna.pl/rozmowa-z-zofia-golubiew-jestesmy-cienka-warstewka
2. Brat.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Że sprzedaje ktoś lokomotywę
Wydrukowano ogłoszenie
Że sprzedaje ktoś lokomotywę
Kupię sobie ją
Kupię sobie ją
Dzisiaj benzyna w takiej cenie
Że samochód nie na moją kieszeń
W lokomotywę wodę wleję
I taka jazda taniej mnie wyniesie
Będę zbierał chrust
Będę zbierał chrust"
Z lustra vis-a-vis w oczy patrzy mi
Twarz, że w mordę dać
Bym chciał zobaczyć wykres tej funkcji po czasie -- wiele tanków można było za pensję zatankować za Balzera, za Suchockiej, za Donaldinho i dziś, w czasach łamania praw człowienia.