Adam Wielomski - polityczny sceptyk @PPolityce Konserwatysta z poglądów, politolog z wykształcenia, prawnik w wyniku reformy Gowina, publicysta i komentator polityczny z zamiłowania. Katechon z konieczności.
Nie wiem, czy do tego wątku, bo to jednak straszne!!!!!!!! Wiadomość szok! Otusz niejaki Michał Szpak wokalista wstrząsnął fanów nowym image, o czym trąbią zajmujące się takimi typami merdia and portale. ON zrobił sobie gołe zdjęcie, okryty w pasie jeno ręcznikiem kąpielowym!!! Słów na ten temat utoczono z parę tysięcy. To jest news! A nie zawracanie du... jakąś wojną, wystawionymi nam do całowania zadkami komisarzy unijnych oraz szwabskich złodziei naszego gazu.
Opaska? Nie byłoby efektu, gdyby tak stopniował. A teraz może. Zrzucając przepaskę nic nie by zyskał, bo i tak tamto i siamto byłoby widać. Zrzucając ręcznik - wstrząśnie podwalinami polskiej kultury. Szkoda, że robi z siebie idiotę, bo przecież ma naprawdę dobry głos.
Siedze sobie na przystanku i taka rozmowa, dwóch dziewczynek ala liceum. Wpatrzone w telefon co jakiś czas komentujace tiktoka. ( Strasznie gorąco - Warszawa ). "Noo kiedy ten autobus przyjedzie? Jeszcze 9 minut pokazuje! < Tu nastąpiła jakaś wymiana zdań z której wywnioskowałem, o jaki autobus chodzi >"
No więc ten autobus nie jeździ z tego przystanka, jeździ prostopadle do ulicy na jakiej się znajdowały. Więc poinstruowałem dwie Panienki, gdzie mają się udać.
I na koniec najlepsze. "To dlatego nic nie przyjeżdżało!"
Na tym skwarze siedziały chyba z 30 minut ( ta linia jeździ nie często ). I nie przyszło im do głowy sprawdzić rozkład jazdy. Co te głąby zrobią jak telefon zgubią ;-)
posix napisal(a): Siedze sobie na przystanku i taka rozmowa, dwóch dziewczynek ala liceum. Wpatrzone w telefon co jakiś czas komentujace tiktoka. ( Strasznie gorąco - Warszawa ). "Noo kiedy ten autobus przyjedzie? Jeszcze 9 minut pokazuje! < Tu nastąpiła jakaś wymiana zdań z której wywnioskowałem, o jaki autobus chodzi >"
No więc ten autobus nie jeździ z tego przystanka, jeździ prostopadle do ulicy na jakiej się znajdowały. Więc poinstruowałem dwie Panienki, gdzie mają się udać.
Na tym skwarze siedziały chyba z 30 minut ( ta linia jeździ nie często ). I nie przyszło im do głowy sprawdzić rozkład jazdy. Co te głąby zrobią jak telefon zgubią ;-)
Przypomniał mi Kolega tym pesymizmem, jeszcze jedno zdarzenie.
Było to już ze dwa lata temu jakoś. Wszystkich Świętych. ( Ok, dwa i pół ) Wracam z Powązek od Cioci Zosi po objechaniu cmentarzy, do domu. Zmęczony. Wsiadam do tramwaju. Na kolejnym przystanku wchodzi tatuś z dzieciakiem. Chłopaczek wydziera się na cały tramwaj. NON STOP. Cały czas. Prowokuje ojca - to chce usiąść to chce wstać. Piszczy, ryczy. Ale to wszystko widać złośliwie. Dzieciak miał z 8-10 lat. Co mu ojciec ustąpi to krzyk, że coś źle, co mu odpowie to niedobrze. I tak się przepychają a on go zasypuje jakimiś uwagami. Nie żartuję cały czas ten gówniarz wrzeszczał, a w środku ludzie ściśnięci w wagoniku.
Mówię sobie tak. Niech on się wreszcie k** zamknie, ale ma ojca, niech ojciec go ogarnie. Czekam dwa przystanki. Nie trudno się domyśleć, że tatuś mu ustępował we wszystkim i jak ten cielak nie robił nic aby tego szczyla usadzić. Więc wstałem i huknąłem ( po piekielnych dwóch przystankach ):
"CZY TY DO K** NĘDZY ZAMKNIESZ TEN JEB** RYJ" Dresik przedemną aż podskoczył.
Cisza panowała już do końca jazdy, chłopaczek już nawet nie pisnął. A wiecie co mi ojciec tego gnoja powiedział? Tutaj jest humor: "A jakby Pan się czuł jakby ktoś na Pana tak nakrzyczał?"
JORGE napisal(a): Nie ma sensu kombinowanie, szukania przyczyn. To są głąby. Mamy pokolenia idiotów. Ale niewinni są swoich ułomności. Ktoś ich wychował ...
Ostatni słuchałem kolejnego Układu Otwartego o koniecznych zmianach w armii. Było wspomnienie o jakimś naborze do wojsk specjalnych bezpośrednio z cywila. Z 70 osób nadawały się 2 , większość odpadła na psychologu. I tak jest też w innych krajach . Ogólnie warto posłuchać . Wojskowy podkreślał znaczenie morale i organizacji . Sprzęt mniej ważny... https://open.spotify.com/episode/2dZoGrTUKk3Le8kw7fzNHJ?si=yM-TS5eZSeWuDXZkjFB0GQ&utm_source=copy-link
Ta historia chyba tu pasuje. W sobote o 9 rano zauwayam jak facet (nie chopak, chopiec, nastolatek) smaruje po infrastrukurze przystanku. Nakręciłam film zrobiłam foty i poleciłam pobazgrać się w ... bo tam pewnie jeszcze nie jest op.. tauażami. Na skrzyżowanie dośc ruchliwe przyjechała Straż Miejska więc pobiegłam zgłosić. Jak pukałam do samochodu już obmyślałam taktyke poscigu i obalenia rojąc jak na facecie wszystkie sile co je sobie odświeżałam ostatnio ustutecznię i co, i yayco pan strażnik wysiadł podszedł do gościa i go spisał a tamten nawet nie próbował uciekać dał się spisać i coś tam mamrotał. No żesz ja pytam się dlaczego nie uciekał ?!?!? no gangsta fest. Pomyślałam, że czuje się bezkarny, zgłosiłam dodatkowo eMPeKowi i Zarządowi infrastuktury. Nosz kurka pluszowe zatrzymanie obywatelskie z filmem i fotorelacją
Komentarz
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Za jednym zamachem.
Adam Wielomski - polityczny sceptyk
@PPolityce
Konserwatysta z poglądów, politolog z wykształcenia, prawnik w wyniku reformy Gowina, publicysta i komentator polityczny z zamiłowania. Katechon z konieczności.
Otusz niejaki Michał Szpak wokalista wstrząsnął fanów nowym image, o czym trąbią zajmujące się takimi typami merdia and portale. ON zrobił sobie gołe zdjęcie, okryty w pasie jeno ręcznikiem kąpielowym!!! Słów na ten temat utoczono z parę tysięcy. To jest news! A nie zawracanie du... jakąś wojną, wystawionymi nam do całowania zadkami komisarzy unijnych oraz szwabskich złodziei naszego gazu.
Szkoda, że robi z siebie idiotę, bo przecież ma naprawdę dobry głos.
Wpatrzone w telefon co jakiś czas komentujace tiktoka. ( Strasznie gorąco - Warszawa ).
"Noo kiedy ten autobus przyjedzie?
Jeszcze 9 minut pokazuje!
< Tu nastąpiła jakaś wymiana zdań z której wywnioskowałem, o jaki autobus chodzi >"
Tylko ten poziom zdurnienia...
Przypomniał mi Kolega tym pesymizmem, jeszcze jedno zdarzenie.
Było to już ze dwa lata temu jakoś. Wszystkich Świętych. ( Ok, dwa i pół )
Wracam z Powązek od Cioci Zosi po objechaniu cmentarzy, do domu. Zmęczony. Wsiadam do tramwaju. Na kolejnym przystanku wchodzi tatuś z dzieciakiem. Chłopaczek wydziera się na cały tramwaj. NON STOP. Cały czas. Prowokuje ojca - to chce usiąść to chce wstać. Piszczy, ryczy. Ale to wszystko widać złośliwie. Dzieciak miał z 8-10 lat. Co mu ojciec ustąpi to krzyk, że coś źle, co mu odpowie to niedobrze. I tak się przepychają a on go zasypuje jakimiś uwagami. Nie żartuję cały czas ten gówniarz wrzeszczał, a w środku ludzie ściśnięci w wagoniku.
Mówię sobie tak. Niech on się wreszcie k** zamknie, ale ma ojca, niech ojciec go ogarnie. Czekam dwa przystanki. Nie trudno się domyśleć, że tatuś mu ustępował we wszystkim i jak ten cielak nie robił nic aby tego szczyla usadzić. Więc wstałem i huknąłem ( po piekielnych dwóch przystankach ):
"CZY TY DO K** NĘDZY ZAMKNIESZ TEN JEB** RYJ"
Dresik przedemną aż podskoczył.
Cisza panowała już do końca jazdy, chłopaczek już nawet nie pisnął.
A wiecie co mi ojciec tego gnoja powiedział? Tutaj jest humor:
"A jakby Pan się czuł jakby ktoś na Pana tak nakrzyczał?"
- Jasiu, nie bij pana, bo się spocisz.
Szkoda, że to ostatnia porządna komedia Machulskiego (choć jeszcze Kilery miały przebłyski).
https://open.spotify.com/episode/2dZoGrTUKk3Le8kw7fzNHJ?si=yM-TS5eZSeWuDXZkjFB0GQ&utm_source=copy-link
W sobote o 9 rano zauwayam jak facet (nie chopak, chopiec, nastolatek) smaruje po infrastrukurze przystanku. Nakręciłam film zrobiłam foty i poleciłam pobazgrać się w ... bo tam pewnie jeszcze nie jest op.. tauażami. Na skrzyżowanie dośc ruchliwe przyjechała Straż Miejska więc pobiegłam zgłosić. Jak pukałam do samochodu już obmyślałam taktyke poscigu i obalenia rojąc jak na facecie wszystkie sile co je sobie odświeżałam ostatnio ustutecznię i co, i yayco pan strażnik wysiadł podszedł do gościa i go spisał a tamten nawet nie próbował uciekać dał się spisać i coś tam mamrotał.
No żesz ja pytam się dlaczego nie uciekał ?!?!? no gangsta fest.
Pomyślałam, że czuje się bezkarny, zgłosiłam dodatkowo eMPeKowi i Zarządowi infrastuktury.
Nosz kurka pluszowe zatrzymanie obywatelskie z filmem i fotorelacją